16 maart 2014  Blauw Geel 2 pakt remise in en tegen Gemert 0-0

Geplaatst op 16 maart 2014 • 22:19 • ClubnieuwsSenioren

Door: Peter Bijvelds
Foto’s Ad van Dooren

In de eerste van twee topwedstrijden stond Blauw Geel 2 vanaf het eerste fluitsignaal haar mannetje. Als een sterk team kwamen onze mannen qua spelbeleving en spelopvatting direct goed uit de verf tegen het gerenommeerde Gemert. In de eerste helft was er van krachtsverschil nauwelijks sprake. Misschien wel de beste kans was voor de gastheren (net naast) en de meeste voor Blauw Geel. Echter, de ruststand van 0-0 kon bij niemand voor gefronste wenkbrauwen zorgen. Na de pauze speelde Blauw Geel tactisch net wat anders en werd het veld minder langgerekt. Dat pakte goed uit. Het was jammer dat we 3 a 4 goede mogelijkheden (Gemert 0) niet wisten om te zetten in een voorsprong. Tot ontzetting van ons en opluchting van Gemert gaf de arbiter een geheide strafschop (hands en zeker geen duwen) niet. Het bleef dus 0-0. In de laatste 10 minuten speelden de mannen uit Gemert va banque. Dat zorgde ervoor dat wij uiteindelijk blijer waren met het eindsignaal dan de gastheren. Een gelijkspel kon, het leverde meer treurnis op in Gemert en toch maakte Blauw Geel meer aanspraak op meer! Volgende week de topper om 12.00 uur thuis tegen Udi. Nummer 1 tegen 2 met knap genoeg een punt voorsprong voor Blauw Geel voor aanvang.