10 mei 2015  REGIOBEKERFINALE PROOI VOOR F1

Geplaatst op 10 mei 2015 • 10:14 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Zaterdagmorgen 9 Mei toog Blauw Geel F1 naar Helmond, terrein van MULO. Reden: de ploeg had zich geplaatst voor de regiobekerfinale van Regio 2. Na een strijd vol passie was medeklassegenoot Rhode F1 met 4-1 verslagen. In de finale kwam men toch wel enigszins verrassend 1e klasser Rood-Wit’62 F1 uit Helmond tegen. In de najaarscompetitie werd met 1-8 nog gewonnen in de hoofdklasse. De RoodWitten waren uiteindelijk gedegradeerd maar bleken echte cupfighters te zijn want zij schakelden op weg naar deze finale zowel Deurne F1 als in de halve finale NWC F1 uit.

 

Veel publiek langs de lijn van zowel Blauw Geel als Rood Wit. De supporters van Rood Wit hadden eigenlijk een thuiswedstrijd en waren ook nog eens erg creatief geweest voor hun mannen met een inventief spandoek. Van een makkelijke ochtend zou wel eens geen sprake kunnen zijn. Blauw Geel koos de kant waarbij men een strakke wind in de rug had, niet altijd een voordeel, maar vandaag zou voor dit team blijken van wel. Om 11.15 uur trapte Blauw Geel af en zou overdonderend beginnen. Al de eerste aanval eindigde in succes. Er was amper een minuut gespeeld en de doelman van Rood Wit moest de bal al uit het net halen. Blauw Geel ging door een Rood Wit kwam misschien mede ook wel door de voor hen harde tegenwind niet onder de druk uit van Blauw Geel. De score liep in een rap tempo op naar 0-4.

Toch had de underdog een goede aanval in huis waarbij de score wat draaglijker werd en daaarmee kwam de ruststand op 1-4 voor Blauw Geel.

Na de rust speelde Rood Wit met de wind in de rug en naar de kant waar de fanatieke Rood Wit aanhang (met spandoek: Hup Rood Wit, Maak Blauw Geel Gek dan gaan we daarna naar de Mac. (of zoiets)) stond. Blauw Geel kreeg het nu lastig en Rood Wit kon Blauw Geel even “gek” maken . De druk was nu van Rood Wit en Blauw Geel kreeg de bal amper weg, als men die al weg kon krijgen, en met hangen en wurgen kon men een doelpunt voorkomen. Toch kwam Rood Wit nog dichterbij: Een corner die mede gedragen door de wind rechtstreeks in het doel viel betekende de 2-4. Gelukkig voor Blauw Geel was er kort na de aftrap een goede aanval en kwam de stand weer op 2-5. Rood Wit bleef het nog proberen maar Blauw Geel liep uiteindelijk nog uit naar 2-8.

PROFICIAT, GEWELDIG RESULTAAT!!!

Blauw Geel maakte Rood Wit dus GEK, zou niet naar de Mac gaan maar naar de eigen kantine waar de ploeg werd verwend. Rood Wit zou uiteindelijke toch nog gaan Maccen!!! Want zij leverde toch een puike prestatie om de finale al te halen.

Het bekertoernooi gaat nu nog verder voor deze kanjers. Op 30 of 31 Mei speelt men in Schijndel om de Districtsbeker tegen vijf andere regiowinnaars!!!! Succes.

Men had vandaag ook nog zonder te spelen kampioen kunnen worden. Dan had Rhode F1 in eigene huis moeten gelijkspelen of verleizen van Mierlo Hout F1. Dat gebeurde helaas voor Blauw Geel niet want Rhode won overtuigend met 6-0. Daarmee zijn zij met een punt voorsprong kampioen geworden in de voorjaarscompetitie.

De felicitaties van Blauw Geel gaan dus uit naar Rhode F1 met het behalen van de titel: PROFICIAT!!!

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO