14 maart 2017  Gehavend Blauw Geel delft het onderspit

Geplaatst op 14 maart 2017 • 12:21 • ClubnieuwsSenioren

RKSV Halsteren – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (3-1) 3-1. Op zondag 12 maart toog Blauw Geel naar West Brabant. Halsteren was de plaats van optreden. De gastheren hadden vorig weekend met 0-0 gelijkgespeeld in eigen huis tegen Gemert en met 24 punten uit 19 duels is winnen in eigen huis eigenlijk een must. Blauw Geel had vorig weekend in extremis met 1-1 in eigen huis gelijkgespeeld tegen OSS’20. Het laatste duel tussen beide teams was in Veghel in een 1-0 overwinning geëindigd voor Blauw Geel. Halsteren scoort weliswaar niet veel maar heeft ook een solide defensie die weinig tegen doelpunten hoeft te incasseren. Trainer Niels v Casteren had voor het eerst last van grotere blessure aantallen. De aanvallers Danny Verbakel en Alexander Mols en Stefano Verburg voor in de defensie konden daarom ook niet spelen. Sten v Vessem en Mustafa Guler moesten op de bank plaatsnemen en zo kende het team dus het grote aantal van vier vaste basisspelers die niet in de basis stonden. Erik van Loon en Coen v Zutven namen plaats in de defensie, Treso Shema en Emiel vd Sanden in de aanval en de normaliter rechtsback Ymanuel Hurkmans begon op het middenveld. Voor het duel kon beginnen had het nog al wat voeten in aarde. De leidsman wilde het hoofdveld niet goedkeuren en Halsteren wilde niet uitwijken naar het naastgelegen kunstgrasveld. Onderhoud aan het hoofdveld moest dus eerst nog plaats vinden door het strooien van zand om de grootste “gaten” te vullen. Het had nauwelijks effect maar scheidsrechter Midden keurde het veld daarna wel goed, wat eigenlijk een klein wonder was want dit veld was Hoofdklasse onwaardig.

Halsteren zou Blauw Geel met veel strijd en passie en fysieke kracht tegemoet treden. Volgens hun trainer het enigste middel om een kans op een overwinning te maken. Daarbij hadden ze geluk van de vele afwezigen aan Blauw Geel zijde, zou achteraf toch eigenlijk wel blijken. Van goed voetbal op de dramatische grasmat was eigenlijk nooit sprake. Halsteren nam gelijk het initiatief en na een kleine speldenprik van Blauw Geel in de tweede minuut waren het de gastheren die dicteerde. In de 5e minuut ontsnapt de snelle Jurik Zimmerman aan Erik van Loon maar schiet de Halsteren aanvaller hoog over. In de 10e minuut een kansje voor Blauw Geel uit een corner maar de door Emiel vd Sanden afgelegde bal op Sander Egmond wordt door laatst genoemde in de handen van de doelman geschoten. In de 11e minuut voorkomt Brahim Zaari de eerste treffer voor Halsteren nadat hij bij een voorzet eerst nog onder de bal doorgaat maar vervolgens razend snel schakelt en een inzet bij de tweede paal met een reflex onschadelijk maakt. Drie minuten later is het Erik van Loon die met een sliding een inzet vanuit vrije positie blokkeert ten kosten van een corner. De gevaarlijke corner wordt door Brahim Zaari in eerste instantie nog gekeerd, op de rebound met ook hij het antwoord schuldig blijven en is het Perry Bierkens die de bal tegen het net schiet: 1-0. Blauw Geel heeft het zwaar en lijkt aan alle kanten te worden overlopen. In de 30e minuut heeft Halsteren echter een overtreding nodig op zo’n 25 meter voor het doel. Desley Schilders eist de bal op en als de scheidrechter de vrije trap vrij geeft schiet hij de bal onberispelijk en strak in de kruising: 1-1. Een geweldige streep, de doelman aan de grond genageld, had geen enkele kans. Een mooie opsteker maar helaas voor korte duur. Drie minuten late een vrije trap voor Halsteren, ook recht voor het doel maar ook wat dichter bij het doel. Via de muur verdwijnt de bal weer in het Veghelse doel, Jordy Nijs is de doelpuntenmaker: 2-1. In de 40e minuut wordt het duel al beslist. Een voorzet vanaf de rechterflank wordt in eerste instantie nog op de lat geschoten maar de rebound wordt door Rob Dietvorst binnen geschoten: 3-1. In de 43e minuut komt Sander Egmond net te kort en is de Halsteren doelman dus op tijd, in de 44e minuut is het Joey Hellsteren die op de doellijn een doelpunt voor Halsteren voorkomt en in de 45e minuut is het Desley Schilders die, na mistasten van Marijn van Loon en voor de doellijn, zijn doelman te hulp schiet.

Tresor Shema blijft in het kleedlokaal achter en zijn vervanger is Mustafa Guler. Blauw Geel ontwikkeld nu druk op het doel van Halsteren maar de defensie van de gastheren geeft weinig tot geen krimp en Blauw Geel moet alert blijven op de counter. In de 48e minuut is het Sander Egmond die zijn inzet gemsoord ziet worden en Mark Dobbelsteen die de rebound vanuit een mooie positie te gehaast neemt en huizenhoog over schiet. In de 66e minuut voorkomt Brahim Zaari de vierde treffer voor Halsteren na een geweldige kopbal van Dietvorst. In de 73e minuut een inzet van Mark Dobbelsteen rakelings voorlangs en twee minuten later en vrije trap voor Blauw Geel in het strafschopgebied nadat de doelman een terugspeelbal op pakt. Die inzet gaat in de muur. In de 77e minuut is Blauw Geel misschien nog wel het dichtst bij een treffer maar de eerst inzet wordt door de doelman onschadelijk gemaakt en de rebound wordt van Coen v Zutven gaat via de buitenkant van de paal naast. Het is inmiddels blessuretijd als Brahim Zaari nog een klasse redding in huis heeft na een mooie actie en prima inzet van Jurik Zimmerman. Blauw Geel verliest terecht van Halsteren en kon eigenlijk geen moment aanspraak maken op meer. De strijdlust en onverzettelijkheid van de gastheren was groter en ook het merendeel aan kansen. Jammer maar dit kan gebeuren mede ook door de vele omstellingen, uit noodzaak of uit ander oogpunt, in de basisopstelling. Blauw Geel haalde uit de laatste drie wedstrijden slechts 1 punt en door de grote marge kon men zich dit ook permitteren. Met name Quick komt nu met rasse schreden dichterbij en men zal snel weer de volle winst moeten gaan pakken. Liefst komende zondag dus al als men thuis moet aantreden tegen DESO. De Osse ploeg, inmiddels onder leiding van trainer Eus Marijnissen, heeft de punten echter zelf heel hard nodig zeker na het verlies van dit weekend in eigen huis tegen IFC. Het werd 0-2.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Coen v Zutven, Desley Schilders, Martijn van Loon (54e min. Sten v Vessem),   Erik van Loon,

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Ymanuel Hurkmans (68e min Rolf v d Boogaart)

Voorhoede: Tresor Shema (46e min Mustafa Guler), Joey Hellstern, Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. Midden