10 mei 2015  KOPLOPER GEEN STROBREED IN DE WEG GELEGD

Geplaatst op 10 mei 2015 • 21:04 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — T.E.C. (0-3) 0-4

Zondag 10 mei was de ontknoping in de hoofdklasse B. Onderin was alles al in kannen en kruiken, bovenin nog drie kanshebbers op de Titel en gegadigden voor de derde periode titel. Voor Blauw Geel stond niets meer op het spel. Wel ontving men de koploper en dus de grootste kanshebber op de titel: TEC uit Tiel. Eerder in het seizoen had Blauw Geel met 2-0 verloren in Tiel.

Trainer Erwin v Breugel had een wijziging in de basisopstelling t.o.v. vorig weekend. Murat Korkmaz begon op de bank, Nicky Scheepers begon in de basis. Het duel, waar een 1100 toeschouwers op af waren gekomen, wilde maar niet loskomen. TEC had de wetenschap dat winst noodzakelijk zou zijn gezien het feit dat Gemert in Valkenswaard tegen het al gedegradeerde De Valk wel zou gaan winnen. In de 12e minuut brak de Tielse formatie de ban. Slap verdedigen langs de zijlijn leverde TEC eerst een corner op. Uit de corner zou een doelpunt volgen. Doelman Jeffrey Vendrig ging in de fout en taste mis waarna Joel Sanaky bij de tweede paal kon binnen tikken 0-1. Tien minuten later was het weer een fout van de Blauw Geel doelman en daarmee hielp hij TEC in een zetel. Jip Bartels was de doelpunt maker: 0-2. Als er al sprake was geweest van Veghels verzet dan was dat daarna zeker gebroken. In de 31e minuut hadden de Oranje Witten uit Tiel het derde doelpunt al kunnen scoren maar de voorzet van de flank was achter de spits voor het lege doel. In de 38e minuut gaat een inzet van TEC ver naast het doel maar ook hier had meer in gezeten. De 0-3 valt dan toch nog voor de rust. Wederom grijpt de Blauw Geel defensie halfhartig of niet in en kan Joel Sanaky zijn tweede aantekenen.

Een beschamende 0-3 ruststand, Blauw Geel onwaardig, m.n. door het eigen spel.

Blauw Geel wist zich geen kans te creëren.

De Veghelse aanhang die na de rust nog een feller Blauw Geel had gehoopt te zien kwam bedrogen uit. TEC hoefde niet meer en Blauw Geel “kon” niet (meer). Toch nog een dreiging voor het Tielse doel. In de 60e minuut uit een corner een kleine scrimmage maar geen Blauw Geler die de kracht had om de bal over de doellijn te krijgen. Drie minuten later komt de 0-4 op het scorebord. Jip Bartels tekent voor zijn tweede nadat Kurtley de Windt op randje buitenspel door mocht en een voorzet op maat had gegeven. Waar was de Blauw geel defensie??!! TEC kreeg nog kansen op meer zoals in de 73e minuut maar de inzet is recht op doelman Jeffrey Vendrig. In de 82e minuut een bal van Danny Verbakel op de paal nadat hij ver naar buiten was gedreven door de doelman en helaas was niemand attent genoeg voor de rebound. In de 87e minuut mag Kurtley de Windt nog alleen af op doelman Jeffrey Vendrig maar deze kon de bal genoeg toucheren zodat een doelpunt werd voorkomen.

TEC werd door dit resultaat kampioen in de Hoofdklasse B. Als promovendus stoot men ineens door naar de TOP Klasse. Blauw Geel eindigt op de zesde plaats. Een zeer teleurstellend einde van deze competitie, nog wel in eigen huis. Jammer dat men zo op de laatste competitie dag in eigen huis het eigen publiek, de trouwe aanhang zeker, in de steek liet. Het was inspiratieloos en loom en daarmee liep men zelfs tegen de grootste nederlaag van het seizoen aan.

De competitie gaat uit als de bekende nachtkaars en smeult hopelijk niet te lang na. Snel vergeten deze wedstrijd. Hopelijk zijn na een lange, goede, zomerstop de accu’s weer opgeladen!!!

TEC proficiat met het kampioenschap en de promotie naar de TOP klasse. Veel Succes daarin.

Gemert, DOSKO en OSS’20 succes in de nacompetitie!!

Rest mij een ieder een mooie vakantie toe te wensen en misschien tot volgend seizoen!!!

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Gerke vd Akker, Desley Schilder, Sander v Weert (72e min. Guus Peters),

Middenveld: Rolf vd Boogaart (49e min. Mark Dobbelsteen), Sofian El Kaddouri, Mustafa Guler,

Voorhoede: Danny Verbakel, Nicky Scheepers (72e min. Rinse Wiekema), Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. J. van den Hurk

Ass. Scheidsrechters: Dhr. P. van der Zwan en Dhr. R. Huijben

sv Blauw Geel’ 38: 32e min. Sten v Vessem