3 november 2014  Zwaarbevochten overwinning

Geplaatst op 3 november 2014 • 9:13 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – Dongen 1 (1-0) 2-0. Voor het eerst dit seizoen speelde Blauw Geel een thuiswedstrijd op het traditionele tijdstip met aanvang 14.30 uur. Zondagmiddag 2 november was vv Dongen te gast op het prins Willem-Alexander Sportpark. Een 385 toeschouwers waren op het duel van de achtervolgers afgekomen. Dongen stond 4e, Blauw Geel 6e. Blauw Geel heeft het altijd lastig tegen de midden Brabanders. Ze spelen fysiek en zoeken de grenzen vaak op. De Geel/Blauwen uit Dongen waren vandaag in het fel Oranje gestoken. Trainer Erwin v Breugel had een wijziging in de start opstelling t.o.v. vorig weekend: Guus Peters zat op de bank en Nicky Scheepers stond in de basis.

Nadat Blauw Geel de aftrap had verricht begon het aftasten. Toch was er in de 5e minuut al een kansje. Danny Verbakel was snel weg maar zijn inzet stuitte op de vuisten van de Dongense doelman. Het veldspel speelde zich vervolgens voornamelijk af tussen de beide strafschopgebieden. In de 19e minuut het eerste grotere gevaar van de gasten. Tom Kolkert moest echter iets te ver naar buiten en doelman Sander Maas kwam goed uit zodat de aanvaller geen kans meer kreeg om de bal in het net te tikken. In de 20e minuut besluit scheidsrechter Dubbeld tot een strafschop. Een Dongense verdediger maakt een ietwat domme overtreding op Mark Dobbelsteen binnen de beruchte lijnen. Desley Schilders neemt vervolgens de taak op zich om de penalty te nemen en hij doet dat onberispelijk: 1-0. Daar waar Dongen in eigen huis met het ophitsende publiek langs het kleine veld vaak weg komt als het over de grens gaat zag de leidsman het vandaag gelukkig niet door de vingers. In de 22e minuut was er dan ook het eerste geel na een forse tackle op Danny Verbakel. In de 36e minuut had de scheidsrechter nu iets onreglementair gezien in het strafschopgebied bij Blauw Geel. Giovanni Henskens zou een duwfout hebben gemaakt en ook nu was zijn beslissing snel genomen. Penalty voor Dongen. Remon Koenen moest dit karwei klaren maar Sander Maas wenste de Blauw Gelen van de gelijkmaker te behoeden. Hij zat in de goede hoek om vervolgens geluk te hebben dat de rebound van Dongen op de paal belande. Nog twee dreigende acties van Blauw Geel voor de rust. In de 39e minuut schiet Nicky Scheepers een bal hoog over de kruising en in de 42e minuut is het Danny Verbakel, na een pass op maat van Mark Dobbelsteen, die zijn inzet op de voeten van de Dongense doelman zag belanden.

Dongen komt feller uit de rust. Het heeft aan deze stand niks en moet dan ook wel. In de 47e minuut is het al dreigend maar de eerste inzet wordt geblokt en de rebound gaat voor het Blauw Geel doel langs. In de 49e minuut krijgt het de grootste kans van de wedstrijd. Sander v Weert maakte een overtreding en Dongen krijgt op de rechterflank een vrije trap. De bal gaat naar de tweede paal waar Mitchell vd Stappen geheel vrijstaand kon opduiken. Gelukkig voor Blauw Geel wil hij de bal met de voeten uit de lucht nemen. De bal gaat op een paar meter voor het doel dan hoog over. Dongen drukt Blauw Geel terug en heerst op het middenveld. In de 66e minuut is er een corner. De bal wordt uit de corner doorgekopt om vervolgens buitenkantje voet door een Dongense speler over de lat te worden getikt. Twee minuten later zowaar nog een grotere kans voor de dan net ingevallen Mounir Mamaar. Hij stond l vrij op Blauw Geel’s linkerflank. Sten v Vessem krijgt een flinke duw bij de penalty stip van een tegenstander, die niet werd gezien, maar gelukkig stond Mounir in buitenspel. Zijn inzet ging overigens voor een leeg doel over maar had niet geteld omdat er ook werd gefloten voor buitenspel. Een minuut later krijgt die zelfde Mounir een gele kaart en doet Erwin v Breugel zijn eerste wissel. De vrije trap van Blauw Geel wordt door Sofian El Kaddouri binnen getikt maar een fluitsignaal na een vlagsignaal voor buitenspel voorkomt een grotere achterstand voor de gasten. In de 74e minuut moet Guus Peters dan toch wel de score opvoeren maar zijn inzet is niet zuiver genoeg en dus een prooi voor de doelman. Hij tikt de bal tot corner. Een corner met gevolgen want de bal komt uit de lucht bij Desley Schilders terecht. Hij kan de bal niet koppen maar is wel het eerst bij de bal waarna hij een paar verdedigers uitspeelt om oog in oog met de doelman niet te falen: 2-0. Direct na de aftrap krijgt Dongen een kans op de aansluitingstreffer maar de inzet gaat net voorbij de voor hun verkeerde kant van de paal over de lijn. In de 85e minuut krijgt Mounit Mamaar zijn tweede gele kaart als hij onbesuisd aan de zijlijn inkomt zonder intentie de bal te spelen bij Sten v Vessem. Zijn tweede geel is terecht en daarmee dus een rode kaart. Dongen moet in blessure tijd zelf nog met negen man verder. Brian Peters gaat achter een diepe bal aan en de doelman komt goed uit. Via een kluts komt de bal bij de goed meegelopen Mustaf Guler die de bal oppikt. De doelman trapt Mustafa ver buiten het strafschopgebied omver en kan met een directe rode kaart vertrekken. Revy Rosalia moet nog even op doel en kan de vrijetrap nog pakken om kort daarna te beseffen dat men een 2-0 nederlaag heeft geleden.

Het was een duel dat niet bijster goed was. Spannend was het wel. Blauw Geel boekt een zwaarbevochten en verdiende overwinning op een mede subtopper. Man of the match was met twee doelpunten Desley Schilders. Met name zijn tweede goal was niet alleen mooi door het beheerste afronden maar ook de voorafgaande actie was goed. Door deze overwinning en de resultaten van de andere wedstrijden staat men voorlopig op een prima tweede plaats en dat ondanks de vele blessures van spelers voor belangrijke posities.

Volgende week reist men naar Uden. UDI’19 is dan gastheer voor Blauw Geel en zij zullen kosten wat kost willen winnen. De Udenaren verloren op zaterdagavond met 2-1 in Breda van Baronie en dat was de derde wedstrijd op een rij die men niet kon winnen. Gebrand op een thuisoverwinning, zeker op Blauw Geel is motivatie genoeg…

Doel: Sander Maas,

Achterhoede:  Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Desley Schilders  Sander v Weert,

Middenveld: Mark Dobbelsteen, Soffian El Kaddouri, Murat Korkmaz (76e min. Mustafa Guler),

Voorhoede:  Danny Verbakel (82e min Bryan v Deursen),  Nicky Scheepers (69e min. Guus Peters),  Brian Peters

Scheidsrechter: Dhr. M. Dubbeld

Ass. Scheidsrechters: Dhr. W. Veldman en Dhr. B. Chakir

sv Blauw Geel’ 38: 48e min. Sander v Weert,

vv Dongen: 22e min. Jan Jr Gerrits,  56e min. Tom Waltman,  69e min. en 85e min. Mounir Mamaar (dus Rood),