1 juni 2012  Kleine nederlaag biedt mogelijkheden

Geplaatst op 1 juni 2012 • 11:57 • ClubnieuwsSenioren

Donderdag, 31 Mei, en de KNVB stelde deze datum vast voor het eerste duel van de halve finales voor promotie naar de TOP-klasse. Voor Blauw Geel betekende dat een reis van 235 kilometer naar het Noorden, exact gezegd Haren in Groningen. Bij de gemeentegrens van Haren en de stad Groningen ligt Stadion De Esserberg, de thuishaven van Be Quick 1887. Een van Nederlands oudste clubs met een rijke historie. De club heeft een Grote Antieke zittribune ter beschikking en die kwam goed van pas want het regende onophoudelijk. Het merendeel van de naar schatting 500 toeschouwers had daar dan ook plaats genomen waaronder de zeker 100 uit Veghel.

Blauw Geel trapte af en had binnen een minuut al een doelpoging. Helaas was Mustafa Guler’s inzet hoog over, twee minuten later waren het de in het geheel Wit gestoken gastheren en ook die inzet ging hoog over bij doelman Sander Maas. De eerste corners voor beide teams vielen te noteren in de 6e min. (Blauw Geel) en in de 10e min. (Be Quick). Aftasten was het credo in het eerste kwartier maar voor menig Blauw Geel supporter leek het duidelijk dat Blauw Geel niet geheel zich zelf was. Spelers leken last te hebben van zenuwen, of was het de lange reis, want er waren veel slordigheden in het spel. Zeker was ook dat het te maken had met het spel van de tegenstander. Zij zetten steeds snel druk op de bal en joegen voortdurend er achter aan. In de 13e minuut raakte doelman Sander Maas geblesseerd na een Be Quick corner en hij had verzorging nodig maar kon vervolgens de wedstrijd normaal hervatten. In de 21e minuut was het raak voor de gastheer. Een aanval uit het boekje ging aan het doelpunt vooraf. Een Be Quick speler snelde langs Mehmet Dingil en kreeg te veel ruimt om een voorzet af te geven. Deze was zo goed dat Rob vd Leij bij de tweede paal de bal snoeihard tegendraads kon inkoppen: 1-0. Een tegenvaller voor Blauw Geel dat probeerde de bakens te verzetten. Het kon zich echter niet ontworstelen aan het felle, snelle jagen van Be Quick en kwam dan ook niet of nauwelijks in de buurt van hun doelman. Ook Be Quick was niet gevaarlijk tot aan de 38e minuut. Wederom een slordigheid, slecht uitverdedigen, bracht de gastheer in stelling. Gelukkig voor Blauw Geel ging de inzet, nog geraakt door een Blauw geler, centimeters naast het doel en niet erin. Nog voor de  rust liep Jeroen Minneboo tegen een gele kaart aan omdat hij moest ingrijpen zodat een speler van Be Quick, die al drie Blauw Gelers (te gemakkelijk) had afgeschut, anders misschien nog wel heel veel pijn had kunnen doen. Weinig hoogte punten in die eerst helft en het publiek hoopt op meer na de rust.

Na de rust pakt Blauw Geel de zaken wat energieker aan. Het heeft dan ook pech dat niet meteen in de eerste minuut na die rust de gelijkmaker valt. Enis Genc had een voorzet op maat in huis op Roy v Lokven. Hij kopte de bal goed en hard op doel maar had de pech dat de bal op de lat viel en niet eronder. Be Quick bleef jagen op de bal en men vroeg zich af hoe lang de ploeg dit zou volhouden. Blauw Geel kreeg meer grip op het duel en be Quick moest verder terug. In de 54e minuut redde de Groningse doelman op een inzet van Enis Genc na een corner. In de 66e minuut slingerde Scheidsrechter Laarhuis de nummer 7 van Be Quick terecht op de bon: geel. Max Reilman haalde namelijk fors door op Sten v Vessem. Overigens was het wel een sportief duel en meer geel zou de leidsman dan ook niet meer hoeven geven. In de 67e minuut ziet de Blauw Geel aanhang een goede inzet van Murat Korkmaz. Doelman Koopmans moet wel lossen maar ziet ook dat de rebound door Alexander Mols wordt naast gewerkt. Be Quick raakt nooit echt onder druk en hoeft dan ook nimmer met alle hens aan dek, de ploeg heeft niet voor niets slecht 19 doelpunten tegen gehad. Trainer Marcel Groninger maakte in die tweede helft gebruik van alle drie de wissel mogelijkheden, opmerkelijk was dat Trainer Francois Gesthuizen geen enkele wissel toepaste. Het laatste kwartier wordt Blauw Geel nog wat dreigender. In de 80e minuut komt een vrije trap richting Be Quick doel, de bal komt door de kluwen van spelers en stuit nog op, maar de doelman kan de bal uiteindelijk pakken. In de 89e minuut nog gevaar voor de op handen lijkende zege van Be Quick maar de inzet van Roy v Lokven vanaf de linkerflank draait wel prima naar de verre paal maar gaat helaas aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Vier minuten extra speeltijd komen er bij maar daarin gebeurd niets opwindends meer en daarmee behaald Be Quick een 1-0 overwinning.

Be Quick was de eerste helft ook beter dan een ogenschijnlijk (te) voorzichtig Blauw Geel. Na de rust een sterker Blauw Geel dat een gelijkmaker had kunnen maken. Men knoopte redelijk aan bij het optreden van tegen Nuenen maar niet genoeg om de Groningers pijn te doen. Jammer maar het is nu eigenlijk pas rust en de kansen zijn nog 50/50.

Zondag 3 Juni, deel 2, van het tweeluik met Be Quick. De “Good Old” heeft nu dus eigenlijk een 1-0 ruststand in handen en heeft aan een gelijkspel voldoende om de finale te halen van deze nacompetitie. Be Quick heeft nu het voordeel van een voorsprong, Blauw Geel heeft thuisvoordeel en dus geld voor beide: Het kleine verschil van het eerste duel bied voor beide mogelijkheden…..

De andere halve finale tussen het Amsterdamse FC Chabab en UNA uit Zeelst-Veldhoven eindigde gisteren in een 1-2 overwinning voor UNA. UNA kan het nu thuis afmaken en houd dus klassebehoud in zicht. Nog niets is dus beslist maar wil Blauw Geel de finale halen tegen waarschijnlijk UNA, waarbij dan veel publiek zal zijn gezien de geringe afstand tussen beide clubs, zal het thuis afstand moeten nemen van Be Quick.

Hopelijk komt Zondag 3 juni veel publiek af op het treffen met Be Quick en kan men de opgelopen achterstand weg poetsen…..

Mensen komt de ploeg steunen!!!!!! Mannen Succes Zondag: de dood of de gladiolen…….