1 december 2014  Nederlaag na negen wedstrijden zonder nederlaag

Geplaatst op 1 december 2014 • 11:20 • Senioren

T.E.C. 1 – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 (0-0) 2-0. Zondag 30 november moest Blauw Geel naar De Betuwe, Tiel wel te verstaan. Naar goed Gelders gebruik was de aanvang van het duel om 14.00 uur. Op sportpark De Lok was TEC de tegenstander deze middag. De ploeg uit Tiel wilde na drie wedstrijden waarin slechts twee punten werden gehaald kosten wat het kost de drie punten in eigen huis houden. En dat deed het waarbij het geluk had met de scheidsrechter die veel, zelfs heel veel, van de thuisploeg door de vingers zag!!! Trainer Erwin v Breugel had zijn team op een paar plaatsen toch gewijzigd. Achterin keerde Gerke vd Akker terug in de basis waardoor Giovanni Henskens terug had gekund naar de linksback positie. Dat gebeurde niet want hij liet Desley Schilders uit de basis en Giovanni en daarmee ook Sten v Vessem staan. Voorin stond in de basis Emiel vd Sanden ten faveure van Nicky Scheepers of Guus Peters.

Blauw Geel begon goed en zal zich achteraf misschien nog wel eens achter de oren krabben van de gemiste kansen in de 10 minuten. Al in de eerste minuut had Emiel vd Sanden de score moeten openen. Een voorzet van Danny Verbakel had hij bij de tweede paal voor het intikken. Helaas voor hem zelf en de ploeg schoot hij naast. In de 8e minuut was er een vloeiende combinatie op de linkerflank waarbij uiteindelijk Mark Dobbelsteen het strafschopgebied binnen drong. Het was daarna niet duidelijk of hij een pass gaf of dat het een doelpoging was. Hij schoot de bal echter richting de tweede paal waar enkele Blauw Gelers kwamen inlopen maar de bal belande op de binnen kant van de paal en kwam voor de doellijn door weer terug het veld in. Daarna werd het spel iets evenwichtiger en in de 10e minuut de eerste dreiging van de gastheren. In de 27e minuut wederom een grotere kans als Danny Verbakel een voorzet terug kopt op Murat Korkmaz. Murat zijn vizier is echter niet scherp en de bal gaat langs ipv in het doel. In de 28e minuut wil Danny Verbakel ietwat te fanatiek meeverdedigen en hij komt met een sliding in bij een TEC speler. Hij raakt de speler amper. Deze zal namelijk kort daarna met een brede grijns op zijn gezicht naar de zijlijn lopen maar heeft met zijn theater dan allang bereikt dat de scheidsrechter een directe rode kaart trekt. Het zag er ernstiger uit dan daadwerkelijk was maar de scheidsrechter leek hiermee de toon te hebben gezet. Naar later zou blijken niet dus!!! Blauw Geel moest met tien man verder en het veldoverwicht van Blauw Geel, de dreiging en het gevaar voor TEC zou dan ook minder worden.In de 31e minuut lijkt TEC al te kunnen profiteren. Sander Maas komt uit bij een hoge bal en kan de bal ook weg stompen. De bal komt op het hoofd van een TEC speler waarna de bal op de bovenkant van de lat terecht komt. In de 34e minuut is Brian Peters op snelheid weg als hij binnen de beruchte lijnen duidelijk in de rug wordt gelopen en de TEc speler de bal vervolgens ook nog terug schiet op de doelman. Noch voor de overtreding, noch voor de terugspeelbal wordt gefloten!!?? Vijf minuten later volgt een daadwerkelijk aanslag op de enkels van Emiel vd Sanden. Tot ontsteltenis van alles en iedereen van Blauw Geel volgt er niet eens een fluitsignaal voor een vrije trap en dus ook geen kaart, een rode kaart. Druk gebarend geeft scheidrechter te Kloeze aan: doorspelen….niets aan de hand. Nou dan weet je het wel als Blauw Geel zijnde!! De man is niet erg neutraal(meer). Overigens ging de aanval van Blauw Geel door en schiet Brian Peters voorlangs. Nog duidelijker wordt de vorm van het on-neutrale optreden in de blessuretijd van de eerste helft. Op de linkerflank in Brian Peters weer met de bal aan de haal als hij op een paar meter voor de hoek van het strafschopgebied wederom duidelijk in de rug wordt gelopen. Zelfde gebaren volgen van de scheidsrechter die duidelijk niet van plan is om voor overtredingen van TEC te fluiten. Het is dat de grensrechter van dienst op dat moment duidelijk aan geeft met zijn vlag dat het toch echt een overtreding is. Dhr. te Kloeze kan en wil dit dan nog net niet negeren en fluit alsnog waarbij hij een dikke duim opsteekt voor zijn assistent. Giovanni Henskens mag de vrije trap nemen maar schiet de bal naast. Blauw Geel was met keihard werken tot aan de rode kaart duidelijk de betere ploeg en was daarna nog gemakkelijk op de been gebleven. De vraag was hoe lang men dit nog vol kon houden zeker als de leidsman ook nog eens TEC de hand boven het hoofd zou blijven houden….

Net na de rust is het meest opzienbarende dat de lampen moeten worden ontstoken….als dat maar niet tot een staking van het duel gaat leiden??? TEC gaat drukken en Blauw Geel kan nu alleen nog maar tegenhouden. Een enkele precaire situatie treed op in het strafschopgebied maar nog steeds blijft de ploeg op de been. In de 55e minuut wordt duidelijk dat de scheidsrechter nog steeds een zwak blijkt te hebben voor de gastheren want een op snelheid liggende Brian Peters wordt door zijn speler van achteren omver gekegeld. Nu geeft hij dan eindelijk eens een kaart aan een TEC speler: Geel. De druk wordt almaar groten en de vraag dient zich aan hoe lang Blauw Geel die nog kan weerstaan. In de 65e minuut is het Sofian El Kaddouri die een inzet net voor de doellijn moet wegwerken omdat Sander Maas al was geklopt. Het vergt erg veel van Blauw Geel en sommige spelers snakken naar ieder rustmomentje dat ze kunnen krijgen, Brian Peters, Sofian El Kaddouri en Giovanni Henskens lijken het even zwaar te hebben maar blijven onverzettelijk hard mee werken met hun even hard werkende teamgenoten. In de 67e minuut wordt Sten v Vessem getorpedeerd en wederom wuift Dhr. te Kloeze alles weg. Het lijkt erop dat hij de thuisploeg niets wil of durft te geven daar waar dat weldegelijk in verhouding tot zijn eerder getoonde rode kaart nodig was. In de 80e minuut treft Blauw Geel zijn waterloo. Na een corner wordt de bal goed afgelegd en een TEC speler kan vrijuit uithalen: 1-0. TEC heeft wat het wil en weet dat de krachten bij Blauw Geel leeg zijn. Erwin v Bruegel probeert met nog drie wissels nog iets te forceren maar dat is tevergeefs. In de 86e minuut countert TEC met vier spelers op doelman Sander Maas af nadat een van hen de bal ietwat gelukkig meekreeg in een duel. TEC weet het echter te presteren dat het de bal niet in het lege doel kan werken maar naast het doel!!!. In de 90e minuut is er nog een inzet van TEC die via Gerke vd Akker op de paal beland waarna Sander Maas de bal kan pakken. Toch valt de 2-0 nog. In Blessuretijd is er dan wel een goed uitgespeelde Tielse aanval die doeltreffend kan worden afgerond. Even daarna krijgen twee Blauw Gelers nog gele kaarten. Guus Peters voor een overtreding die TEC wel een dozijn had gemaakt maar onbestraft bleven en Sofian El Kaddouri voor praten terwijl er ergere dingen waren te zien en ook door TEC werden gezegd.

Blauw Geel verliest en dat is natuurlijk nooit prettig. Maar verlies met de wetenschap dat men gewoonweg niet gelijk werd behandeld als de thuispartij is zuur. Zo bont als de scheidrechter het vandaag maakte had ik (de verslagever) het lang niet meer gezien. TEC mag op basis van de tweede helft terecht de punten bijschrijven en heeft optimaal kunnen profiteren van het optreden van scheidsrechter te Kloeze. Blauw Geel zal deze wedstrijd snel uit de koppies moeten krijgen. Men is koploper af. Dat is jammer, niet meer en niet minder. Het zal Danny Verbakel wel een geruime tijd moeten missen en dat is erger. Volgend weekend komt TOP uit Oss op bezoek en die zijn lekker/goed bezig. Zij wonnen vandaag met 3-1 in eigen huis van Schijndel. Het zal een hele kluif worden voor Blauw Geel om de punten in eigen huis te houden…..

Doel:  Sander Maas,

Achterhoede:   Sten v Vessem (85e min. Bryan v Deursen),  Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen (85e min. Guus Peters), Soffian El Kaddouri,   Murat Korkmaz,

Voorhoede:  Danny Verbakel,  Emiel vd Sanden,  Brian Peters (81e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. J. te Koeze uit Middenmeer