17 november 2013  Matig optreden levert wel nog een punt op

Geplaatst op 17 november 2013 • 20:44 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Groene Ster  0-0   

Zondagmiddag 17 November trad Blauw Geel in eigen huis aan tegen Groene Ster uit Heerlerheide. Blauw Geel wilde zich graag herstellen van de eerste nederlaag van vorige week in Gemert want de topper werd met 1-0 verloren. Groene Ster had vorig weekend in eigen huis gewonnen van sv Venray. Het was 2-0 geworden. De ploeg van trainer Ed Hendriks had buitenshuis nog geen punt weten te bemachtigen. Trainer Erwin v Breugel had twee mutaties in de basis opstelling t.o.v. de vorige speelronde. Rinse Wiekema was vervangen door Brian Peters en Murat Korkmaz zat op de bank ten koste van Sten v Vessem. Mustafa Guler is nog steeds geblesseerd, Desley Schilders speelde in het tweede mee. In de Veghelse Haven kwam deze middag de Sint aan en ondanks dat was er toch nog behoorlijk wat publiek op dit treffen afgekomen. Hopelijk brengt de Sint bij Blauw Geel ook nog een presentje. De omroepster kon door een technisch mankement/falen van de omroep – en muziek installatie noch alle gasten verwelkomen, noch de opstellingen aankondigen…. 

Door: Antoine van der cammen
Foto: Gerard Beekmans

Natuurlijk kon het duel wel gewoon zijn aanvang hebben en Blauw Geel leek in eerste instantie op zijn minst te kunnen aanknopen bij de tweede helft van afgelopen week. In de 6e minuut kreeg het al een riante mogelijkheid om de score te openen maar de inzet van Danny Verbakel kon door de doelman met zijn voeten worden gekeerd en de rebound van Enis Genc ging huizenhoog over. Was hij iets onbesuisder geweest had hij zomaar het doel kunnen treffen. Daarna is het wachten tot de 18e minuut alvorens weer eens iets voor een van de twee doelen is te beleven. Een prima uitgevoerde aanval van Blauw Geel waarbij Sander v Weert een goede voorzet in huis heeft. Zijn voorzet komt bij de eerste paal afgemeten op het hoofd van Emiel vd Sanden maar helaas gaat de inzet rakelings aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Groene Ster probeert mondjesmaat iets meer uit de schulp te komen maar ook niet meer dan dat. Blauw Geel is echter ook niet meer bij machte om het de gasten erg moeilijk te maken. In de 41e minuut is er dan de eerste mogelijkheid voor de gasten. Uit een vrijetrap kan een speler op doel koppen maar de kopbal is te zacht en ook nog eens recht in de handen van doelman van Strien. Een slappe eerste helft eindigt dan ook in 0-0.

 

 

 

Twee ongewijzigde teams keren naar de thee terug op het veld. Qua hoogtepunten zal het er niet beter op worden. Toch is er in de 55e minuut nog een kansje voor Blauw Geel. Enis Genc is op de rechterflank goed bezig met een individuele actie en hij kan uiteindelijk vlak voor de achterlijn nog een voorzet afgeven op Sten v Vessem. Sten kopt de bal echter over de lat. In der 70e minuut gaat Gerke vd Akker binnen de beruchte lijnen tegen de grond. Iets te opzichtig en te gretig blijkbaar want scheidsrechter Benali maakt direct duidelijk dat er in zijn ogen niets aan de hand is. Een te billijken beslissing. Het is wel net in de periode dat Blauw Geel weer wat meer druk aan het ontwikkelen was. Twee minuten later blijft Groene Ster op de been omdat een inzet van Enis Genc ternauwernood kan worden geblokt door een verdediger. Nog een kansje is er vervolgens te zien. Een kansje voor Blauw Geel en wel in de 90e minuut maar helaas is Enis Genc nu weer te onbesuisd want de afvallende bal wordt door hem ineens genomen en gaat ver naast. 

Martijn v Stien had een rustige middag want Groene Ster wist in aanvallend opzicht werkelijk niets te produceren. Blauw Geel hield dus wat dat betreft makkelijk voor de zevende keer de nul. Daar stond dan tegenover dat het aanvallend wel armoe troef was en er dus ook bar weinig werd gecreëerd. Groene Ster zal dik tevreden zijn  en behaalt zijn eerste punt in een uitwedstrijd. Blauw Geel speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, het was eigenlijk gewoon slecht en het is vooral jammer voor Blauw Geel dat men niet tot winst kwam omdat de koploper een nog grotere steek liet vallen: Gemert verloor met liefst 3-0 bij EHC. Dat is dan ook meteen de volgende tegenstander van Blauw Geel want over twee weken speelt Blauw Geel in Hoensbroek tegen EHC. 

Komend weekend is er een beker en inhaalprogramma. Blauw Geel hoeft niet in te halen maar speelt wel voor de beker. Echter tegenstander sv Milsbeek moet wel inhalen en dus is het duel verplaatst naar Donderdagavond, 21 november. Blawu Geel speelt thuis tegen de vierde klasser en plaatst zich bij winst meteen bij de laatste 16 in de vijfde ronde (achtste finales).  

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem,  Guus Peters,  Enis Genc, 
Voorhoede:   Danny Verbakel (53e min. Murat Korkmaz) ,   Emiel vd Sanden,  Brian Peters (69e min. Rinse Wiekema) 

Scheidsrechter: Dhr. M. Benali

Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. Meints en Dhr. S. Rozemeijer

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  40e min. Giovanni Henskens,  53e min. Danny Verbakel,

Groene Ster:  8e min. Kevin Werker,  28e min. Kenny Tokaya,  36e min. Roy Bejas,  63e min. Roy Janssen, 82e min. Dave Zafarin.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO