29 augustus 2017  SEIZOENSOPENING MET VERLIES

Geplaatst op 29 augustus 2017 • 9:48 • ClubnieuwsSenioren

vv Dongen – sv Blauw Geel’38/JUMBO (2-0) 3-2. Zondag 27 Augustus, seizoen opening voor de derde divisie. Als promovendus moest Blauw Geel aantreden in Dongen tegen de plaatselijke vv Dongen. De club promoveerde een seizoen eerder en eindigde vorig seizoen op een knappe derde plaats. Voor Blauw Geel zijn het altijd meer dan lastige duels op het kleine hoofdveld van sportpark De Biezen. Blauw Geel had een geweldige generale door de winst in eigen huis op Spakenburg voor de KNVB Beker. Dongen was uitgeschakeld door klasse genoot Hercules na verleningen. Trainer Niels v Casteren kon nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Sten v Vessem. Joey Hellstern ontbrak ook met een blessure, Luca Borato is nog niet speelgerechtigd. Mustafa Guler zat niet op de bank en daar had wel Mark Westelaken weer plaats genomen samen met Tresor Shema en Danny Verbakel.

Dongen mocht de aftap verrichten en zou er snel voor zorgen dat Blauw Geel hetzelfde mocht doen. Blauw Geel leek het initiatief te nemen, of kreeg het dat juist van de gastheren? In de 8e minuut in ieder geval plaatste Dongen een vlijmscherpe uitval. Een voorzet ging naar de rechterflank en die kon ongehinderd een vervolg krijgen met een voorzet. Daar Waar Brahim Zaari zelden op fouten kan worden betrapt tastte hij nu volkomen mis. Een zeldzaamheid voor de Blauw Geel doelman maar nu wel met gevolgen want Mustafa Mohammad, over gekomen van Baronie, kon de bal vervolgens in het lege doel tikken:1-0. Vier minuten later werd het nog erger. Wederom uit een goede uitbraak waarbij een steekpassje op Remon Koenen ervoor zorgde dat hij de bal vervolgens kan binnen tikken: 2-0. Dongen was scherper en Blauw Geel kon daar niets tegenover stellen. Het heeft vervolgens in de 21e minuut geluk dat een crosspass gevolgd door een voorzet vanuit vrije positie naast wordt geschoten. Dongen blijft dreigend en blauw Geel is nog niet voor het vijandelijk doel geweest. In de 30e minuut krijgt het wel een vrije trap maar Martijn van Loon schiet de bal met te weinig kracht in de beneden hoek zodat doelman Zielschot gemakkelijk kan pakken. Een minuutje later komt men eigenlijk pas voor het eerst echt voor het doel en wel vanwege een corner, die overigens niets oplevert. In de 42e minuut is het wederom een vrije trap voor Blauw Geel op zo’n 25 meter voor het doel maar de inzet van Desley Schilders smoort in de muur en heeft men geluk dat de counter niet goed wordt afgewerkt en de bal hoog over het doel bij Brahim Zaari vliegt.

Trainer Niels van Casteren grijpt in. Na de rust komt Danny Verbakel in het veld voor Sjaak Egmond. Een echte aanvaller dus langs Alexander Mols. Als Blauw Geel nog iets wil bereiken dan zal het liefst snel scoren. Het omgekeerde gebeurd want in de 47e minuut is het Dongen dat via Mustafa Mohammad van afstand scoort. De bal vliegt onhoudbaar in de kruising: 3-0. Het duel lijkt gespeeld. Het moet gezegd worden Blauw Geel blijft voetballen. In de 50e minuut quasi het eerste schot richting doel vanuit een opgezette aanval voor Blauw Geel. Helaas gaat de inzet van Alexander Mols naast. Een minuutje later gaat een doelpoging van Dongen over het Blauw Geel doel en weer een minuutje later een tweede gevaarlijk Blauw Geel aanval en weer gaat de inzet van Alexander Mols naast het Dongense doel. Blauw Geel wordt sterker en er komen meer kansjes. In de 54e minuut wordt een inzet van Mark Dobbelsteen half gekeerd en de rebound van Sander Egmond met de hak is te slap zodat de doelman de bal alsnog kan pakken. In de 55e minuut dan toch een Blauw Geel treffer. Van zo’n 25 meter schiet Alexander Mols een vrije trap geweldig in de kruising: 3-1. Blauw Geel dringt verder aan en in de 60e minuut weet Dongen met kunst en vliegwerk en met hangen en wurgen een tweede tegen treffer te voorkomen. In de 61e minuut volgt een verkeerde terugspeelbal van Dongen en die luid de aansluitingstreffer in. Alexander Mols gaat een 1-2 aan met Sander Egmond waarna de voorzet door Danny Verbakel onhoudbaar wordt binnen gekopt: 3-2. Dongen komt er nu nog sporadisch uit. In de 65e minuut wordt een afgeslagen corner hoog ingebracht en moet Brahim Zaari de bal over de lat tikken want anders had deze binnen gevallen. In de 72e minuut is het de Veghelse doelman die zijn klasse toont op een inzet zodat de wedstrijd een wedstrijd blijft. Blauw Geel is dan al geruime tijd dominant maar kan de gelijkmaker niet produceren. Als in de 90e minuut en in de blessuretijd de Dongense doelman zijn ploeg op de been houd door inzetten van eerst Alexander Mols en vervolgens van Sander Egmond onschadelijk te maken heeft Dongen de eerste winst binnen.

Blauw Geel verliest zijn eerste optreden in de Derde Divisie in en van Dongen. Op basis van de zeer zwakke eerste helft terecht maar op basis van de hele goede tweede helft zou een gelijkspel zeker niet onverdiend geweest zijn. Heel jammer dat die laatste twee hele goede mogelijkheden niet benut konden worden. Blauw Geel staat weer met beide benen op de grond na de euforie van de bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Volgende week komt Jong Vitesse naar Veghel. De degradant uit de 2e divisie is gelijk ook een titelkandidaat en rekende op deze zondag in eigen huis af met HSC’21 uit Haaksbergen. Het werd maar liefst 5-0 tegen wel een bijna de gehele wedstrijd met slechts 10 man spelende bezoekers. Door deze eclatante overwinning zijn zij de eerste koploper.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon, Erik van Loon, Sjaak Egmond (46e min. Danny Verbakel)

Middenveld: Serkan Ordu, Mark Dobbelsteen, Sam Strijbosch (77e min. Tresor Shema),

Voorhoede: Alexander Mols, Sander Egmond.

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs