13 mei 2012  Blauw Geel 2 doet zichzelf tekort in Nuenen

Geplaatst op 13 mei 2012 • 20:25 • ClubnieuwsSenioren

NUENEN – Nuenen heeft afgelopen zondag zwaar onverdiend gewonnen van een veel sterker Blauw Geel 2. De thuisploeg speelde bij vlagen goed voetbal. Kansen waren er, maar doelpunten bleven uit. Nuenen daarentegen bleek dodelijk efficiënt. Blauw Geel heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de nederlaag tegen Nuenen. Enerzijds kunnen de Veghelaren opgewekt zijn over het vertoonde spel, anderzijds wordt het lastig om de volgende ronde te bereiken. Dat is echter niet onmogelijk, want met dit spel is er komende donderdag tegen Westlandia van alles mogelijk.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Honden

Het spelbeeld in de eerste helft was eenzijdig. Blauw Geel voerde de boventoon en was een aantal keer gevaarlijk. Doelpunten vielen er echter niet. De Veghelaren speelde verzorgd en goed voetbal. Met de jonge honden Jeroen van Lanen en Stef Adank in de basis had Blauw Geel de overhand. Beide heren speelde een goede wedstrijd en dat biedt perspectief voor de toekomst. Nick Scheepers had het lastig in de spits, maar speelde zoals hij moet spelen. Sterk, goed in de lucht en weinig balverlies. Verdedigend, met Erik van Loon en aanvoerder Mark Swinkels als centrale duo, stond het goed en Nuenen werd dan ook niet echt gevaarlijk.

Efficiënt

Na de rust begon Blauw Geel sterk, maar naargelang de wedstrijd vorderde werd het spel wat minder. Na ongeveer 70 minuten incasseerde de uitploeg een fikse tegenvaller. De linksbuiten van Nuenen brak door en gaf een afgemeten pass die werd binnengelopen. Blauw Geel probeerde een slotoffensief te bewerkstelligen, maar de koppies gingen steeds verder naar beneden. De 2-0, een voorzet die prompt achter doelman Shailesh Muradin viel, was de genadeslag. Blauw Geel probeerde nog wat te forceren, maar echt gevaarlijk werden ze nooit. Nuenen was afgelopen zondag dodelijk efficiënt. Een onterechte nederlaag, maar daar kopen de Veghelaren niets voor.

Panenka

Het gevoel wat overheerst bij Blauw Geel is toch hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat er werd verloren van het zwakkere Nuenen. De Veghelaren moeten zich er snel overheen zetten en zich focussen op Westlandia. De dag werd overigens afgesloten met penalty’s. Met onder meer een prachtige Panenka-strafschop van een lange spits met dito mat wist Blauw Geel uiteindelijk met 9-8 te winnen. Shailesh pakte de laatste penalty en wie weet is dat over een week doorslaggevend. Donderdag wacht Westlandia.