18 november 2012  Slordig Blauw Geel 2 boekt eindelijk weer zege

Geplaatst op 18 november 2012 • 18:59 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 heeft afgelopen zondag eindelijk weer eens gewonnen. Na vier wedstrijden zonder overwinning was winst op EVV het enige dat telde. In een gelijk opgaande strijd besliste Alex Lemstra diep in de tweede helft de wedstrijd.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Johnny de Laat

In de basis waren plekken gereserveerd voor Desley Schilders en Dirk Kroon. Verder stond de van een blessure teruggekeerde Nick Scheepers weer in de spits. Blauw Geel begon volle goede moed aan de wedstrijd, maar het was toch echt EVV wat de beste kansen kreeg. De Veghelaren mogen de uitstekend keepende Johnny de Laat dankbaar zijn dat het 0-0 stond bij rust. Vooral zijn redding op de inzet van de doorgebroken spits van EVV was van grote klasse. Blauw Geel kreeg één echte kans. Bryan van Deursen omspeelde zijn directe tegenstander en gaf strak voor. Jeroen van Lanen kwam goed voor zijn man, maar vond de keeper van de gasten op zijn weg. Verder was er niet veel te genieten in Veghel. Blauw Geel speelde onzorgvuldig en zwak.

Alex Lemstra

Na rust met een uitstekende Alex Lemstra op tien kwam Blauw Geel wat beter in de wedstrijd. Dirk Kroon leek de 1-0 te maken maar zijn inzet verdween voorlangs. Promovendus EVV kreeg een aantal kleine kansen, maar Johnny was goed bij de les. Uiteindelijk trok Blauw Geel toch aan het langste eind. Matchwinner Alex schoot de bal knap binnen na een goede combinatie met Bryan en Nick Scheepers. Vlak daarna had Bryan de wedstrijd moeten beslissen. Hij lobte de bal over de doelman, maar helaas voor de thuisploeg ook naast het doel. EVV probeerde nog wat te forceren, maar tot grote kansen leidde dat niet. Na 93’ minuten floot de scheidsrechter van dienst voor het laatst en pakte Blauw Geel eindelijk weer eens de volle buit. Alex was de grote man en de Veghelse defensie hield, wéér, de nul.

JVC 1

De overwinning was broodnodig gezien de zwakke reeks van Blauw Geel. Toch was het spel afgelopen zondag onvoldoende. Er ging ontzettend veel mis en EVV had dan ook recht op minimaal een gelijkspel. Ondanks een aantal kansen incasseerden de mannen van Lodewijk van Helvoirt voor de derde maal op rij geen tegendoelpunt. Daar staat tegenover dat er veel te weinig wordt gecreëerd. Komende donderdagavond zal dat anders moeten want dan gaat het bekeravontuur van Blauw Geel verder in Cuijk. De Veghelse beloften spelen om 20.00 tegen Topklasser JVC 1. Een prachtig affiche en zeer de moeite waard om te bezoeken. In het voetbal is immers niets onmogelijk dus HansieHansie is bij dezen gewaarschuwd.