16 maart 2014  Weinig enerverend duel eindigt in gelijkspel

Geplaatst op 16 maart 2014 • 20:47 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – vv Baronie 1-1  (1-1)

Zondag 16 maart kreeg Blauw Geel bezoek van vv Baronie uit Breda. De Baronnen staan op een zesde plaats en lijken veilig te zijn voor (in)directe degradatie maar kunnen ook om de bovenste plaatsen niet meer mee spelen. Afgelopen week won men enigszins gelukkig met 0-1 in Heerlen van Bekkervel, Blauw Geel ging kopje onder in en tegen Dongen 1-0.

Door: Antoine van der Cammem

Zo’n 300 toeschouwers waren op deze zondag naar het sportpark getogen en benieuwd of Blauw Geel de nederlaag zou kunnen weg spoelen. Blauw Geel kreeg in de 4e minuut al een grote kans. Danny Verbakel was op snelheid zijn tegenstander de baas. Hij kon de bal voorzetten op Emiel vd Sanden of Brian Peters maar kon het ook zelf proberen. Hij koos voor de laatste optie en Baronie had geluk dat de inzet buitenkant voet via de buitenkant van de paal terug het veld in kwam. Blauw Geel was nog niet bekomen van de pech of het kon zelf de bal uit het net halen. In de vijfde minuut grijpt Erik v Loon niet energiek genoeg in bijna op de achterlijn waardoor zijn tegenstander de bal kan binnen houden en vervolgens nog kan voorzetten. Voor Jordy Nijs een koud kunstje om de bal in te tikken: 0-1. Gelukkig voor Blauw geel komt de gelijkmaker snel ook op het scorebord. Wederom is Danny Verbakel zijn tegenstander te snel af en komt hij in een identieke situatie. Nu faalt hij niet en hij schiet de bal hard in de verre hoek binnen: 1-1. In de 17e minuut kopt Gerke vd Akker de bal vanuit een vrije trap op het dak van het doel en zes minuten later is het wederom Danny Verbakel die op zijn flank gevaarlijk kan worden. Helaas schiet hij de bal nu iets te ver voor zich uit waardoor hij vervolgens nog slechts met de bal met de punt van zijn schoen kan schieten. De doelman van Baronie kan deze bal gemakkelijk oprapen. Daarbij blesseert hij zich aan zijn knie en lijkt vervangen te moeten worden. Toch komt hij nog terug maar van korte duur want in de 36e minuut heeft hij wederom last van zijn knie en moet hij vervangen worden. Trainer Erwin v Breugel, al niet dik in zijn aanvallers zittend, brengt Camiel v Doorn. Enigste gevaar voor een doel is nog een kopbal van baronie in de 40e minuut maar die inzet gaat naast.

Na de rust lijkt Blauw Geel de wedstrijd nog iets meer naar zich toe te trekken. In de 55e minuut is er een scrimmage in het strafschopgebied waarbij Mustafa Guler lijkt te worden gehaakt. Scheidsrechter Selier staat er echter kort op en geeft meteen aan: doorspelen. Hij zal het ongetwijfeld goed hebben gezien. In de 57e minuut een goede vloeiende aanval van Blauw Geel, een van de weinige deze middag, waarbij Emiel vd Sanden de bal prima aflegt op de inkomende Mustafa Guler. Zijn inzet verdwijnt helaas in het zijnet. De wedstrijd lijkt compleet dood te bloeden. Blauw Geel kan niet, Baronie wil niet, zo lijkt het althans voor de toeschouwers. In de 79e minuut komt Tom Janssen van baronie nog in een goede schiet positie maart gelukkig is zijn inzet recht op doelman Sander Maas. In de 84e minuut krijgt Blauw Geel nog een vrije trap op een mooie plaats. Guus Peters is al gewisseld en dus neemt Mustafa Guler deze vrije trap. De bal zeilt maar rakelings over de kruising bij de Baronie doelman. Daarmee kan de tweede helft worden afgedaan en is een gelijkspel voor beide het hoogst haalbare gebleken.

enis Genc

Vooraf aan het duel wordt op gepaste wijze afscheid genomen van Enis Genc….bloemen en een hartelijk applaus komt hem toe.

Een saaie vertoning die hooguit door de stand nog spannend bleef. Blauw Geel kon vandaag wederom niet imponeren. Verdedigend blijft men vrije gemakkelijk op de been maar aanvallend komt men momenteel veel te kort. Ook creatief is het in deze fase van de competitie niet best gesteld. Men werkt wel hard en er zijn wel verklaringen voor het tekort aan creativiteit en aanvallend vermogen maar men koopt er niks voor.

Volgend weekend reist men naar de Peel. Gastheer is dan het team van Harry Blokhuis: sv Venray. Zij verloren vandaag met forse cijfers in Dongen. Het werd 5-1. Reden temeer voor Venray om zondag voor eigen publiek weer revanche te nemen maar belangrijker voor hen de zorgelijke stand op de ranglijst die bij verlies in eigen huis nog zorgelijke zou kunnen worden….

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens ( 69e min. Sten v Vessem),  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Guus Peters (79e min. Nick Scheepers),  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz,
Voorhoede:  Danny Verbakel (36e min. Camiel v Doorn),  Emiel vd Sanden,  Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. Selier uit Amsterdam
Ass. Scheidsrechters: Mevr. A. de Jong en Dhr. R. Wateler
Kaarten:  Geel:
sv Blauw Geel’ 38: 19e min. Guus Peters, 90+ min. Sten v Vessem