20 oktober 2013  In extremis naar puntendeling

Geplaatst op 20 oktober 2013 • 21:09 • ClubnieuwsSenioren

O.J.C. Rosmalen – Blauw Geel’ 38/Jumbo 3-3 (1-1)

Zondag 20 oktober reisde Blauw Geel af naar sportpark De Groote Wielen in Rosmalen voor de krachtmeting met O.J.C. Het duel stond eigenlijk in speelronde 1 gepland maar was uitgesteld vanwege de jubileumfestiviteiten van Blauw Geel. OJC speelde vorig weekend gelijk in Hoensbroek, het werd 1-1. Blauw Geel bond in eigen huis vv Dongen aan de zegekar met 2-0. Trainer Erwin v Breugel had een paar wisselingen doorgevoerd in vergelijking met vorige competitiewedstrijd. Ongetwijfeld had hij daar goed over nagedacht. Op doel stond Martijn v Strien, hij verving Sander Maas die ondanks dat hij in zijn wedstijden de nul had kunnen houden plaats moest nemen op de bank. In de aanval was Danny Verbakel terug van zijn schorsing en dat was ten kosten van Rinse Wiekema.

De wedstrijd wilde eigenlijk maar niet ontbranden. Er was gevaar namens Blauw Geel in de 4e minuut toen Emiel vd Sanden net iets te laat was gestart waardoor doelman Bart Tinus van OJC de bal gewoon kon oprapen en dat was dan ook lange tijd het enige gevaar voor een van de doelen. OJC had een licht veldoverwicht en dat was meteen ook opmerkelijk want in de voorgaande wedstrijden van Blauw Geel was het namelijk zo dat Blauw Geel het wedstrijd beeld bepaalde en een overwicht had. Dan plots valt uit het niets de eerste score. OJC krijgt op eigen helft een ingooi waarna de bal terug gaat naar de defensie. Glenn Schapendonk wordt als laatste man de bal toegespeeld maar ziet een jagende Emiel vd Sanden naar zich toe komen. Hij krijgt de bal niet onder controle waardoor Emiel in balbezit kan komen en alleen op de doelman af kan. Doelman Tinus is vervolgens kansloos op het goed geplaatste schot waardoor Blauw Geel de leiding neemt: 0-1. OJC krijgt vervolgens mogelijkheden in de 35e minuut, maar deze inzet gaat hoog voer het doel bij Martijn van Strien, en vier minuten later gaat een goede inzet vlak langs het doel bij v. Strien. In de 44e minuut valt dan toch de gelijkmaker. Na een ingooi van OJC wordt er bij Blauw Geel slecht uitverdedigd waardoor de bal uiteindelijk bij een geheel vrijstaande Glenn Schapendonk komt en hij zijn eerder gemaakte fout zelf recht kan zetten: 1-1. De gelijkmaker valt dus op een slecht moment zo vlak voor de rust.

Na de rust een ongewijzigd Blauw Geel en ook nu weer is het eerste gevaar van hen. In de 46e minuut speelt Danny Verbakel, die tot dat moment een onopvallende wedstrijd speelde, zich zelf goed vrij maar hij zag ook dat zijn inzet recht in de handen van de doelman was. OJC doet het een minuutje later beter. Geen daadkrachtig ingrijpen van zowel Erik v Loon en Sander v Weert, juist de twee verdedigers die het de afgelopen weken zo goed deden, t.o.v. Thijs vd Velden zorgden ervoor dat de OJC’ er in balbezit kon blijven en de bal vanaf de linkerflank voorbij v. Strien bij de tweede paal kon binnenschieten: 2-1. Blauw Geel leek vanaf dat moment het spoor bijster want OJC drong verder aan en het inmiddels het middenveld stevig onder controle. In de 58e minuut verzuimt OJC verder afstand te nemen en de inzet gaat voor Blauw Geel gelukkig langs. Trainer Erwin v Breugel grijpt in. Hij haalt de slecht in de wedstrijd zittende Enis Genc naar de kant en voor hem in de plaats komt Rinse Wiekema. Zeven minuten later wordt de hard werkende maar ook niet gelukkig spelende Mustafa Guler vervangen door Coen v Beljouw. OJC lijkt meteen te profiteren van deze twee omzettingen. In de 66e minuut komt de ploeg namelijk op een 3-1 voorsprong. De ingevallen Jeroen v Schoonhoven bekroont zijn debuut met een doelpunt. Hij lobt de bal over de uitkomende v Strien en ondanks een ultieme reddingspoging van Gerke vd Akker zijn de grensrechter en scheidsrechter het er over eens dat de bal de doellijn heeft gepasseerd. In de 70e minuut treft Emiel vd Sanden het OJC doel maar hij zou bij aanname de bal met de handen hebben beroert waardoor dit doelpunt geen toekenning meer krijgt. Blauw Geel werpt de schroom van zich af en zet nog eens aan met een meer opportunistische speelstijl en OJC moet nu terug. In de 73e minuut lijkt het in het strafschopgebied na een corner net een flipperkast maar kan uiteindelijk de bal voor de doellijn worden gekeerd om vervolgens zeker te worden weg gewerkt. In de 80e minuut komt er weer geloof op een beter resultaat voor de Veghelse aanhang want Emiel vd Sanden tekent zijn en daarmee dus Blauw Geel’s tweede aan met een prima bekeken schot in de linkerbenedenhoek: 3-2. Hij kreeg de bal op maat aangespeeld na goed voorbereidend werk van Rinse Wiekema. Vervolgens is het zo’n tien minuten “sturm und drang” van Blauw Geel en valt er een gele kaarten regen van de leidsman te zien in een overigens sportief duel. De 90e minuut staat al even op het scorebord maar door enige vertraging vanwege een los doelnet en blessures laat scheidsrechter Zeeman nog doorspelen. Blauw Geel weet dan nog een prima snelle aanval op te zetten waarbij de ingevallen Brian Peters de bal kan opbrengen en uiteindelijk er een voorzet volgt die bestemd leek voor Emiel vd Sanden maar uitkomt bij Danny Verbakel en hij degene is die de Veghelse aanhang doet ontploffen want hij schiet de bal tegen de netten: 3-3. Blauw Geel red een punt in extremis want volgens de speaker was het de 97e minuut!!!!

Blauw Geel red een punt tegen een in de tweede helft veel overtuigender OJC dat de heerschappij op het middenveld duidelijker naar zich toe had getrokken. Datzelfde OJC had daarna wel meer moeite met het opportunisme van Blauw Geel dat dus zich terug vocht in de wedstrijd. Na vier wedstrijden de nul te hebben gehouden moest men dan nu weer drie doelpunten incasseren en dat is jammer. Maar men kon de ongeslagen status handhaven en men verdiend ook een compliment voor de manier waarop men zich vanuit een kansloos ogende positie voor punt gewin terug wist te knokken en men dus veerkracht toonde. Volgende week reist Blauw Geel af naar Breda. Baronie is dan de gastheer. Zij speelde vandaag ook een inhaalduel en wel thuis tegen Bekkerveld en zij wonnen met 2-0. Twee wedstrijden geleden konden zij overigens met liefst 4-0 winnen in eigen huis van OJC. Het zal voor Blauw Geel dus een zware opgave worden om met punten naar huis te komen.

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon ((78e min. Brian Peters),  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler(65e min. Coen v Beljouw),  Guus Peters,  Murat Korkmaz,  Enis Genc (58e min. Rinse Wiekema),
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Danny Verbakel

Scheidsrechter: Dhr. N. Zeeman

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Verlaat en Dhr. D. Kempinga

Kaarten:  Geel:

O.J.C. Rosmalen:  45e min. Thijs vd Velden,  78e min. Jeroen v Schoonhoven,  87e min. Bart Tinus,  90e min. Jordi de Wit,

sv Blauw Geel’ 38:  56e min. Guus Peters,  63e min. Murat Korkmaz,  74ee min. Giovanni Henskens,  82e min. Coen v Beljouw,