20 oktober 2013  Volharding bezorgt Blauw Geel 2 onnodige nederlaag

Geplaatst op 20 oktober 2013 • 20:30 • ClubnieuwsSenioren

Een sterk startend Blauw Geel 2 maakte het de gasten uit Vierlingsbeek direct erg moeilijk. Met veel goede druk op de tegenstander waren we direct heer en meester. Een prima balletje van Nick werd door Rolf op waarde geschat. Met een weergaloze stift verschalkte hij de verbouwereerde doelman 1-0. Dat was het sein om verder door te zetten. Dat gebeurde ook. Maar toen veranderde de wereld in enkele minuten geheel. Drie keer lieten we ons vrij makkelijk verschalken en scoorden onze gasten direct ook even zovele malen, 1 keer vanuit een strafschop. Ineens 1-3. Dan weet je dat het lastig wordt, zeker als de tegenstander het stugge Volharding is!

Door: Peter Bijvelds
Foto’s: Ad van Dooren

Een ploeg die vaak beter is als ze de underdog rol hebben. Juist voor de rust krijgen we ook een strafschop waar we hem al eerder (hands binnen de 16 meter) dachten verdiend te hebben. Bryan benutte de buitenkans. De 2-3 ruststand was niet conform de verhoudingen in het veld maar bood nog wel alle kansen. Na de pauze speelden we helaas 10/15 minuten onverklaarbaar matig. De gasten profiteerden wederom optimaal (klasse) en maakten na een fout aan onze zijde 2-4. Over de laatste 25 minuten kunnen we niet eens ontevreden zijn. Alhoewel onze kansen zich daarbij wel vaak beperkten tot scrimmages, bijna kansen en kansrijke maar niet goed genomen vrije trappen. We gaven echter ook weinig weg terwijl we vol op de aanval moesten spelen. Ook vonden we de vrije man weer beter. Pas in de 93e minuut beloonden we ons met de 3-4, doelpuntenmaker Stefano. Daar bleef het echter bij. Ondanks het feit dat er teveel mensen hun normale niveau niet haalden kan je spreken van een onnodige en toch ook wel onverdiende nederlaag. Al doen we daarmee de prestatie van Volharding wellicht wat tekort, zij vochten als leeuwen en bleven gedisciplineerd verdedigen en counteren. Volgende week naar het sterke Udi, leuk dat dat om de koppositie gaat.