17 december 2012  Onnodige nederlaag in Zeeland

Geplaatst op 17 december 2012 • 12:10 • ClubnieuwsSenioren

G.O.E.S.  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  2-1 (1-1)

Zondag 16 december toog Blauw Geel richting westen voor een inhaalduel in Goes tegen G.O.E.S.. Dit duel werd eerder op 2 december afgelast maar kon nu wel doorgaan. De nummer 12 van de ranglijst onder leiding van trainer Gerard de Nooijer had inmiddels zijn draai gevonden en wist in de laatst drie duels maar liefst 11 keer het vijandelijke doel te treffen en behaalde vier punten. Blauw Geel behaalde zeven punten uit de laatste drie duels maar blijft kampen met blessureleed. In vergelijking met het laatst gespeelde thuisduel tegen Brabantia ontbraken nu in de achterhoede Stephan Dekkers en Coen v Beljouw, noodgedwongen moest daarom Mustafa Guler op de rechtsbackpositie beginnen, wat hij overigens meer dan goed deed.

GOES verrichte de aftrap en begon voortvarend aan het duel op de zachte, zware grasmat. In de 5e minuut kreeg het een corner en uit die corner werd de bal ietwat gelukkig in het doel gelobd: 1-0. Doelpunten maker was Thijs vd Dries. Blauw Geel was geenszins aangeslagen en zocht dan ook de aanval. In de 8e en 11e minuut waren er dan ook kansjes maar de inzetten van respectievelijk Murat Korkmaz en Emiel vd Sanden gingen beide over het doel. In de 15e minuut trok Dhr. Weijers een terechte gele kaart voor GOES speler Gert Jan Tierie na hard doorhalen op Sten v Vessem. In de 20e minuut  krijgt Blauw Geel weer een kans. Uit een voorzet van Murat Korkmaz kopt Alexander Mols de bal goed door richting de tweede paal en Mounir Biyadat heeft een goede kopbal in huis maar de doelman plukt de bal uit de lucht. Een doelpunt zou overigens toch niet worden erkend want de grensrechter had ook gevlagd voor buitenspel. Een minuutje later is Mustafa Guler mee opgekomen en hij heeft een goede inzet in huis maar de doelman van GOES kan tot corner werken. GOES loert nadrukkelijk op snelle counters en blijft gevaarlijk bij standaard situaties. Zo ook in de 27e minuut. Uit een corner is men gevaarlijk maar Jeroen Minneboo kan een inzet voor de doellijn wegwerken. Men krijgt de bal echter niet naar behoren weg en doelman Jeroen Janssen kan redding brengen op een inzet van de gevaarlijke Yves Nyemb maar ziet ook dat de bal voor open goal recht op het duikende hoofd komt van een GOES speler en de bal maar rakelings naast gaat. Na het nemen van de achterbal krijgt Blauw Geel de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Emiel vd Sanden is de diepte in, staat met zijn rug naar het doel als hij door aanvoerder van Leiden licht te lijkt worden geduwd en achterover over de uitkomende doelman valt. Scheidsrechter Weijers ziet het als een overtreding die ook nog eens binnen de beruchte lijnen is en besluit tot een penalty. Emiel vd Sanden neemt deze en schiet de bal onberispelijk binnen: 1-1. Dit is gelijk ook de rust stand want in het laatste kwartier van de eerste helft gebeurd niet veel meer.

Na de rust strijd Blauw Geel direct verder en dringt het GOES waar mogelijk nog verder terug. In de 46e minuut krijgt Yves Nyemb een terechte gele kaart door te hard en onnodig doorgaan op Sten v Vessem. Blauw Geel krijgt daarna kansjes. In de 52e minuut een tweede corner die door de GOES defensie rakelings over de eigen lat wordt gewerkt en bij de derde corner wordt overduidelijk hand gemaakt in het strafschop gebied (door fotograaf Beekmans op de gevoelige plaat duidelijk vast gelegd) maar scheidsrechter Weijers ziet het niet of durft geen tweede penalty te geven aan Blauw Geel en laat doorspelen. In de 57e minuut een mooie uitgespeelde aanval van Blauw Geel die beter had verdiend. Mounir Biyadat heeft een hele mooie steekbal in huis op Alexander Mols. Alexander krijgt helaas voor hem zelf en Blauw Geel de bal niet over de goed uitkomende doelman geschoten die dan ook goed red en zijn ploeg van een achterstand behoed. Ja en las je ze dan zelf niet maakt valt hij aan de ander kant. Het is Yves Nyemb die met een krachtige kopbal een voorzet voor bij Jeroen Janssen kopt. Het was in de 61e minuut en de GOES speler stond vogeltje vrij…..Blauw Geel moet nu meer risico’s gaan nemen om een gelijkmaker te forceren en daardoor krijgen de gastheren voorin natuurlijk meer ruimte. In de 66e minuut is er dan zo’n gevaarlijke uitbraak waarbij Nyemb alleen op doelman Janssen afkan maar hij de doelman moet omzeilen en uiteindelijk de bal naast het doel zelf over de achterlijn loopt terwijl het doel volkomen leeg is. Francois Gesthuizen grijpt in de 71e minuut in. Mounir Biyadat en Jeroen v lanen worden vervangen door Stephan Dekkers, die in de achterhoede gaat spelen waardoor Mustafa Guler door kan schuiven naar het middenveld, en Dirk Kroon. De druk op GOES neemt weliswaar nog toe maar de uitvallen blijven ook gevaarlijk. In de 84e minuut brengt Jeroen Janssen prima redding op een gevaarlijke inzet en voorkomt op dat moment een definitieve nederlaag. In de 85e minuut moet Blauw Geel scoren. Een voorzet op maat van Mustafa Guler wordt door Emiel vd Sanden op een paar meter voor de doellijn uitstekend onder controle gebracht, eerst met de borst daarna met de voet, om vervolgens zich ook nog eens van zijn tegenstander te ontdoen. Helaas gaat zijn inzet voor de doelman die op het verkeerde been leek te staan naast het doel ipv in het doel. Het was DE kans op de gelijkmaker. In de 87e minuut valt de gelijkmaker. Desley Schilders krijgt de bal vanaf de rechterflank bij de tweede paal en schiet de bal binnen maar een vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel!!?? zorgt ervoor dat het doelpunt helaas niet wordt toegekend.

GOES trekt de 2-1 voorsprong over de finish en boekt een heel belangrijke overwinning waardoor het op een punt komt van Blauw Geel. Blauw Geel had vandaag meer verdiend, ZEKER. Het werkte hard en was fel genoeg en had ook wel het betere van het spel maar helaas ontbrak het ook wel aan het creëren van kansen, het afmaken ervan en een greintje geluk hier en daar. Met een overwinning, ,dan had men verder omhoog kunnen en mogen kijken, of gelijkspel had men toch iets fijner de winterstop in gegaan. Jammer maar het heeft nu niet zo mogen zijn.

Op 13 januari volgt het inhaal duel thuis tegen EHC en hopelijk zijn er dan weer enkele spelers hersteld van blessures. Zaak is dan om in ieder geval de punten, alle drie, in eigen huis te houden. Nu eerst een (korte) winterstop met de feestdagen en oud-en nieuw daarin.

Iedereen fijne feestdagen, een goed uiteinde en zeker een goed begin van 2013 toegewenst.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Sten v Vessem,  Jeroen Minneboo,  Desley Schilders,  Mustafa Guler,

Middenveld:  Mounir Biyadat (71e min. Stephan Dekkers),  Guus Peters,  Jeroen v Lanen (71e min. Dirk Kroon),  Murat Korkmaz,

Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. B. Weijers uit Oirsbeek

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Onderwater uit Leidschendam en Dhr. S. Pasalic uit Rotterdam

Kaarten:  Geel: