13 mei 2012  Grandioze seizoen afsluiting voor Blauw Geel’38

Geplaatst op 13 mei 2012 • 20:58 • ClubnieuwsSenioren

Zondag 13 Mei, Nederland viert Moederdag en de Amateurvoetballers in de hoger klassen spelen vandaag hun laatste competitieduels in de reguliere competitie. Veel beslissingen zijn al gevallen een enkele wordt vandaag beslist. Blauw Geel toog naar de Peel en wel specifiek naar Deurne. De plaatselijke trots heeft een veel bewogen seizoen achter de rug maar wist zich desondanks al vroegtijdig veilig te spelen en voor hen stond niets meer op het spel. Blauw Geel daarentegen was nog volop in de race voor een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de TOP klasse….

Het duel brandde vanaf Blauw Geel zijde dan ook meteen los en na het verrichten van de aftap was Alexander Mols al direct voor de Deurne goal te vinden maar helaas kreeg hij de bal niet voldoende onder controle. In de 5e minuut wederom Alexander Mols die gevaarlijk was maar nu ging zijn inzet hoog over het Deurne doel. Deurne stelde daar een minuut later ook gevaar tegenover maar doelman Sander Maas brengt redding. Het is pas de zevende minuut als wederom Blauw Geel gevaarlijk is. Ondanks een vlagsignaal van de mannelijke grensrechter maar Mehmet Dingil van scheidsrechter de Jong door. Hij stoomt door naar de achterlijn en vind de geheel vrijstaande Alexander Mols in het zestien meter gebied. Deze is te gehaast en slordig en ziet zijn inzet in vrije positie op de lat uiteenspatten. Het wil nog niet echt lukken met een doelpunt voor Blauw Geel en ook de eerst volgende kans in de 11e minuut wordt om zeep geholpen. Alexander Mols had goed afgegeven op Enis Genc die vervolgens in een goede schiet positie kwam. Maar i.p.v. zelf te schieten legde hij af op Emiel vd Sanden maar de pass was zo slecht dat deze er totaal niet bij kon. Tot opluchting van de vele Veghelse toeschouwers was het in de 14e minuut wel raak. Alexander Mols omspeelde de doelman en schoof de bal vervolgens binnen: 1-0. Blauw Geel ging door en drie minuten later en een scrimmage uit een corner leverde hachelijke momenten op voor de Deurnese ploeg maar met hangen een wurgen bleef een doelpunt bespaart. Nadat in de 20e minuut een inzet van Alexander Mols door de laatste man nog maar eens op tijd werd geblokt mocht Blauw Geel in de 25e minuut dan toch de tweede treffer noteren. Een snel uitgevoerde aanval waarbij Enis Genc de bal bezorgde bij de opgestoomde Mehmet Dingil die de bal goed onder controle bracht om vervolgens hoog in het doel af te werken: 2-0. In de 27e minuut wederom Enis Genc aan de basis van een mooie aanval. Hij gaat de diepte in op een lange bal maar moet net iets te ver naar buiten. Toch weet hij met een hakje de goed meegelopen Alexander Mols te bereiken die meteen op doel schiet maar zijn inzet via de paal terug het veld in ziet komen. Toch valt ook de derde goal nog voor de rust voor Blauw Geel. Het is de 33e minuut als Alexander Mols de diepte in wordt gestuurd en hij vervolgens doeltreffend afrond: 0-3. De gastheren komen in het stuk niet voor maar produceren in de 43e minuut nog iets van gevaar. Doelman Sander Maas bokst de inzet van afstand goed naar de zijkant en Deurne rest slechts een corner. Een comfortabele 0-3 ruststand prijkt op het scorebord na 45 minuten.

Na de rust wordt het een saaie vertoning. Deurne lijkt weldegelijk meer inspiratie te hebben maar kan niet of nauwelijks iets gevaarlijks produceren, Blauw Geel gelooft het met een 0-3 voorsprong wel. Trainer Francois Gesthuizen begint dan ook al vroeg met wisselen. In de 58e minuut haalt hij Mustafa Guler uit het veld en in zijn plaats komt Joost Janssen die daarmee zijn laatste competitieminuten (32) speelt voor Blauw Geel, hij stopt aan het einde van het seizoen. Een minuut later toch nog iets van dreiging van Blauw Geel maar Enis Genc’s afstandspoging scheert net over de lat. In de 75e minuut zien we nog een doelpoging van de gastheren maar de inzet gaat hoog over. In de 77e minuut wordt Murat Korkmaz vervangen door Mounir Biyadat. Een succes wissel want drie minuten later scoort Mounir Blauw Geel’s vierde

Treffer: 4-0 dus. In dezelfde minuut wordt Emiel vd Sanden vervangen voor Roy v Lokven die evenals Joost Janssen dus zijn laatste competitie minuten speelt voor Blauw Geel, hij gaat Veghel verlaten. In de 82e minuut is het wederom Alexander Mols die de score opvoert, hij scoort Blauw Geel’s vijfde treffer en dat wordt meteen ook de einduitslag van dit duel.

Blauw Geel wint met slechts 0-5 in Deurne en de uitslag had vele malen hoger kunnen uitvallen. Deurne leek vooral voor de rust inspiratieloos en Blauw Geel walste over de thuisclub heen. Na de rust meer tegenstand maar dat kwam ook omdat Blauw Geel niet meer vol gas gaf. Hoe dan ook: Blauw Geel behaald geheel op eigen kracht de derde periode en speelt daarmee voor de tweede keer op een rij nacompetitie voor een plaats in de TOP-Klasse. De eigen winst en mede door alle ander uitslagen zet de ploeg een prestatie van formaat neer want het sluit de competitie af met de TWEEDE plaats op de ranglijst, Vice Kampioen, KLASSE !!!!!!!

Het seizoen krijgt nu dus een verlenging, een toetje, een kans op promotie. Na twaalf jaar met Hoofdsponsor Otter-Westelaken, zij waren een enorme steun en mede daardoor heeft de club zijn opmars kunnen inzetten, zou het toch mooi zijn om van/voor deze sponsor afscheid te kunnen nemen met Promotie!!!!

Namens heel Blauw Geel in ieder geval KEI BEDANKT.

Zij gaan worden opgevolgd door het landelijk bekend zijnde en oer-Veghelse bedrijf: Jumbo. En wat zou voor de nieuwe Hoofdsponsor, met zijn landelijke dekking en bekendheid, nou mooier zijn dan met Blauw Geel starten in Nederlands derde niveau.

De naamsbekendheid van de club kan ermee groeien want Jumbo groeit gestaag en hopelijk kan Blauw Geel met deze sponsor naar grote hoogte stijgen…..

MANNEN PROFICIAT MET HET BEHALEN VAN DE TWEEDE PLAATS, HET WINNEN VAN DE DERDE PERIODE. Als Team met complete staf verdienen jullie een groot compliment voor het bereikte, de manier waarop klasse, en men kan zeker al spreken van een geslaagd seizoen. Wat kan dit nog brengen in de nabije en verdere toekomst????

Veel succes in de nacompetitie en wie weet verassen jullie vriend en vijand…..

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Martijn v Loon,

Middenveld:  Enis Genc,  Mustafa Guler (58e min. Joost Janssen),  Murat Korkmaz (77e min. Mounir Biyadat),  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Emile vd Sanden (80e min. Roy v Lokven)

Scheidsrechter: Mevr. S. de Jong uit Heerenveen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. K. Brondijk en Mevr. S Kueng

Kaarten:  Geel: