25 maart 2012  Pijnlijke nederlaag Blauw Geel 2

Geplaatst op 25 maart 2012 • 19:53 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Udi heeft in de titelstrijd goede zaken gedaan. De Udenaren wonnen afgelopen zondag terecht met 3-4 van koploper Blauw Geel. Venray komt door de winst op Gemert in punten gelijk met Blauw Geel. Udi volgt op drie punten.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Natrappen

Het begin van Udi was typerend voor de hele wedstrijd. De gasten wisten dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om nog zicht te houden op het kampioenschap. Blauw Geel werd in het begin totaal overlopen. Het was dan ook niet verrassend dat Udi binnen tien minuten op voorsprong kwam. Na de 0-1 bleef Udi aandringen, maar Blauw Geel kwam uit het niets op gelijke hoogte. Na slordig uitverdedigen gaf Sander Driessen de bal aan diepe spits Nick Scheepers die attent reageerde. Blauw Geel kwam wat beter in de wedstrijd, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. Udi ontsnapte vlak voor rust aan een rode kaart. De rechtsback van Udi ging hard door op Nick, nadat de scheidsrechter al had gefloten. De leidsman constateerde het voorval, maar vond een gele prent voldoende.

Penalty

Vlak na rust kwam Blauw Geel voor de tweede maal op achterstand. Doelman Jeroen Janssen taxeerde een lange bal verkeerd en werd verschalkt door een mooie lob. Daarna leek Udi door te moeten spelen met tien man. Cetin Alpdogu passeerde de Udense rechtsback en werd gevloerd. Heel Veghel schreeuwde om een tweede gele kaart, maar die kwam er niet. Udi leek de wedstrijd al vroeg te beslissen. De Blauw Geel defensie liet zich simpel aftroeven en de wedstrijd leek gespeeld. Mounir Biyadat vond het daar nog te vroeg voor. Met een prachtige actie bracht hij de spanning terug. Dat duurde echter niet lang. Pieter Verbruggen maakte een overtreding in zijn eigen zestien meter, althans zo oordeelde de scheidsrechter. De penalty werd simpel achter Jeroen geschoven. Diep in blessuretijd scoorde Camiel van Doorn na goed voorbereidend werk van Nick de 3-4, maar verder kwamen de Veghelaren niet. De overwinning van Udi was meer dan terecht. Blauw Geel was de hele wedstrijd niet bij machte het tij te keren.