4 juni 2012  Ondanks winst toch uitgeschakeld

Geplaatst op 4 juni 2012 • 8:17 • ClubnieuwsSenioren

Zondag 3 juni, onder herfstachtige omstandigheden ontvangt Blauw Geel het Harense Be Quick 1887. Afgelopen donderdag wonnen de Groningers met 1-0 en dus wist Blauw Geel wat het moest doen: winnen met meer dan een doelpunt verschil. Dat het geen eenvoudige opgave zou worden was al wel duidelijk want de Be Quick ploeg had in de competitie slechts 19 doelpunten hoeven te incasseren en Blauw Geel had nu ook zelf al kennis genomen van de kwaliteiten van deze ploeg. Het is koud en het regent onafgebroken als beide teams gaan beginnen aan deel 2 van de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de TOP-Klasse. Toch zijn nog zo’n 700 toeschouwers op het duel afgekomen.

Door: Antoine van der cammen

Be Quick mocht de aftrap verrichten en natuurlijk hoopten vele Veghelse supporters dat de ploeg nog vaker dit mocht doen. Het zou echter wederom een wedstrijd worden met weinig hoogte punten. Beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd en in het eerste kwartier gebeurde weinig of het moet zijn de gele kaart in de 12e minuut voor de ongekend fel inkomende Mustafa Guler. Tot aan de ongeveer 28e minuut was de meeste dreiging nog van de gasten, zonder echter ook echt gevaarlijk te worden. Blauw Geel creëerde niets, had veel slordigheden en daarmee vaak ook onnodig balverlies. Pas in de 28e minuut val een eerste echte doelpoging te noteren. Mustafa Guler probeert het van afstand en de Groninger doelman grabbelt de bal in zijn handen. Drie minuten later voorkomt Sander Maas dat zijn ploeg op achterstand  komt want hij bokst de bal prima uit de benedenhoek. Een corner rest voor Be Quick en ook die levert hen niets op. In de 42e minuut weer dreiging en een kans voor Blauw Geel. Alexander Mols wordt aangespeeld in het zestien meter gebied. Hij draait goed weg en schiet op het doel maar zijn inzet wordt gekraakt en Blauw Geel rest slechts een corner. Beide teams gaan rusten met een 0-0 stand en dat is genoeg voor de gasten om de finale te mogen gaan spelen.

Na de rust een ongewijzigd Blauw Geel en de toeschouwers zijn amper terug op hun plaats of zij zien een goede aanval van Blauw Geel maar ook dat de kopbal va nRoy v Lokven over het doel gaat. Blauw Geel wil duidelijk de Harense gasten verder onder druk zetten. In de 60e min. Kopt Stephan Dekkers een vrije trap net naast en acht minuten later gaat een vrije trap van de linker flank maar net naast de voor Blauw Geel verkeerde kant van de paal. Mustafa Guler was de uitvoerder. Een minuut later een vrije trap voor Be Quick en Sander Maas gaat onder de al door evenals een Be Quick aanvaller. Trainer Francois Gesthuizen wisselde in Haren niemand, nu sloeg hij in de tweede helft wel aan het wisselen. Natuurlijk wilde hij het niet bij een 0-0 laten. In de 73e minuut wordt verdediger Stephan Dekkers vervangen door middenvelder Mounir Biyadat, in de 78e minuut wordt midden velder Enis genc vervangen door aanvaller Nick vd Berk en in de 82e minuut wordt Mustafa Guler vervangen door Joost Janssen.  Drie verse krachten en achterin 1 op 1 moeten als nog zorgen voor een doelpunt zodat een verlenging wordt afgedwongen. In de 85e minuut heeft men bijna succes. Een hele mooi voorzet van Guus Peters komt terecht bij Roy v Lokven maar deze heeft net te veel tijd nodig om de bal goed te behandelen. Een scrimmage is het gevolg en Be Quick komt uiteindelijk met de schrik vrij want een rebound van Murat Korkmaz wordt geblokt waarna opruiming volgt. De klok op het scorebord geeft inmiddels de 90 minuten aan en de vierde man had vier minuten extra tijd aan gegeven. Vele toeschouwers verlaten al hun plaats en gaan richting uitgang. Blauw Geel is al aan het pompen of verzuipen als de bal wederom de diepte in gaat. Plots krijgt op de rechterflank Guus Peters de bal in zijn voeten en hij haalt uit waarna de bal in de verre benedenhoek het net doet trillen. Het sportpark ontploft bijkans en verlenging zit er aan te komen, wordt zelfs een feit want scheidsrechter Martens fluit kort daarna voor het einde van het duel.

Blauw Geel leek ook vandaag niet meer te gaan scoren wint door een doelpunt in blessuretijd met 1-0.  Verlenging is het eerste gevolg.

In de verlenging gaat het meteen slag op slag verder. In de 1e minuut wordt een inzet van Murat Korkmaz geblokt maar valt de bal voor de voeten van Nick vd Berk. Zijn inzet gaat akelig dicht langs de paal maar wel langs de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later wordt Jeroen Minneboo zonder rugdekking eruit gelopen maar gelukkig wordt de prima voorzet bij de tweede paal faliekant door een medespeler voor open doel gemist en gaat de bal hoog langs. In de 11e minuut komt Mounir Biyadat in kansrijke positie maar hij krijgt de bal te hoog aangespeeld zodat hij niet schietend een hoek kan uitzoeken maar hij de bal moet koppen en die kopbal is recht in de handen van de Be Quick doelman. In de 12e minuut krijgt Be Quick een corner. De corenr is dusdanig gevaarlijk dat Sander Maas zijn lijf en lede moet riskeren om een doelpunt te voorkomen en waarna de verdediging de rebound kan ruimen. In de tweede helft van de verlenging is het eerst gevaar namens Blauw Geel. Roy v Lokven kopt goed door op de in de diepte sprintende Alexander Mols. Deze leek niet buitenspel te staan maar de vlag gaat in de hoogt als hij de bal op doel schiet en hij ook treft. Scheidsrechter Martens neemt het vlagsignaal over een fluit voor buitenspel zodat het doelpunt niet zal worden toegekend. Een minuut later valt Alexander Mols uit met problemen aan zijn hamstring en moet Blauw geel nog tien minuten verder met 10 man. Ondanks de numerieke minderheid komt men niet meer in gevaar maar kan men ook zelf niet meer gevaarlijk worden. Na de verlenging staat nog steeds de 1-0 op het scorebord zodat penalties de oplossing moeten worden.

Be Quick begint, Blauw Geel heeft telkens de nastoot:

Aron Strengholt:  raak      Jeroen Minneboo:   raak

Erik Nederhoed:  raak       Mounir Biyadat:      raak

Johan Molenaar:  raak      Guus Peters:          raak

Lars v den Berg:  raak      Roy v Lokven:        mist, inzet gaat langs

Remon Bolt:        raak

Be Quick 1887 gaat na een bloedstollende tweestrijd, die vaak spannender was dan goed, die weinig hoogte punten kende, door naar de finale wedstrijd voor een plaats in de TOP-klasse. Een finale die zal worden gespeeld tegen FC Chabab dat vandaag met liefst 0-3 won bij (ex) TOP klasser UNA.

FELICITATIES voor de ploeg uit het Groningse Haren en Wij wensen de ploeg alle succes toe in die finale en de verdere toekomst.

Wie weet treffen de wegen elkaar nog ooit….

Blauw Geel kan met opgeheven hoofd dit seizoen in de boeken bijschrijven. Natuurlijk mag, kan en zal men even teleurgesteld zijn over deze uitschakeling. Maar TROTS moet daarna weer overheersen als men terug kijkt op dit seizoen. Technische staf en spelers hebben een prachtige prestatie geleverd: Vice kampioen worden in de Hoofdklasse B, een seizoen waarin men is gegroeid, zich heeft ontwikkeld en dat met vooral eigen kweek nadat zo velen vorig seizoen gingen. Het is het beste resultaat in 74 jaar Blauw Geel’ 38.

Nu kan men gaan genieten van de zomer stop om zich daarna weer voor te bereiden op een nieuw seizoen in de Hoofdklasse. Rest mij nog iedereen een prettige vakantie toe te wensen met mooi weer en voor degene die gaan reizen een goede reis en behouden en gezonde terug keer.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Enis Genc,  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz,  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Roy v Lokven

Scheidsrechter: Dhr. R. Martens

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. v. der Meer en Dhr. H. Hageman

Vierde Official: Dhr. C. van Elswijk

Kaarten:  Geel: