19 augustus 2015  Tegenvallende seizoens ouverture . . . .!

Geplaatst op 19 augustus 2015 • 9:10 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/JUMBO – RKSV Bekkerveld (0-1) 1-2. Blauw Geel trad als seizoen ouverture voor het seizoen 2015-2016 op donderdag 20 september aan tegen Bekkerveld uit Heerlen. Natuurlijk had men al vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en een leuk PROWOON toernooi maar deze wedstrijd was voor het echie. Bekkerveld, getraind door Dick Voorn speelt komend seizoen in de eerste klasse en dus eens kijken hoe het nieuwe Blauw Geel er voor staat. Zo’n 180 toeschouwers waren naar het Prins Willem Alexander Sportpark gekomen om getuige te zijn van dit duel.

Veel zou er vanavond niet te beleven zijn, maar ja dat kon niemand op voorhand voorspellen. In de 6e minuut dreiging van Blauw Geel als een voorzet van Martijn v Loon door Bekkerveld tot corner kan worden gewerkt alvorens de opgekomen Sofian El Kaddouri bij de tweede paal kon in schieten. In de 13e minuut is het Danny Verbakel die na een pass van Murat Korkmaz de al goed inschiet maar Bekkerveld een corner kan weggeven i.p.v. een doelpunt te moeten incasseren. Wat schoten op doel volgen maar ze kunnen de Heerlense doelman niet verontrusten. Dennis v Ballegooy heeft echter ook niets te doen. In de 32e minuut een vrije trap voor Bekkerveld op een mooie plaats maar de inzet gaat naast het doel. Dan valt op slag van rust uit het niets het doelpunt voor Bekkerveld. Een voorzet wordt prima ingekopt door Tommie Vluggen: 0-1. Een erg slecht moment om een doelpunt te moeten incasseren.

Na rust lijkt Blauw Geel niet echt bij machte om de gasten het vuur aan de schenen te leggen. In de 47e minuut wordt weliswaar een vrije trap snel genomen waarbij Danny Verbakel op de rand van het strafschopgebied wordt aangespeeld. Hij controleert de bal ook goed maar vervolgens gaat de inzet over het doel. In de 54e minuut wordt de bal door de Bekkerveld defensie weg gewerkt via de flank maar toch recht in de voeten van Murat Korkmaz. Zijn harde inzet gaat echter voor het doel langs. De gelijkmaker lijkt dan toch te vallen in een fase waarin Blauw Geel de gasten even onder druk kan houden. Bekkerveld moet een corner weggeven en vanuit die corner wordt de bal goed op doel gericht spelers en doelman van Bekkerveld lijken allen de bal te missen behalve een speler op de doellijn en die voorkomt daarmee de gelijkmaker. In de 84e minuut wordt Mark Dobbelsteen op eigen helft aangespeeld en i.p.v. de bal meteen door te spelen brengt hij zichzelf in de problemen doordat Bekkerveld snel druk zet op de bal, iets wat men overigens de gehele wedstrijd goed deed. Mark verliest de bal met desastreuze gevolgen want Tim vd Geijn kan de 0-2 in schieten oog in oog met Dennis v Ballegooy. In de 90e minuut wordt de score nog wat dragelijker gemaakt maar het verlies is onafwendbaar ondanks de mooie goal van Danny Verbakel: 1-2.

Blauw Geel verliest zijn eerste officiele wedstrijd van het nieuwe seizoen en start dus niet al te best. Men zal de overige twee wedstijden waarschijnlijk in winst moeten omzetten om de poule fase te overleven en dus niet vroegtijdig door eersteklassers te worden uitgeschakeld. Volgende week zaterdag moet men uit naar Schijndel tegen Schijndel en op 1 september uit naar Nijmegen tegen NEC am. Er is nog veel voor verbetering vatbaar en dat in de wetenschap dat volgende week woensdag zaterdag TOPklasser svv Scheveningen voor de KNVB-beker op bezoek komt.

Doel: Dennis v Ballegooy

Achterhoede:  Martijn v Loon, Gerke vd Akker,  Desley Schilders,  Sofian El Kaddouri,

Middenveld: Mark Dobbelsteen,  Murat Korkmaz (87e min. Sander Driessen),  Achmed Abdirizak ( 70e min. Mustafe Guler),

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden, Brian Peters (65e min. Nicky Scheepers),

Scheidsrechter: Dhr. J. Vries uit Bunde

Ass. Scheidsrechters: Dhr. I. Larijn en Dhr. J. Weigergangs