7 december 2014  Eenvoudige en verdiende zege

Geplaatst op 7 december 2014 • 18:37 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – T.O.P. 1 (1-0) 3-0. Het was nat en erg koud deze zondag de 7e december. Competitieronde 12 stond op het programma en dat betekende voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen sv TOP uit Oss. Beide ploegen staan hoog genoteerd op respectievelijk de 3e en de 5e plaats met eenzelfde aantal punten. Een prima prestatie voor de promovendus uit Oss met zijn jonge selectie waarvan vandaag de oudste spelende speler 23 jaar was. Trainer Theo v Cleef miste wel Rob v Sonsbeek die er voor de Ossenaren al 8 had gemaakt. Vorig weekend was de ploeg nog met 3-1 te sterk voor Schijndel. Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op de geschorste Danny Verbakel en had op de bank voor het eerst Ahmed Abdirizak van het tweede zitten.

Door:Antoine van der cammen

Foto’s: Grerard Beekmans

Zo’n 260 toeschouwers hadden de kou en nattigheid getrotseerd en zagen vanaf een begin een initiatief nemend Blauw Geel. Het duurde tot de 9e minuut alvorens het eerst gevaar voor een doel te noteren viel. Het was namens Blauw Geel Murat Korkmaz die zijn inzet op de vuisten van de Osse doelman zag spatten. In de 15e minuut was er een vrije trap voor TOP maar die ging huizen hoog over het doel bij Sander Maas. Dan binnen een tijdsbestek van 2 minuten drie riante mogelijkheden voor de gastheren. In de 17e minuut middels een prima snelle aanval levert Brian Peters een goede voorzet af nabij de penaltystip. Emiel vd Sanden kan de bal net niet goed aannemen maar wel met de tip van de schoen nog verlengen naar de tweede paal. Bryan v Deursen staat daar meer dan behoorlijk vrij maar schiet de bal op de doelman. De rebound komt terug bij hem maar ook die bal krijgt hij niet tegen de netten. In de 18e minuut wordt een inzet van Murat Korkmaz net op tijd geblokt en de bal komt aan de zijkant voor de voeten van Mark Dobbelsteen. Hij schiet de bal vervolgens net naast het doel en niet erin. Blauw Geel blijft het spel domineren en bepalen maar het is wachten tot de 29e minuut. Dan breekt het de score open. Emiel vd Sanden schiet de bal vanuit een vrijetrap vanaf links richting de verre kruising. De Osse doelman kan de bal niet klemvast pakken waarna quasi vanaf de achterlijn Gerke vd Akker vanuit een wel erg scherpe hoek de bal nog in het doel kan schieten. Een laatste reddingspoging van een verdedigerkomt ook te laat: 1-0. Blauw Geel blijft nog even spelbepalend en dan plots lijkt het het initiatief te moeten afstaan. TOP komt iets meer uit de schulp en in de 45e minuut zowaar een grote, achteraf zal blijken de grootste, kans van de wedstrijd. Uit een vrijetrap wordt de bal namelijk maar rakelings over de kruising gekopt.

 

 

 

De warme Thee zal de ploegen goed hebben gedaan. Nou in ieder geval Blauw Geel. In de 46e minuut valt namelijk de 2-0. Sander v Weert wordt op de flank aangespeeld met een grote ruimte voor zich waardoor hij meters kan maken. Hij besluit uiteindelijk tot een strakke voorzet. Rond de penalty stip kan Brian Peters er niet bij en de bal schiet door naar de achterlijn. Bryan v Deursen kan de bal echter binnen houden en zet voor naar de eerste paal waar Brian peters is inkomen lopen  en de bal buitenkantje voet in de korte hoek de doelman van TOP verrast. Prima opzet en evenzo prima afwerking. TOP lijkt absoluut niet bij machte om de bakens te verzetten en wordt een speelbal van Blauw Geel. In de 58e minuut wordt de score nog verder opgevoerd. Uit een voorzet kopt Emiel vd Sanden de bal via de rug van een verdediger eerst nog over het doel. De corner levert echter nu succes op. Murat neemt de corner kort op Brian Peters. Zijn voorzet wordt door Mark Dobbelsteen op doel geschoten maar voor de doellijn gekeerd. De rebound komt uiteindelijk terecht bij Sofian El Kaddouri die met een hakje probeert de bal over de doellijn te krijgen en ook nu wordt de bal net voor de doellijn gestopt maar in de voeten van Emiel vd Sanden gespeeld die met een harde en lage schuiver het net wel weet te vinden: 3-0. Blauw Geel zit op rozen. De wedstrijd bloed nu geleidelijk aan dood. TOP is absoluut niet bij machte nog iets uit te richten en voor Blauw Geel zijn de punten binnen. Er wordt nog wat gewisseld en er vallen nog een paar gele kaarten maar verder gebeurd er niets noemenswaardig meer.

Blauw Geel wint zeer verdiend en eigenlijk misschien wel verrassend eenvoudig van een mede subtopper. De ploeg was gretig, gaf weer zeer weinig weg en controleerde het duel op een paar minuten voor de rust na. Op de zege valt dan ook niets af te dingen. Volgende week speelt men een derby. Een derby in de toekomstige Meierijstad. Blauw Geel gaat namelijk op bezoek in Schijndel bij Schijndel. Dat is voor Blauw Geel normaal al een lastige wedstrijd maar gezien de uitslag van Schijndel van dit weekend kan het nog wel eens lastiger worden. Schijndel won namelijk in eigen huis met liefst 3-0, ja 3-0, van Groene Ster en die ploeg had de laatste acht wedstrijden geen nederlaag meer geleden. Tel daarbij dat de Schijndelnaren alle punten heel goed kunnen gebruiken en het zal duidelijk zijn dat Blauw Geel een warm ontvangst zal krijgen…..

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:

Doel:  Sander Maas,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Soffian El Kaddouri,   Murat Korkmaz (81e min. Guus Peters),

Voorhoede:  Bryan v Deursen (71e min. Nicky Scheepers),  Emiel vd Sanden,  Brian Peters (86e min. Ahmed Abdirizak) 

Scheidsrechter: Dhr. P. Peters

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Geurts en Dhr. W. vd Oetelaar

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  30e min. Brian Peters,  45e min. Giovanni Henskens,  83e min. Sten v Vessem,

T.O.P.:  72e min. Bob Zonnenberg

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2014  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO