10 maart 2014  Terechte nederlaag in Dongen

Geplaatst op 10 maart 2014 • 6:27 • ClubnieuwsSenioren

Dongen – Blauw Geel’ 38/Jumbo  1-0 (0-0)

Zondag 9 maart toog Blauw Geel naar het Midden Brabantse Dongen. Gastheer op sportpark De Biezen was de plaatselijke vv Dongen. Het weer was prachtig met ruim 18 graden, het veld in Dongen was een knollentuin. vv Dongen had in de laatste competitieronde met 1-0 verloren in Deurne, Blauw Geel had thuis gewonnen met 3-0 van Bekkerveld. Blauw Geel speelde vandaag in de Blauwe shirts met Gele broek, Dongen in de Gele shirts met Blauwe broek.

Goed voetbal, zou al snel blijken, was niet mogelijk op het slechte veld. De bal stuiterde soms in de meest vreemde en onverwachte richtingen. In de 6e minuut was er toch al een eerste kansje. Sander de Bont van Dongen kon op doel kopen maar de kopbal was niet krachtig genoeg en in de handen van doelman Sander Maas. In de 16e minuut was er dan een echte grote kans en wel voor Blauw Geel. Giovanni Henskens speelt Danny Verbakel aan en hij kopt de bal panklaar voor de voeten van de goed inkomende Sten v Vessem. Hij snelt met de bal het strafschopgebied binnen maar ziet vervolgens ook dat zijn schot rakelings voorlangs bij de verre paal achter gaat. Vier minuten later is het de beurt aan Dongen mar de inzet, volgens Dongen van Sten v Vessem, gaat gelukkig net over het doel bij Sander Maas die vervolgens een achterbal mag nemen. In de 27e minuut slalomt Danny Verbakel tussen een paar Dongense verdedigers door maar is vervolgens zijn inzet recht op de doelman. Blauw Geel’s tweede grote kan die dus onbenut blijft. In de 35e minuut is er nog een kopbal van Emiel vd Sanden maar deze is te slap en gaat met een boog richting doel zodat de doelman de bal gemakkelijk uit de lucht kan plukken. Dongen probeerde voor de rust wel druk te zetten en kwam soms dreigend opzetten maar meer dan dat was er ook van de thuisploeg niet te zien. Een verklaarbare 0-0 ruststand was het gevolg.

Na de rust kwam Brian Peters in het veld voor Mustafa Guler. Murat Korkmaz ging nog meer op het middenveld spelen. In de 46e minuut gaat er een bal de diepte in waarbij Emiel vd Sanden in een 1 tegen 1 duel komt met een Dongense verdediger. Deze verdediger gebruikt alle middelen om Emiel af te stoppen en eer volgt dan ook een fluitsignaal van de leidsman. Tot ontsteltenis van alles en iedereen bij Blauw Geel krijgt Emiel een vrije trap tegen daar waar hij de Dongense verdediger evengoed met rood had kunnen, moeten, bestraffen al dan niet ook nog een penalty moeten geven als het binnen de beruchte lijnen was. Zeker was het een geheel foutieve, onbegrijpelijke en ingrijpende beslissing van Dhr. Ruperti. Hij floot heel de wedstrijd al niet objectief en lichtelijk in het voordeel van de gastheren die veel fysieke inzet mochten gebruiken en daar waar Blauw Geel dat dan eens deed floot hij direct voor een vrije trap??!! Dongen zet daarna echter aan en Blauw Geel komt meer en meer onder druk. In de 50e minuut mag een Dongense speler randje buitenspel door richting doelman Sander Maas en laatst genoemde red met een prachtige duik op de Dongense inzet waardoor hij Blauw Geel behoed voor een achterstand. In de 59e minuut kan Blauw Geel nog een spelde prik uitdelen maar meer is het ook niet. In de 61e minuut is het weer Sander Maas die Blauw Geel behoed voor een achterstand. Een inzet van Revi Rosalia pareert hij met een klasse reflex waarna Gerke vd Akker voor verdere opruiming zorgt. Dongen is duidelijk toonaangevend maar vooralsnog is Sander Maas een sta in de weg. In de 68e minuut is er een scrimmage voor het doel bij Sander Maas en heeft hij geluk dat de inzet van Sander de Bont rakelings langs de voor Blauw Geel goede kant van de paal over de achterlijn verdwijnt. Hoe erg, vervelend en sneu is het dan vervolgens voor de Blauw Geel doelman als hij in de 72e minuut naar achteraf zal blijken de nederlaag inluid. Sander mag een doeltrap nemen en wil de bal uittrappen als hij besluit de bal richting Sander v Weert te spelen. De uittrap komt echter in de voeten van een Dongense aanvaller en deze snelt naar de achterlijn en zet vervolgens voor. Sander de Bont weet vervolgens de bal prima tegen het net te werken: 1-0. In de 76e  minuut voorkomt de paal een grotere achterstand want de inzet van Fatih Kamaci komt recht op de paal en terug het veld in. Dongen blijft tot het einde van de wedstrijd heer en meester en Blauw Geel is onthutsend zwak. Het kan zelfs aanvallend geen vuist meer maken en wordt op het middenveld overlopen.

De 1-0 nederlaag is een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, zeker na de rust. De ploeg speelde fel en fysiek en Scheidsrechter Ruperti liet wat dat betreft de gastheren veel meer toe dan Blauw Geel en was niet altijd even onpartijdig en floot lichtelijk in het voordeel van de gastheren. Dongen is echter een meer dan terechte winnaar op basis van de kansen en de felheid die de ploeg aan de dag legde. Het pijn punt van Blauw Geel leek ook vandaag weer het middenveld want dat was zeker na de rust overduidelijk in handen van Dongen. Doelman Sander Maas keepte een geweldige wedstrijd en hield de ploeg lang op de been. Hij zal enorm balen van de slechte uittrap die de uiteindelijke nederlaag inluidde. Een heel lullig gebeuren die hem en de ploeg een vieze nasmaak zullen geven.

Sander Kop OP: Je werd na afloop door de supporters verkozen tot man van de wedstrijd van Blauw Geel. Voor wat het waard is maar dat zegt ook heel veel!!!! Volgend weekend ontvangt Blauw Geel in eigen huis Baronie. De Baronnen boekten vandaag een zwaar bevochten overwinning in Heerlen op Bekkerveld: 1-0. Daarmee lijken zij veilig en zouden zij vrijuit de competitie kunnen uitspelen….of toch nog niet??!!

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Guus Peters (79e min. Coen v Beljouw),  Mustafa Guler (46e min. Brian Peters),  Sten v Vessem,
Voorhoede:  Danny Verbakel,  Emiel vd Sanden,  Murat Korkmaz (77e min. Nick Scheepers),

Scheidsrechter: Dhr. C. Ruperti