17 november 2013  Blauw Geel 2 verslaat Bekkerveld met 3-1

Geplaatst op 17 november 2013 • 16:01 • ClubnieuwsSenioren

Door: Peter Bijvelds
Foto’s: Ad van Dooren

Om aan te haken in de strijd om de koppositie moest Blauw Geel 2 vandaag wel winnen van het altijd sterke en gewaardeerde Bekkerveld. Ondanks het nodige vertrouwen (na de goede wedstrijd in Someren) was de start ontegenzeggelijk voor Bekkerveld. Met fris voetbal en goede druk op onze laatste linie verrasten zij ons. Dat mag ook ons verweten worden. Het doelpunt van Bekkerveld na 11 minuten was dan ook verdiend. Balverlies van ons werd vakkundig afgestraft 0-1. Pas daarna werden we wakker. Niet dat we direct werelds speelden maar we verzaakten niet meer en wonnen meer duels. Er was sprake van een goede teamgeest zeker bij het bal veroveren. Aan de bal kon en moest het beter. Gelukkig wisten we juist voor rust de zeker verdiende gelijkmaker te maken. Desley scoorde  beheerst uit een vrije trap 1-1. Na de pauze mag de ploeg een behoorlijk compliment krijgen. Het toch echt niet zwakke Bekkerveld kwam geen moment meer aan voetballen toe. Blauw Geel domineerde constant en verdedigde daarbij sterk en geconcentreerd. Het duurde tot de 78e minuut alvorens we de trekker overhaalden. Een prima doorspeelbal van Nick werd door Rolf op een weergaloze wijze tot doelpunt verwerkt 2-1. Nadien brak het verzet van onze gasten en kregen we weer een “Pelkmanmoment“. Direct na zijn aantreden als invaller scoorde hij beheerst en gedecideerd de verlossende 3-1. Het was gedaan! Dat het niet alsnog tot grotere cijfers leidde was te danken aan onze onzuiverheid. Al met al een prima overwinning, lekker!!