31 mei 2012  Special Olympics Nationale Spelen klaar voor de start!

Geplaatst op 31 mei 2012 • 18:32 • SeniorenJuniorenPupillenDames

Special Olympics Nationale Spelen klaar voor de start!

1 juni is het zover; de Special Olympics Nationale Spelen 2012! Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap en Blauw Geel ‘38 doet hier met beide G-teams (24 sporters) aan mee. Blauw Geel gaat in ’s Hertogenbosch de strijd aan met ruim 2.000 andere sporters met een verstandelijke handicap uit heel Nederland.

Lars en Luca zijn er klaar voor!

Onder de sporters zullen ook Lars Peeters en Luca Coppens van het Jeugd G-team van Blauw Geel aanwezig zijn. Zij hebben zich de afgelopen tijd samen met de andere spelers van Blauw Geel optimaal voorbereid voor de Nationale Spelen en hebben er heel veel zin in. Afgelopen vrijdag is voor de laatste keer getraind en nog een keer extra op de iets andere spelregels geoefend. Bij de Special Olympics mag er niet ingegooid worden als de bal over de zijlijn is gegaan maar dient er ingetrapt te worden en de keeper ( en dat is Lars) mag niet uittrappen maar mag alleen maar uitgooien.

Spetterende openingsceremonie

Op vrijdag 1 juni vindt er een spetterende openingsceremonie in de uitverkochte Brabanthallen plaats. De feestelijke opening start om 19:30 uur met de parade van de Special Olympics sporters. De Special Olympics eed wordt uitgesproken en de vlam, de ‘Flame of Hope’, zal worden aangestoken. Verder is er de hele avond spectaculair entertainment tot 22.00 uur.

Sportprogramma voor 15 sporten

Op zaterdag 2 juni starten de wedstrijden en op zondag 3 juni volgen de finales. De 2000 sporters doen mee met: atletiek, badminton, bowlen, gymnastiek, handbal, hockey, judo, korfbal, paardrijden, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen of zwemmen. De 2 deelnemende G-teams van Blauw Geel gaan bij sportpark De Vliert goud proberen te halen met voetbal.  De wedstrijden beginnen op de zaterdag en zondag rond 10.00u en gaan door tot 16.00u.

Sluitingsceremonie

Zondagmiddag 3 juni om 17.00u gaat de sluitingsceremonie van start in de Brabanthallen. Na het doven van de vlam en het strijken van de vlag is het einde van de Nationale Spelen 2012 in zicht. De Special Olympics vlag zal nog wel symbolisch overgedragen worden aan de organisator van de Nationale Spelen 2014 die tot die tijd geheim blijft.

Meedoen is winnen!

Special Olympics is een fantastisch middel tot bevordering van de integratie, emancipatie en een gezonde levensstijl voor mensen met een verstandelijke handicap. Dit alles maakt de Special Olympics Nationale Spelen 2012 tot een bijzonder en uniek evenement.

De Special Olympics Nationale Spelen 2012 wordt georganiseerd door de Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2012 onder auspiciën van Special Olympics Nederland (SON). Het evenement wordt ondersteund door diverse partners en sponsors, waaronder AEGON, Rabobank, Gemeente ’s Hertogenbosch, Wijnen Bouw, Provincie Noord-Brabant, AON, Cello, Lions, Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

Voor meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen 2012 zie www.specialolympics2012.nl Voor meer informatie over Special Olympics gaat u naar www.specialolympics.nl.

Wilt u een van de sporters volgen of meer informatie ontvangen dan kunt u contact opnemen met:

 

Jan van Houtum

Mobiele nummer           06-4229 4743

Email                            jan.van.houtum_1@kpnmail.nl

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO