26 maart 2012  A2 herpakt zich en wint thuis van Herpinia A1

Geplaatst op 26 maart 2012 • 14:10 • ClubnieuwsSenioren

Na de zeperd van vorige week was het vandaag nodig om van Herpinia te winnen. Uit werd nog met 3-2 verloren en een wedstrijd met 2 rode en 7 gele kaarten, dus wel een pittige tegenstander. We misten 2 basisspelers vandaag en dat waren Jari (weekend weg/1 wedstrijd geschorst) en Jelmer moest met A1 meedoen daarvoor kwam Sebastiaan terug naar A2. Er werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat we ons zeker sportief moesten revancheren van de nedelaag vorige week bij DAW, en dat we ons ook meer als team moesten gedragen. En dat het gewoon weer een hele lastige tegenstander is dat Herpinia, fysiek en de duelkracht daar moesten we ons beter tegen wapenen. Uit de vorige wedstrijd was ons nog bijgebleven dat ze vlug de lange bal hanteren naar hun spitsen en vandaar uit gaan voetballen en proberen de duels (2e bal) te winnen. A2 begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en wilde vanaf minuut 1 laten zien dat wij hier thuis de baas zijn, bij balbezit van ons trok de tegenstander zich massaal terug op de eigen helft maar omdat we allemaal toch nog de diepe bal probeerden te spelen werd A2 niet echt gevaarlijk. We moesten wel alert blijven bij de spaarzame uitbraken van onze gasten, ze kwamen er 1 of 2x bijna gevaarlijk uit maar deze werden vakkundig geparreerd door onze verdedigers. Na een kwartier spelen was er een goede actie in de 16m waar de bal tegen een hand van een speler van Herpinia aankwam, de scheids floot voor een penalty helaas pakte de goede keeper deze inzet van Nick (jammer volgende keer beter). Het spelbeeld bleef zoals het begon A2 in de aanval en mocht iets bedenken van onze tegenstander op een paar leuke acties vanaf de zijkanten en een goed schot van Thijs op de paal en Sebas in de korte hoek was het steeds de keeper die een antwoord had. We gaven in de eerste helft gelukkig ook niks weg waardoor we gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Rust

In de rust werd nog maar eens benadrukt dat we goed bezig waren maar dat we wel wat dwingender moesten zijn in onze acties en zeker voor het doel van onze tegenstander. Dat we ook in balbezit het veld breed moesten houden om zo ook meer ruimte te creeren voor onze spitsen en centrale mensen die eigenlijk continue konden doorschuiven. Verder dat we rustig het moment moesten afwachten en dat we zeker nog minimaal 3-4 kansen zouden krijgen. Na de rust 2 ongewijzigde teams, maar A2 kwam erg overdonderend uit de startblokken wat resulteerde in 3 goede kansen binnen 10 minuten. Hier hadden we ons eigenlijk al moeten belonen maar helaas. Maar het spelbeeld was nog steeds A2 veel in balbezit, maar er werd nu gelukkig meer goede keuzes gemaakt dan voor rust, want binnen het kwartier na rust was het Thijs die gelukkig voor alles en iedereen die blauw-geler is de 1-0, amper 10 minuten later is het Alex die de wedstrijd voor A2 nog makkelijker maakt met zijn doelpunt 2-0. Ondertussen waren Sebas en Nick gewisseld voor Derc en Jordi Verhoeven, het was nog steeds A2 dat het gebeuren op het veld bepaalde. We wonnen de duels en kregen echt de mooiste mogelijkheden/kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar helaas waren (Thijs1x, Jordi V.2x en Wout2x) erg dichtbij. Maar uit de zoveelste goede aanval was het Thijs die op de keeper afging en de bal niet zelfzuchtig breed tikte op de meegelopen Derc die de wedstrijd wel besliste met de 3-0, daarna namen we wat gas terug werden op een paar momenten slordig en ook de scherpte was niet meer 100%, wat notabene door de tegenstander in de laatste minuut werd afgestraft, na een vrije trap voor A2 halverwege de helft van Herpinia, we stonden 1 op 1 achterin en er werd te slap ingegrepen. Maar al met al zijn we zeker gezien de 2e helft erg tevreden over het vertoonde spel, dat is wat Joep en ik (Ralf) jullie iedere week proberen duidelijk te maken. Wij moeten voetballen en niet meegaan in het fysieke geweld van onze tegenstander (overigens een faire wedstrijd en goed geleid door de scheids) want dan krijgen we tegen elke tegenstander genoeg mogelijkheden/kansen om te scoren. En ook een compliment aan iedereen want aan ego’s of mensen die niet om zich heen kijken hebben we in deze fase niks aan, want we winnen en verliezen met z’n alle. Jongens nogmaals gefeliciteerd, volgende week de derby tegen Udi. We willen bij deze Gerrit Beekmans nog ff bedanken voor een paar foto’s die hij de eerste helft heeft gemaakt, en natuurlijk onze trouwe supporters/fans. Wij hopen natuurlijk dat jullie er volgende week ook weer bij zijn in Uden.