8 oktober 2017  MAATJE TE KLEIN VOOR KOPLOPER

Geplaatst op 8 oktober 2017 • 17:54 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – U.N.A. (0-0) 0-3.  Zaterdagavond 7 oktober, echt herfst weer met forse buien en wind en Blauw Geel dat op deze avond koploper UNA ontving op het Prins Willem Alexander Sportpark. De derde thuiswedstrijden na het gelijke spel tegen Jong Vitesse, een van de titelkandidaten, en de winst op HSC, nu dus titelkandidaat UNA op bezoek. Blauw Geel verloor vorig weekend met klein verschil in Utrecht tegen Hercules, UNA won met zelfde cijfers(2-1) in extremis van HSC’21. UNA wil het verloren terrein van de Tweede divisie z.s.m. goed maken en de eerste periode titel zou al een stap in de goede richting zijn dus was winst in Veghel noodzakelijk. Ondanks het hondenweer waren enkele honderden toeschouwers aanwezig. Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op Serkan Ordu. Alexander Mols was nog steeds geblesseerd terwijl Sten v Vessem terugkeerde in de basis. Bij UNA oud Blauw Geler Sander v Weert natuurlijk in de basis.

De eerste 8 minuten weinig te vermelden en beide ploegen hadden veel last van de soms hevige regen en wind, wat overigens gedurende het gehele duel parten zou spelen. In de 8e minuut dan een diepe bal op Sander Egmond maar die bal schoot door het natte veld te ver door zodat de uitlopende doelman de bal achter kon laten lopen. In de 10e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een achterstand als de inzet van wie anders dan Mart vd Gevel op de paal beland en terug het veld in komt. Vijf minuten later een geweldig afstandsschot van Jeroen Stottelaar maar klasse doelman Brahim Zaari voorkomt met een evenzo geweldige vlucht een treffer t.k.v. een corner. In de 18e minuut een prima aanval van Blauw Geel als Sjaak Egmond de bal verovert en passt op Joey Hellstern die vervolgens de bal breed legt op Sander Egmond. Helaas heeft Sander net iets te veel tijd nodig en wordt met een sliding zijn schot vanuit kansrijke positie geblokkeerd. Wat rest is slechts een corner. In de 25e minuut is het aan de andere kant Erik va n Loon die een inzet van UNA op tijd kan blokken. In de 28e minuut een vrije trap voor UNA. Vanaf de rechterflank wordt de bal hoog bij de tweede paal neergelegd, vervolgens terug gekopt naar de eerste paal waar een UNA speler geheel vrij kan uithalen. Brahim Zaari voorkomt op de doellijn met zijn been een zeker lijkend doelpunt voor UNA. UNA probeert de druk verder op te voeren en in de 33e minuut is een misverstand tussen Erik van Loon en Brahim Zaari aanleiding voor dreiging van UNA maar de ploeg kan er niet van profiteren. Scheidsrechter Bos gaat naarmate het duel verder vordert ook een steeds meer ingrijpendere rol in het duel spelen en niet op basis van neutrale beslissingen. UNA heeft weldegelijk meer baat bij de beslissingen van de leidsman. De eerste echt opvallende beslissing is in de 43e minuut als Edwin Huibers duidelijk de bal speelt. Toch krijgt hij een vrije trap tegen op zo’n 18 meter bij de punt van het strafschopgebied. Jeroen Stottelaar schiet de bal gelukkig hoog over het Blauw Geel doel. In de 44e minuut een prima aanval van Blauw Geel waarbij uiteindelijk Mark Dobbelsteen de bal goed krijgt aangespeeld maar hij rond af net naast het doel. In de 45e minuut glijd Sander v Weert met twee benen Sjaak Egmond omver, vrije trap Blauw Geel zou je mogen verwachten, scheidsrechter Bos geeft slechts een ingooi waar een vrije trap bij de zijlijn op zijn plaats was geweest.

Beide ploegen gaan rusten met een 0-0 stand maar UNA was zeker het dichtst bij een doelpunt en had met de rust al kunnen leiden. UNA pakt de draad van voor de rust meteen op. In de 46e minuut komt Mart vd Gevel uit de rug bij Erik van Loon maar de bal glijd door zodat Brahim Zaari kan oprapen. In diezelfde minuut een gele kaart voor Edwin Huibers na een identieke overtreding als van Sander v Weert voor de rust die geen kaart kreeg en zelfs geen vrije trap tegen. In de 48e minuut doet Blauw Geel voetballend iets terug. Een pass gaat naar de rechterflank op Sander Egmond. Hij geeft en goede voorzet af waar Mark Dobbelsteen over heen stapt. Sjaak Egmond kan in kansrijke positie uithalen maar het vizier staat niet scherp en de inzet gaat naast. In de 54e minuut een overtreding op Sten v Vessem, geel zou logisch zijn gezien de eerdere gele kaart, niets oordeelt de leidsman. In de 55e minuut, tijdens een hevige hoosbui en strakke wind in de rug voor Blauw Geel, haalt Erik van Loon verwoestend uit. Helaas voor hem en Blauw Geel kan de UNA doelman met zijn vingertoppen de bal uit de benedenhoek tikken en rest slechts een corner. In de 56e minuut een gele kaart voor Mustafa Guler voor het vastpakken van zijn tegenstander. Iets wat UNA ook veelvuldig deed maar onbestraft bleef, meten met twee maten heet dat dan. In de 57e minuut komt dan de voorsprong voor UNA op het scorebord. Niemand minder dan Mart vd Gevel is de doelpunten maker. Hij leek in buitenspel positie in balbezit te komen en kon in vrijstaande positie vervolgens uithalen, iets wat wel aan hem besteed is: 0-1. Protesten van Blauw geel mochten niet baten, Brahim Zaari kreeg echter wel geel. In de 64e minuut dan een hele flauwe gele kaart voor de doelpunten maker als deze de bal naar een vrijetrap positie wil schieten, iets wat uit de richting dat wel, maar het levert hem dan dus geel op. Ergere zaken zoals overtredingen van UNA bleven onbestraft. In de 65e minuut een vrije trap van Blauw Geel waarbij de rebound voor de voeten van Mark Dobbelsteen valt en hij de bal hoog over het doel mikt. Toch weer een kans voor de gastheren. In de 66e minuut is het wel overduidelijk dat de leidsman met twee maten meet. Danny Verbakel lijkt een overtreding te maken, net buiten het strafschopgebied, en het spel lijkt door te mogen als plots, in ieder geval erg laat, fluit scheidsrechter Bos en wijst naar de penalty stip!!! Ongeloof bij alles en iedereen van Blauw Geel want als het al een overtreding was dan was het toch zeker buiten de bewuste lijnen…..De man in het zwart maakt zich nu totaal ongeloofwaardig maar is nu eenmaal degene met de meeste macht. Mart vd Gevel laat zich dit cadeautje uiteraard niet ontnemen: 0-2. Daarmee is het duel gespeeld. Blauw Geel is niet bij machte om hier nog iets tegenoverste stellen en ook totaal uit het veld geslagen bij deze volkomen absurde beslissing. In de 83e minuut net na de wissels van trainer Niels van Casteren wordt de uitslag nog wat erger voor Blauw Geel als invaller Mark Hocher een rebound in het lege doel kan schieten: 0-3.

Blauw Geel verliest in eigen huis van koploper UNA en leek een maatje te klein deze avond. Een nederlaag die op zich natuurlijk geen schande is en misschien ook ietwat geflatteerd uitvalt. De gasten konden echter wel degelijk profiteren van de beslissingen van scheidrechter Bos deze avond die niet echt ‘lekker’ in de wedstrijd zat en de kater voor Blauw Geel alleen erger maakte. Uithuilen en opnieuw beginnen en deze wedstrijd dan maar snel vergeten. Volgend weekend wacht weer een uitwedstrijd en is het wenselijk dat er weer 1 of meer punten worden gepakt. Dat zal in Naaldwijk bij Westlandia nog niet gaan meevallen want de ploeg is teleurstellend aan het seizoen begonnen daar waar het vorig seizoen nog tweede eindigde en via de nacompetitie promotie naar de Tweede divisie miste.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sjaak Egmond, Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler ( 81e min. Tresor Shema),

Voorhoede: Joey Hellstern ( 81e min. Emiel vd Sanden), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. A. Bos

Ass. Scheidsrechters: Dhr. P. Otten en Dhr. A. van Stormbroek

sv Blauw Geel’ 38: 46e min. Edwin Huibers, 56e min. Mustafa Guler, 57e min. Brahim Zaari

U.N.A.: 64e min. Mart vd Gevel,