19 augustus 2015  Interview met RENÉ BARTEN, voorzitter BG TOP

Geplaatst op 19 augustus 2015 • 11:37 • ClubnieuwsSenioren

“STAF EN SPELERS MAKEN EEN ERG FRISSE INDRUK, EEN BELANGRIJKE BASIS!”

We zien hem niet vaak op de voorgrond, de “ras Blauw Geel man” René Barten. Toch komt hij uit een van de meest bekende voetbalfamilies van Blauw Geel en is hij al van kinds af aan niet weg te denken en te slaan van het PWA Sportpark. Eerst als speler (o.a. langdurig het eerste elftal) en nu al jaren als bestuurder binnen de technische commissie (BG Top). Sinds ruim een seizoen nu als voorzitter. We gingen eens bij hem langs om hem te vragen naar zijn bevindingen rondom de selectie van Blauw Geel en zijn verwachtingen voor het komend seizoen!

GAAN WE VOOR HET KAMPIOENSCHAP?

“Ha, ha, dat is een binnenkomer. Laat ik voorop stellen dat elk team, en dus zeker ook Blauw Geel, graag kampioen wil worden. Die ambitie is er altijd. Onze doelstelling ligt echter anders. Er zijn spelers bij ons vertrokken en de competitie lijkt er sterker op te zijn geworden. Wij denken een uitermate geschikte staf te hebben en een selectie waar rek en potentie in zit. Sinds tijden hebben we niet zoveel eigen jeugdspelers in de selectie gehad. Het is nu de uitdaging om resultaat te behalen zonder concessies te doen aan ons uitgangspunt:  We willen met veel lef en plezier zo optimaal mogelijk presteren zodat onze supporters zich kunnen identificeren met ons eerste team.”

WAT IS NU PRECIES DE ROL VAN BG TOP?

“Wij faciliteren! Wij proberen in overleg met onze trainers een zo goed mogelijke selectie neer te zetten. Daarbij vinden we het belangrijk dat er mogelijkheid tot ontwikkeling is, ook voor onze jeugd! Als BG Top proberen we binnen de grenzen die we kennen de beste voorwaarden voor onze spelers en trainers te creëren. De trainers zijn verantwoordelijk voor de keuzes in spelers, spelstijl en strategie. Daarbij bewaken wij mede de cultuur (het gedrag). Lef en plezier zijn daarbij zoals al gezegd onontbeerlijk. We proberen het werk voor onze trainers makkelijker te maken en willen dat zij uit een zo groot mogelijke goede groep spelers de beste keuzes kunnen maken.”

ZIJN JULLIE EEN ONDERDEEL VAN HET BESTUUR?

“Nee, we verantwoorden ons bij het bestuur. We krijgen een begroting tot onze beschikking en doen daarbinnen datgene waarvan wij vinden dat dat het beste is voor onze selecties. Daar hebben we wat zaken (vooraf) over afgesproken, denk o.a. aan samenstelling en omvang selectie alsmede financiële kaders. Frans Scheepers zit namens het bestuur ook in de BG Top en hij informeert regelmatig het bestuur. Er is natuurlijk wel nadrukkelijk een samenwerking!”

WAT MOET ER DIT SEIZOEN BETER GAAN?

“De twee seizoenen met onze trainersstaf en hoofdtrainer Erwin van Breugel zijn behoorlijk succesvol geweest. Mooie resultaten! We hebben nu samen een opdracht geformuleerd waarbij we meer initiatief willen tonen als dat we in de afgelopen twee seizoenen deden. We hebben de lat qua spelstijl hoger gelegd en daarbij willen we aanklampen bij de resultaten die we de afgelopen twee seizoenen al hebben gehaald. Best een pittige doelstelling dus. Voor onze beloften ( Blauw Geel 2)  geldt dat we de laatste seizoenen diverse spelers aan omringende vaandelteams zijn kwijtgeraakt. Dat betekent dus dat we het niet alleen in resultaat al jaren geweldig doen maar dat we ook een goed podium vormen voor spelers die ons eerste team na twee of drie seizoenen niet of moeilijk kunnen halen. Zij kunnen naar lager geklasseerde, mooie clubs in de directe regio en daar ons mogelijk ongelijk bewijzen. Dat betekent wel dat onze uitdaging bij de beloften er niet makkelijker op wordt. Toch klampen we daar ook aan bij de geweldige resultaten van de laatste 7 jaren! Daar gaan we met zijn allen voor! We hebben op alle fronten onze selectie dichter bij elkaar gebracht. Het is nog meer 1 team van trainers en spelers dan voorheen. Staf en spelers maken een zeer frisse indruk, dat is een belangrijke basis.”

WANNEER IS HET SEIZOEN MISLUKT

“Als we er niet met zijn allen alles aan hebben gedaan binnen onze fantastische club om elkaar te versterken en er uit te halen wat er in zit!”

RENÉ, BEDANKT!

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO