1 april 2013  Punt gepakt in enerverend slot

Geplaatst op 1 april 2013 • 21:09 • ClubnieuwsSenioren

U.D.I.’19/BB – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo 3-3  (2-1)

Het is Paasmaandag, 1 April, als de KNVB de derby tussen UDI’19 en Blauw Geel’38 laat plaatsvinden. Het is mooi lenteweer want ondanks dat het frisjes is schijnt het zonnetje volop. De grasmat op sportpark Parkzicht heeft wel al veel te lijden gehad van de winter en is een hobbelig en vaal/groen/geel van kleur. Het duel begint met enige vertraging. Niet omdat er nog hordes van mensen voor de poort staan, de publieke belangstelling valt zelfs voor dit soort derby’s tegen, nee een assistent scheidsrechter is geblesseerd en er wordt gezocht naar een vervanger. UDI’19 verloor afgelopen zaterdag dik met 0-3 van Schijndel, Blauw Geel won met 1-2 in Someren. Voor het begin vraagt de omroeper nog om sportiviteit en respect voor elkaar…….  Trainer Francois Gesthuizen kon geen beroep doen op aanvaller Wesley Meeuwsen , hij werd vervangen door Emiel vd Sanden, en in de achterhoede koos hij t.o.v. afgelopen zaterdag voor Coen v Beljouw op de rechtsback positie i.p.v. Desley Schilders.

Het is iets over kwart voor drie als het duel dan eindelijk kan beginnen. Waarbij de gastheren de eerste waarschuwing afgeven. Het is in de 6e minuut als aanvaller Kevin v Veen de balnet naast het doel krult. Blauw Geel stelt daar in de 9e minuut iets tegenover maar de afvallende bal wordt door Mounir Biyadat hoog over het doel geschoten. Een minuut later valt de 1-0. Bij een hoge bal uit een Udense corner ziet doelman Jeroen Janssen er niet al te best uit waarna de bal via een kluts en de binnen kant van de paal in het doel beland. Doelpunten maker is Nick v Dijk. Zes minuten later helpt Jeroen Janssen met en nog grotere fout, gewoonweg een blunder, de Udenaren aan een comfortabele 2-0. Een voor zet van Kevin v Veen heeft hij voor het oprapen maar de bal gaat tot ieders verbijstering door zijn handen, onder zijn lichaam en tussen zijn benen door. Goedkoper kunnen de Udenaren de doelpunten natuurlijk niet meer krijgen. In de 22e minuut een kans voor Blauw Geel. Guus peters heeft een prima voorzet in huis en de bal wordt terug gelegd op Alexander Mols. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat zijn inzet rakelings naast. Tien minuten later vergeet UDI’19 de score verder uit te bouwen en daarmee het duel vroegtijdig op slot te gooien. Jeroen Janssen kan een inzet met zijn voeten stoppen. In de 33e minuut maakt Mourad Mamaar een overtreding op de rand van het strafschopgebied op Murat Korkmaz. Blauw Geel heeft genoeg spelers die een geode vrije trap in huis hebben en dus alle hens aan dek bij UDI. Alexander Mols neemt plaats achter de bal en jaagt hem vervolgens snoeihard boven in de Kruising: 2-1. Doelman v Hoeij kan die bal hooguit allen maar voorbij hebben horen komen. Nog geen minuut later heeft Alexander Mols een versnelling op de rechterflank en stuurt hij de bal richting de tweede paal. Helaas gaat zijn inzet voorlangs en was Guus Peters te laat om de bal een beslissend tikje in het doel te kunnen geven. Een 2-1 ruststand prijkt uiteindelijk op het scorebord.

Na de rust twee ongewijzigde teams. De eerste dreiging is wederom van de gastheren. Mark vd Meulenhof kan een corner slechts schampen. In de 56e minuut een gele kaart voor de voortreffelijk spelende Coen v Beljouw en kort daarop de eerste wissel aan Blauw Geel zijde: Murat Korkmaz wordt vervangen door Camile v Doorn. In de 59e minuut schiet Kevin v Veen een inzet voorlangs, hij stond zeker niet buitenspel, en een minuutje later is Alexander Mols weg op de linkerflank en hij schiet de bal binnen maar hij wordt terug gefloten na een vlagsignaal voor buitenspel. Twijfelachtige beslissing waarbij Alexander ook nog een gele prent krijgt omdat hij na het fluitsignaal zou zijn door gegaan. Iets wat vlak voor rust Mustafa Seddiqi van UDI overkwam. In de 70e minuut lijkt het duel te worden beslist. Een overtreding op Kevin v Veen op de rand van het strafschop gebied levert UDI een vrije trap op. Het is Kevin v Veen die zelf de vrije trap neemt en dat zeer naar behoren doet want hij schiet de bal prima binnen:3-1. Vier minuten later grijpen Coen v Beljouw en Jeroen Janssen gezamenlijk prima in en voorkomen zo een verdere achterstand. In de 77e minuut is de ingebrachte Michiel v Zuidam Coen v Beljouw een keer te slim af maar gelukkig gaat zijn inzet op de paal. Francois Gesthuizen probeert middels wissels nog iets te forceren en in de 79e minuut komt Dirk Kroon in het veld voor Guus Peters. Dan volgen nog doldwaze 15 minuten. In de 83e minuut zet Blauw Geel een snelle en mooie aanval op waarbij uiteindelijk Sten v Vessem een prima voorzet geeft. Die voorzet wordt door Alexander Mols in de korte hoek bij de eerste paal binnen geschoten: 3-2. De tijd lijkt in het nadeel van Blawu Geel te werken maar Francois Gesthuizen kiest voor de dood of de gladiolen eant in de 85e minuut vervangt hij verdediger Stephan Dekkers voor aanvaller Nicky Scheepers. De 90e minuut prijkt al op het scorebord als UDI in 1e instantie nog ontsnapt. Een bal wordt naar voren gepompt, twee keer doorgekopt alvorens Alexander Mols op doel kopt. Zijn kopbal gaat via een UDI verdediger rakelings over de lat en Blauw Geel rest nog een corner. Uit deze corner komt de bal achterin bij de geheel vrijstaande Emiel vd Sanden die de bal vervolgens door een mêlee aan spelers in de verre hoek het doel in jaagt: 3-3. Loon naar werken, misschien wel. Kort daarna wordt het duel afgeblazen en eindigt dit duel dus in 3-3.

Het duel was zeker niet hoogstaand, spannend was het wel. Veel fouten aan beide zijde, mislukte passes, onnodig balverlies en misschien was dat alles te wijten aan de beroerde staat van het veld. Daarbij kwam de warrige leiding van de scheidsrechter en het foutenfestival is compleet. Blauw Geel heeft zeer zeker hard gewerkt en bleef geloven in een resultaat. Jeroen Janssen keepte de laatste wedstrijden (vanaf Venray) gewoon goed maar miste behoorlijk bij het eerst doelpunt en blunderde bij het tweede waardoor UDI wel erg gemakkelijk aan de doelpunten kwam. Hij herstelde zich overigens nog wel gaandeweg het duel. Als, ja als dit of dat was gebeurd telt niet, noch voor UDI, nog voor Blauw Geel en dus was het punt voor Blauw Geel verdiend. De teleurstelling zal m.n. bij UDI erg groot zijn omdat men tien minuten voor tijd nog met 3-1 voor stond. Blauw Geel kon wel niet verder inlopen maar koestert dit punt zeker en op het einde van het seizoen zal blijken wat het waard is geweest. Het was in ieder geval het vijfde duel op ri, waarvan de laatste vier uit, zonder nederlaag.

Zaterdagavond a.s. speelt Blauw Geel de volgende derby en wel in eigen huis. Om 19.30 uur begint het duel  tegen runner up Schijndel dat afgelopen zaterdag UDI met 0-3 te kijk zetten maar vandaag verrassend niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen sv Someren.
Mannen Proficiat met het behaalde punt in de derby en Succes tegen Schijndel.

Doel:  Jeroen Janssen,
Achterhoede:  Coen v Beljouw,  Stephan Dekkers (85e min. Nicky Scheepers),  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Mustafa Guler,  Mounir Biyadat,  Guus Peters (79e min. Dirk Kroon), Murat Korkmaz (58e min. Camiel v Doorn)
Voorhoede:   Alexander Mols,  Emiel vd Sanden.

Scheidsrechter: Dhr. M. Boekholt uit Assen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Verlaat uit Emmen en Dhr. Horst (invaller voor Dhr. F. Janssen uit Klazienaveen)

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  56e min. Coen v Beljouw,  60e min. Alexander Mols,

UDI’19:  40e min. Mustafa Seddiqi