1 april 2013  Spektakelstuk eindigt onbeslist

Geplaatst op 1 april 2013 • 20:42 • ClubnieuwsSenioren

UDEN – Het was voor de neutrale supporter een heerlijke ochtend afgelopen maandag. In Uden speelde Blauw Geel 2 met 1-1 gelijk tegen koploper Udi’ 19. De wedstrijd zat boordevol spectaculaire momenten.

Door: Ties van Dooren

Blauw Geel begon eindelijk weer eens als underdog aan een wedstrijd. Dat leek de Veghelaren goed te doen. Afgelopen maandag werd er de hele wedstrijd ontzettend hard gewerkt. Na een vroege achterstand kwam Blauw Geel halverwege de tweede helft op gelijke hoogte door Cristian vd Broek. In blessuretijd werd vervolgens nog bijna de volle winst gepakt.

Lat
Na een gelijk opgaande beginfase kwam Udi uit het niets op voorsprong. Via een snelle combinatie schoot de talentvolle Tuithof de bal achter de kansloze Sailesh Muradin. Niet lang daarna leek Blauw Geel langszij te komen. Martijn van Loon krulde een vrije trap prachtig op de lat. Het leer stuiterde voor danwel achter de lijn terug het veld in. De Udense grensrechter oordeelde, uiteraard, dat de bal de lijn niet geheel gepasseerd had. Geen doelpunt dus. Vlak voor rust was Erik van Loon nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn pogingen troffen geen doel.

Penalty
Udi kwam beter uit de kleedkamer en probeerde snel een beslissing te forceren. Blauw Geel wankelde, maar kwam zowaar op 1-1. Bryan v Deursen zette knap door aan de linkerzijde. Zijn actie leek niets op te leveren, totdat een Udi-verdediger een oliedomme duw uitdeelde. De scheidsrechter van dienst twijfelde geen seconde en wees naar de stip. Penaltykiller Cristian schoot het buitenkansje onberispelijk achter de Udense doelman. Daarna ontspande zich een heuse veldslag. Veel kansen, veel overtredingen en flinke duels. Dat alles resulteerde in nul doelpunten en één rode kaart. De aanvoerder van Udi mocht inrukken na zijn tweede gele prent. Dat er geen doelpunten vielen kwam vooral door beide doelmannen. Sailesh Muradin keepte erg sterk en hield zijn ploeg via een paar katachtige reflexen op de been. Aan de andere kant leek de ingevallen Stefano Verburg de wedstrijd te beslissen. In blessuretijd schoot de felle Stefano de bal hard in, maar de keeper van Uden had een geweldige redding in petto. Vlak daarvoor had Bryan uit stand de lat geteisterd met een hard afstandsschot.

Wilskracht
Blauw Geel vocht zich afgelopen maandag een baan door de wedstrijd. Er was wilskracht en dat stemde oefenmeester Lodewijk van Helvoirt tevreden. Ook het optreden van de langdurig geblesseerde Mark Swinkels stemde tot tevredenheid. Daarnaast lijkt Alex Lemstra langzaamaan weer terug in vorm te komen. Donderdag nog scorend tegen Nulandia en zondag een paar keer gevaarlijk via goede acties. Centraal achterin speelde Martijn ‘Sjakie’ van Loon een sterke wedstrijd. Op zijn tandvlees maakte hij de 90 minuten vol. Volgende week komt favoriet voor de titel Gemert op bezoek. Een prachtig affiche.

Blauw Geel 2 verliest in ijskoud Asten

ASTEN – NWC heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In het ijskoude Asten won de thuisploeg met 1-0 van Blauw Geel. De gasten hadden meer recht op de overwinning, maar scoren blijft een probleem.

Blauw Geel heeft zich na het gelijkspel tegen Volharding niet kunnen revancheren. In de barre weersomstandigheden kregen de gasten genoeg kansen, maar de mogelijkheden werden niet gepromoveerd tot doelpunten.

Doelpunten
Blauw Geel blijft wisselvallig presteren dit seizoen. Afgelopen zondag speelde het elftal van Lodewijk van Helvoirt bij vlagen vrij aardig. Vooral voor de pauze vergaten de Blauw Gelers zich te belonen. Zo dook Bryan v Deursen ineens op voor de goalie van NWC. Zijn schot werd goed gepareerd. Verder werd er veel ‘gebreid’, maar weinig geschoten. De Veghelaren hebben al heel het seizoen problemen met het maken van doelpunten. Tegen NWC was dat niet anders en dus kreeg het diep in de blessuretijd de deksel op de neus. Vlak voor tijd mocht de aanvallende middenvelder van NWC vogelvrij uithalen en liet hij Shailesh Muradin kansloos. Martijn van Loon leek daarna de gelijkmaker nog binnen te schieten, maar zijn schot miste de benodigde precisie.

Degradatie
Het woord degradatie is een verboden woord in Veghel, maar gezien het zware programma moeten de Blauw Gelers oppassen. Op dit moment staat de kampioen van vorig jaar nog op een veilige zesde plek. Maar in deze vreemde competitie is van alles mogelijk. Donderdag tegen Nulandia moeten er punten worden gepakt, wellicht een idee om eens wat doelpunten te maken.