18 november 2012  Tweede overwinning op een rij

Geplaatst op 18 november 2012 • 19:09 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  Brabantia           2-0     (0-0)

Zaterdagavond, 17 november, stond voor Blauw Geel een heel belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Als nummer 11 trad men aan tegen de nummer 12: Brabantia uit Eindhoven. De Rood/Blauwen hadden afgelopen weekend een afstraffing in eigen huis gehad van UDI’ 19: 1-5, Blauw Geel had in eigen huis gewonnen van sv Deurne met 3-2. Ondanks dat de Sint ’s middags in Nederland was aangekomen zou Blauw Geel natuurlijk niet kunnen verwachten dat Brabantia cadeautjes mee zou brengen….

Blauw Geel startte goed en had in de derde minuut al een grote kans om de score te openen. De inzet van Alexander Mols werd gestuit door de doelman en de rebound van Emiel vd Sanden werd door een verdediger geblokt. Acht minuten later zorgde een groot misverstand tussen Stephan Dekkers en Jeroen Janssen bijna voor een achterstand maar gelukkig ging de bal niet te hard en was er geen Brabantiaan in de buurt. Het zou sowieso een hoogtepunt arme eerste helft worden. Tot aan de 25e minuut was Blauw Geel hoofdzakelijk op de helft van Brabantia te vinden zonder verder gevaarlijk te worden. In de 33e minuut het eerste grotere gevaar namens de gasten maar de inzet gaat net over de lat. In de 36e minuut krijgt Coen v Beljouw de gele kaart gepresenteerd nadat hij een Brabantia speler net voor de beruchte lijnen vasthoud. De vrije trap levert verder niets op voor Brabantia. In de 40e minuut nog een kansje voor Blauw Geel maar de poging van Mustafa Guler gaat over de lat. In de laatste tien minuten van de eerste helft lijkt Brabantia iets meer uit de schulp te komen of komt het misschien dat Blauw Geel iets minder aandringt. In ieder geval staat het scorebord nog op 0-0.

Direct na de rust is de eerste kans weer voor Blauw Geel. Helaas is de inzet van Alexander Mols te slap om de doelman te verschalken en deze kan daardoor al grabbelend zijn doel schoon houden. In de 54e minuut komt Blauw Geel dan toch op voorsprong. De aanval wordt opgezet via de linkerflank waar Guus Peters langs de zijlijn naar de achterlijn kan opstomen. Hij heeft vervolgens een voorzet op maat in huis richting de tweede paal en daar komt dan ook Alexander Mols aangesneld die de bal snoeihard in de touwen jaagt: 1-0. Een verdeinde voorsprong staat op het scorebord. Brabantia trapt af en richt meteen een aanval op. Coen v Beljouw maakt een overtreding op zijn flank dicht bij de achterlijn en krijgt daarvoor een tweede gele kaart getoond gevolgd door de automatische rode. In de 58e minuut volgt dan de eerste Blauw Geel wissel, gedwongen natuurlijk door de man minder situatie. Murat Korkmaz verlaat het veld en in zijn plaats de jeugdige Jeroen v Lanen die achterin gaat spelen. In de 60e minuut weer gevaar van de gasten maar Sten v Vessem kan een voorzet net tot corner verwerken alvorens ergere dingen kunnen gebeuren. In de 64e minuut valt de verlossende 2-0. Blauw Geel lijkt op de helft van Brabantia knullig balverlies te lijden waardoor een gevaarlijke counter kan ontstaan. Mounir Biyadat hersteld op keurige wijze zijn eigen fout en heroverd de bal waarna hij op de rechterflank de bal voorzette. Alexander Mols zag zijn inzet nog op de doelman stranden maar de rebound werd door Emiel vd Sanden wel goed in het doel gewerkt. Zes minuten later ziet het publiek een snoeiharde inzet van Alexander Mols op de vuisten van de doelman belanden maar ook dit was een mogelijkheid tot opvoeren van de score. In de 80e minuut is er nog een scrimmage te zien voor het doel van Jeroen Janssen maar uiteindelijke kan Blauw Geel de bal wegwerken en blijft het ongeschonden. Het haalt verder ook ongeschonden het einde en wint dus voor de tweede keer op rij, thuis, en het is ook nog eens de eerste wedstrijd zonder tegendoelpunt(en).

Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd maar daar heb je ook twee ploegen voor nodig die willen voetballen. Jammer dat de zo goed invallende en spelende Coen v Beljouw nu een schorsing wacht door de twee gele kaarten. Blauw Geel heeft echter vandaag verdiend gewonnen en lijkt een ommekeer te hebben bewerkstelligt. Men is natuurlijk blij met de terugkeer van Alexander Mols. Hij was vorige week ook al belangrijk en ondanks dat hij ook nog kansen mist scoort hij weer, dus is hem dat enigszins vergeven.

Volgende week geen competitieprogramma maar beker en inhaal voetbal. Blauw Geel hoeft niet in te halen en heeft in overleg met de tegenstander in de beker, Handel, de wedstrijd verplaatst naar komende dinsdag. Zondag 2 december reist Blauw Geel af naar Zeeland, wel te verstaan Goes om tegen G.O.E.S. aan te treden.

Zij speelden vandaag uit in Deurne maar de uitslag is nog niet bekend.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Sten v Vessem,  Jeroen Minneboo,  Stephan Dekkers,  Guus Peters,  Coen v Beljouw,

Middenveld:  Guus Peters,  Mustafa Guler,  Mounir Biyadat (90e min. Martijn v Loon),  Murat Korkmaz (58e min. Jeroen v lanen),

Voorhoede:   Emiel vd Sanden (78e min. Desley Schilders),  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. R. Souwen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Wesselman en Dhr. R. Steur

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 36e min. Coen v Beljouw, 55e min. Coen v Beljouw