25 augustus 2013  Matige 1ste bekerwedstrijd met winst afgesloten

Geplaatst op 25 augustus 2013 • 15:37 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo-vv Chevremont   2-0 (0-0)
Zaterdagavond begon dan het seizoen met een officiële wedstrijd, een bekerwedstrijd voor de poulefase. Te gast was de Kerkradense neo eersteklasser vv Chevremont. De aanloop naar het nieuwe seizoen begon rommelig: het late vertrek van de trainer en de zoektocht naar de nieuwe trainer. Blauw Geel had daarna een slechte voorbereiding want van de vier vriendschappelijke wedstrijden werden er drie verloren en er was slechts een magere winst op een vierde klasser. De eerste echte test waarbij de supporters benieuwd waren naar de opstelling die trainer Erwin v Breugel te voorschijn toverde. Hij kon geen beroep doen op Guus Peters en de nieuwelingen Giovanni Henskens en Brian Peters want alle drie waren geblesseerd. Slechts vier spelers stonden op het veld t.o.v. afgelopen seizoen: Mustafa Guler, Murat Korkmaz, Sten v Vessem en Emiel vd Sanden. De overige spelers waren nieuw of net terug van een langdurige blessure: Enis Genc.

Blauw Geel begon dominerend en kreeg daar door de gasten ook alle ruimte toe. In de 8e minuut was er dan de eerste dreiging. Danny Verbakel ging op de linkerflank goed door en leverde een prima voorzet af maar helaas kon Rinse Wiekema de bal niet goed raken zodat Chevremont met de schrik vrij kwam. Daarna waren er geen hoogtepunten meer te beleven. Het bal tempo leek te laag en er waren veel slordigheidsfoutjes. Natuurlijk is het team ook nog niet op elkaar ingespeeld en zijn er dus logische verklaringen. De gasten produceerde pas in de 39e minuut een eerste doelpoging maar Martijn v Strien kon het rollertje zo oppikken. In de 43e minuut nog een grote kan namens Blauw Geel uit een corner. Gerke vd Akker kopt de bal bij de tweede paal prima in maar een klasse redding van de doelman voorkomt een doelpunt.

In de tweede helft twee ongewijzigde teams. De gasten lijken iets meer naar voren te willen en kunnen voetballen, Blauw Geel lijkt het tempo wat te willen opvoeren. In de 57e minuut een eerste mooie aanval van Blauw Geel als Rinse Wiekema de bal prima steekt op Emiel vd Sanden. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat zijn inzet over. Drie minuten later is het dan wel raak. Wederom na goede snelle combinaties. Danny Verbakel gaat goed door en trekt de bal voor vanaf de achterlijn. Enis Genc plaatst de bal op maat terug in de voeten van de geheel vrij inlopende Mustaf Guler en deze weet de bal voorbij de Chevremont doelman te schieten: 1-0. In de 71e minuut ziet het publiek een inzet van Danny Verbakel snoeihard richting doel gaan maar ook dat de inzet rakelings voorlangs gaat. Even wat zwakte bij Blauw Geel en de gasten krijgen kansjes op een gelijkmaker. In de 78e minuut gaat een inzet voorlangs bij Martijn v Strien, in de 80e minuut moet diezelfde v Strien handelend optreden om een gelijkmaker te voorkomen. De verlossende 2-0 valt in de 87e minuut. Emiel vd Sanden heeft een afstandspegel in huis die richting bovenhoek suist. Een klasse redding van de doelman is nodig om een treffer te voorkomen maar de doelman is kansloos op de kopbal van de invliegende Danny Verbakel: 2-0. In de 89e minuut laat Rolf vd Boogaart nog een uitgelezen mogelijkheid onbenut op een derde treffer want zijn te zachte inzet kan door een verdediger over de lat worden gewerkt.

De eerste winst is binnen in deze bekercompetitie. Een bekercompetitie waarin tegen het einde ervan leuke dingen te winnen zijn. Zeker de moeite waard om voor te gaan. Een normale overwinning op een eerste klasser voor een team dat nog moet groeien in ieder geval een prima opsteker.

Aanstaande dinsdag krijgt deze poulefase het vervolg en voor Blauw Geel betekent dat een uitwedstrijd in Roermond tegen eersteklasser SVC 2000. SVC is ook een promovendus in de eerste klasse en zij wonnen hun eerste duel in Eersel tegen eersteklasser EFC met 1-3. Winst zou voor Blauw Geel betekenen dat men al vrijwel zeker is van een volgende ronde.

Aanvang van het duel op sportpark de Wijer in Roermond is 20.00 uur.

Mannen proficiat met het resultaat en Succes voor de volgende wedstrijd.

Doel:  Martijn v Strien
Achterhoede:  Sten v Vessem, Gerke vd Akker,  Erik v Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Murat Korkmaz,  Enis Genc (84e min. Rolf vd Boogaart),  Mustafa Guler,
Voorhoede: Danny Verbakel,  Rinse Wiekema (57e min. Camiel v Doorn),  Emiel vd Sanden

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs