22 november 2013  Walk-over!?; Laatste zestien bereikt

Geplaatst op 22 november 2013 • 14:33 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Milsbeek 10-1 (3-1)

Blauw Geel speelde deze donderdagavond 21 november de tweede ronde van de knock-out fase van de districtsbeker, de derde ronde in totaal. Het duel was naar deze avond geplaatst omdat men zondag 24 november de tegenstander een inhaal duel voor de competitie moet spelen. Die tegenstander was sv Milsbeek. Een vierde klasser die momenteel Fier aan kop gaat in de vierdeklasse G. Uit de 9 gespeelde duels werd het volle pond van 27 punten gehaald met als doelsaldo 30 voor en slechts 6 tegen. De enige en tevens laatste keer dat beide clubs elkaar voor een officiële wedstrijd tegen kwamen was in het seizoen 2002-2003, ook voor de districtsbeker in de tweede ronde, toen in Milsbeek. sv Milsbeek was toen ook een vierdeklasser. Het werd toen 0-2 voor de tweedeklasser uit Veghel.

KOUD, was het deze avond maar dat was geen belemmering voor de spelers. Trainer Erwin v Breugel had de formatie op enkele plaatsen gewijzigd. Op doel stond Sander Maas, in het hart van de defensie stond Desley Schilders en voorin stonden Rolf vd Boogaart en Rinse Wiekema opgesteld. Zij waren de vervangers van respectievelijk Martijn v Strien, Gerke vd Akker, Enis Genc en Emiel vd Sanden. Net als in het vorige bekerduel, tuis tegen vierdeklasser Boskant (2-0), stond de wedstrijd onder leiding van Dhr. de Goeij. Hij zou vanavond alleen veel meer doelpunten moeten noteren. Binnen een minuut had Blauw Geel al op voorsprong kunnen staan. Uit een corner werd de bal al koppend slechts geschampt waardoor het doel niet werd getroffen. In de 8e minuut komt Milsbeek voor het eerst echt naar voren met een overigens prima aanval. Daaruit weet men ook te scoren. Freek Cornelis kopt een goede voorzet ook prima binnen: 0-1. Blauw Geel geeft daarna vol gas. In de 14e minuut is het Danny Verbakel die na een prima solo de bal op doel schiet maar ook ziet dat de bal op de paal beland. De rebound gaat hoog voer het doel. Een minuutje later is er een geode voorzet van Rolf vd Boogaart maar Rinse Wiekema kan de bal slechts schampen met het hoofd waardoor deze voorlangs gaat. Danny Verbakel heeft het vandaag duidelijk op zijn heupen. In de 21e minuut benut hij een vrije trap. De bal wordt van richting veranderd maar treft dus wel doel: 1-1. Vanaf de aftrap komt Blauw Geel direct weer in balbezit en is het wederom Danny Verbakel die doel kan treffen: 2-1. In de 30e minuut komt een uittrap van Sander Maas bij de snelle Danny Verbakel terecht. Hij wint het duel met zijn directe tegenstander en schiet zijn en Blauw Geel’s derde binnen: 3-1. Een loepzuivere hattrick. Vijf minuten voor tijd is er nog een grote kans voor Rinse Wiekema maar de inzet buitenkantje voet gaat wel voorbij de doelman maar ook net voorbij het doel.

In de rust blijft Murat Korkmaz in de kleedkamer achter. Zijn vervanger is Brian Peters. Blauw Geel blijft gas geven. In de 48e minuut krijgt het een penalty. Brian Peters heeft en voorzet op Rolf vd Boogaart en deze wordt geschept door de Milsbeekse doelman. Danny Verbakel neemt vervolgens plaats achter de bal en schiet beheerst de 4-1 binnen. Drie minuten later heeft Rolf zelf pech als zijn inzet snoeihard op de kruising komt. In de 53e minuut geeft Rinse Wiekema een prima pass af zodat Brian Peters de 5-1 kan binnen tikken. Milsbeek heeft het duidelijk niet meer en een minuutje later ziet het dat Blauw Geel een grote kans onbenut laat als Danny Verbakel de inzet voorbij de doelman krijgt maar Rinse Wiekema iets te ver al is doorgelopen waardoor hij de bal achter zich krijgt en dus het lege doel niet kan treffen. De 6-1 komt toch al in de 57e minuut op het scorebord. Ditmaal is het wederom Brian Peters die doel treft naar een prima actie en voorzet van Rolf vd Boogaart. Vijf minuten later rond Rinse Wiekema een goede individuele actie ook doeltreffend af en is het al 7-1. Twee minuten later, 64e minuut, is het diezelfde Rinse die voor open doel moet treffen maar hij schiet op de paal. Niemand die daar nu om maalt maar was de stand 0-0 geweest of nog slechter dan hadden de reacties ongetwijfeld anders geweest. Erwin v Breugel voert vervolgens nog twee wissels door. Sten v Vessem en Danny Verbakel worden vervangen door Camiel v Doorn en Bryan v Deursen in respectievelijk de 67e en 70e minuut. Met name laatste genoemde doet nog van zich spreken. In de 75e minuut krijgt Blauw Geel wederom een penalty na een overtreding op Brian Peters. Bryan v Deursen neemt nu plaats achter de bal en ook hij schiet de bal beheerst binnen: 8-1. In de 86e minuut valt de bal na een kluts voor de voeten van Bryan v Deursen en nu kan hij de bal gemakkelijk binnen glijden: 9-1. Een minuutje later scoort hij ook een loep zuivere hattrick want de 10-1 komt ook van zijn voet.

Blauw Geel wint overtuigend van Milsbeek. Dubbele cijfers is iets wat de ploeg niet vaak produceert maar dit lukte vanavond wel. Door deze overwinning en de wetenschap dat men de volgende ronde is vrij geloot heeft men dus de laatste zestien van het district gehaald. Nog twee overwinningen is men nu verwijderd van de halve finale. Met het eventueel bereiken van die halve finale zou men voor volgend seizoen deelname aan de landelijke KNVB-beker behalen. Zover is het nog niet maar zover kan/moet men het maar laten komen. Bij Milsbeek viel Mendel Janssen geblesseerd uit en dat zag er niet goed uit. Beterschap natuurlijk voor hem en hopelijk valt het nog mee.

Doel:  Sander Maas
Achterhoede:  Giovanni Henskens,  Desley Schilders,  Erik v Loon,   Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem (67e min. Camiel v Doorn),  Guus Peters,  Murat Korkmaz (45e min. Brian Peters),
Voorhoede:  Danny Verbakel (70e min. Bryan van Deursen),  Rinse Wiekema,  Rolf vd Boogaart,

Scheidsrechter: Dhr. J. de Goeij