17 november 2012  Prins Driekus II heerser Kuussegat

Geplaatst op 17 november 2012 • 17:30 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

VEGHEL – Dick van Schie is vrijdagavond in de Koekbouw onthuld als 45e Prins van carnavalsvereniging De Kuussegatters. Prins Driekus d’n Twidde wordt bijgestaan door adjudanten JB Pot en Philip van den Brand.

Bron: Kliknieuws

Prins Driekus II is de nieuwe heerser van Kuussegat

De 55-jarige Van Schie is een bekend gezicht in het Veghelse winkelcentrum waar hij de gelijknamige bloemenwinkel runt. De ondernemer woont al 25 jaar samen met Patrica aan de Udenseweg en heeft samen met haar drie kinderen: Kim, Iris en Frank.

De Prins van Kuussegat is al 37 jaar werkzaam in het familiebedrijf, dat door zijn vader werd opgestart. In zijn winkel aan de Wiekslag is hij elke dag te vinden en dat bevalt hem nog steeds prima. “Al die jaren ben ik het Veghelse centrum trouw gebleven en daarom ben ik des te blijer dat ik er nu een functie bij heb gekregen als Prins Carnaval. Een baantje waar ik 22 jaar op het gewacht”, lacht hij.

‘Dick’ feest

Zijn hobby’s zijn wandelen, fietsen en in een vrij uurtje wil hij nog wel eens in de fitnessapparaten hangen. Een voetbalhart heeft deze sportieve Prins ook, maar dat ligt overigens niet naast de deur. Zijn cluppie is namelijk al sinds jaar en dag Volendam.

Het carnavalsbloed heeft Driekus d’n Twidde van geen vreemde. Vader Cor van Schie zwaaide in 1986 al de scepter over Kuussegat, als Prins Knillus d’n Urste.

Driekus d’n Twidde rekent er op dat carnaval dit jaar een ‘dick’ feest wordt, waarin samen met álle Kuussegatters, klein en groot, jong en oud, plezier wordt gemaakt. “Ik heb er héél veel zin in en wil er zijn voor iedereen”, laat de trotse heerser weten. “En één ding is zeker: ‘We gaon nog efkes dûr!’”

Adjudanten

Adjudant JB Pot (34) is een ervaren rot als het om carnaval vieren gaat. Hij maakt al vijf jaar onderdeel uit van de Raad van XI. Voordat hij tot dit selecte gezelschap toetrad zette hij zich in voor de Evenementencommissie. In het dagelijkse leven werkt Pot als accountmanager trade bij Douwe Egberts. Hij woont samen met Rochelle, waarmee hij in april 2013 in het huwelijksbootje stapt.

Adjudant Philip van den Brand (42) is getrouwd met Janne-Mieke en vader van Isabelle. Met carnaval in Veghel kwam hij in aanraking via het Loeiersfestijn en de Optocht- en PR-commissie. In 2010 mocht hij als raadsheer van Vudel Koning Alex van Rossem van dichtbij aan het carnavalsfeest proeven. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als hoofdredacteur bij Stadskrant Veghel en Kliknieuws.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO