25 maart 2012  Gemiste kansen breken Blauw Geel op

Geplaatst op 25 maart 2012 • 20:24 • ClubnieuwsSenioren

Vandaag, Zondag 25 Maart, weer een zonovergoten lentedag en te gast op het Prins Willem-Alexander sportpark sv Venray. De ploeg staat op een derde plaats van onderen en wil maar al te graag zich rechtstreeks handhaven voor de Hoofdklasse. Trainer Bert Ruijsch heeft het veld moeten ruimen en oud trainer Jan Poels vervult nu interim deze positie. Afgelopen week verloor sv Venray op eigen veld van rivaal Deurne met 1-3 waardoor de situatie verslechterde, Blauw Geel won op sprankellende wijze in Rosmalen van OJC en hoopte vandaag daar een goed vervolg aan te geven.

In de 1e minuut kreeg het dan ook al een kansje maar de afstandspoging van Roy v Lokven was weliswaar goed gericht maar te slap waardoor de Venray doelman de bal uit de hoek kon plukken. Vrij snel daarna de eerste waarschuwing van de gasten want Freek Thoone zag in de 5e minuut zijn inzet van richting worden veranderd waarna doelman Sander Maas met zijn vingertoppen de bal op de lat kon laten belanden zodat hij over ging. Blauw Geel kon uit de waarschuwing geen lering trekken want uit de corner die volgde was het raak voor Venray. Freek Thoone kreeg uit een korte corner de bal toegespeeld en hij draaide de bal in vrije schiet positie fraai in de verre hoek binnen: 0-1. Een flinke tegenvaller voor Blauw Geel dat echter direct probeerde de zaken weer op te pikken. In de 12e minuut kreeg het dan ook al een riante mogelijkheid op de gelijkmaker. Mustafa Guler had na  een mooie aanval een prima voorzet in huis en de bal belande op een paar meter voor het doel in de voeten van Roy v Lokven. Helaas kreeg hij de bal niet voorbij enkele verdedigers en de doelman zodat deze kans teniet werd gedaan. In de 19e en 22e minuut wederom mogelijkheden voor de thuisclub maar een inzet van Murat Korkmaz ging net naast en een kopbal uit een corner van de geheel vrijstaande Roy v Lokven was te zacht en recht op de doelman. Daarna was het lange tijd een duel zonder veel ophef voor de doelen. Pas in de 40e minuut zagen de toeschouwers weer iets gevaarlijks. Stephan Dekkers verdedigde erg slecht uit en Bas Smulders kon met de bal aan de haal. Tussen twee verdedigers kreeg hij de bal nog op doel maar het was Blauw Geel doelman Sander maas die met zijn benen erger voorkwam. De 0-2 werd door Venray dus verzuimt te maken. In de 45e minuut valt dan toch nog een doelpunt. Blauw Geel krijgt op de linkerflank op de rand van het strafschop gebied een vrije trap na een overtreding op Alexander Mols. Overigens had Alexander de bal al prima afgegeven aan Murat Korkmaz die in een riante positie was gekomen in het strafschop gebied maar Scheidsrechter Franssen liet het voordeel van Blauw Geel dus doorgaan. Murat Korkmaz legt vervolgens de vrije trap breed recht voor het doel naar de rand van het strafschop gebied waar Jeroen Minneboo vrij staat. Hij raakt de bal totaal verkeerd en deze lijkt over de achterlijn te gaan ware het niet dat de attente Mehmet Dingil niet alleen de bal binnen houd maar hem ook nog een voor kan krijgen bij de eerste paal waar Alexander Mols de bal binnen frommelt: 1-1. Op slag van rust dus nog de gelijkmaker in een saaie, slappe eerste helft van Blauw Geel waarbij de gasten feller waren.

Na de rust lijkt Blauw Geel in ieder geval wakkerder en daarmee ook feller. In de 54e minuut krijgt Blauw Geel een ingooi op de linkerflank en komt de bal na een voorzet bij de tweede paal alwaar de attente Stephan Dekkers de bal hoog in het doel werkt: 2-1. In de 56e minuut verzuimt Blauw Geel verder afstand te nemen. Roy v Lokven legt de bal goed af op Alexander Mols die helaas zijn inzet gesmoord ziet worden in de benen van de doelman. Blauw Geel begint betere aanvallen op te zetten, in een hoger tempo en met directer spel. In de 64e minuut vuurt Enis Genc van afstand een  poeier op het Venrayse doel. De doelman moet lossen maar de Venray defensie kan de geloste bal over de zijlijn werken. In de 69e minuut wederom een goede mogelijkheid voor Blauw Geel om Venray van zich af te schudden. Na een mooie aanval speelt Murat Korkmaz goed Roy v Lokven aan die met een mooie beweging zijn tegenstander het nakijken geeft maar ook ziet dat zijn inzet oog in oog met de doelman recht op diezelfde doelman is. Een minuutje later is het na een corner dat een inzet van Murat Korkmaz maar rakelings over de lat gaat. Trainer Francois Gesthuizen past vervolgens de eerste wissel toe. In de 70e minuut: Enis Genc, hij zat vandaag niet zo goed in de wedstrijd, werd vervangen door Joost Janssen. In de 72e min. is na een vrije trap Sten v Vessem weg over links en zijn voorzet werd nog verlengd alvorens Mehmet Dingil de bal net naast kopt bij de tweede paal. In de 75e minuut zwijnt Blauw Geel. Het miste zelf al verschillende mogelijkheden om de score uit te bouwen maar het had toen zelf geluk. Een diepe bal van achteruit de Venray defensie wordt door een aanvaller over de uitlopende Sander Maas gelobt en lijkt in het lege doel te belanden. Menigeen had echter niet gerekend op de pijl snelle Sten v Vessem en het was hij die de bal nog voor de doellijn uit het doel wist te koppen waarna de rest van de Blauw Geel defensie het verder opruim werk deed. Het was weer een waarschuwing voor Blauw Geel dat Venray wel eens kon gaan profiteren van de gemiste Blauw Geel kansen. In de 78e minuut weet Blauw Geel wederom niet zijn kans te benutten. Roy v Lokven krijgt quasi vrije doorgang via de linkerflank. Hij kan afleggen op de in het centrum meegelopen Alexander Mols, hij kan het ook zelf doen. Hij kiest voor het laatste  maar zijn inzet is veel, veel te slap waardoor de Venray doelman kan redden ten koste van een corner. Die corner levert niets op en Francois Gesthuizen brengt vrijwel meteen nog twee verse krachten. Murat Korkmaz wordt vervangen door Nick vd Berk en Roy v Lokven, hij werkte vandaag weer eens keihard maar had weinig tot geen rendement uit zijn kansen, werd vervangen door Emiel vd Sanden. Dit leek meteen goed uit te pakken want Emiel was weg over rechts maar zijn voorzet kon Alexander Mols helaas niet bereiken. Kort daarna slaat Venray toe. In de 82e minuut is het natuurlijk Freek Thoone die de gasten op gelijke hoogte brengt. Hij kreeg te veel ruimte en presenteerde Blauw Geel een akelige rekening. Een rekening die bijna nog akeliger werd want in blessuretijd was doelman Sander Maas al geklopt op een inzet maar was het Stephan Dekkers die de bal voor de doellijn kon weg werken. Iets wat deze middag dus twee keer moest gebeuren en daarmee werd een onterechte nederlaag ter elfder uren nog afgewend.

Een punt is wat beide dus overhielden aan deze dag en dat is voor beide iets waar men niets mee opschiet. Natuurlijk een nederlaag is nog funester maar het gevoel zal overheersen dat er twee punten zijn verloren.

Blauw Geel gaat zaterdagavond op bezoek bij koploper Gemert en mag op sportpark Molenbroek gaan proberen het einde van de competitie nog enigszins spannend te maken…..Succes.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz (78e min. Nick vd Berk),  Mustafa Guler,  Enis Genc (70e min. Joost Janssen),  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Roy v Lokven (78e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. F. Franssen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. C. Kocken en Dhr. C. v. Ophoven.