18 november 2016  Frank Pulles en Blauw Geel op zoek naar nieuwe voorzitter

Geplaatst op 18 november 2016 • 11:48 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Bron: Kliknieuws

VEGHEL | Het bezoekersaantal van de jaarvergadering van Blauw Geel’38 week niet veel af van die van andere jaren. De ruim 70 leden die de bestuurstafel omzoomde luisterden aandachtig wat er achter de groene tafel ter sprake kwam tijdens de Blauw Geel’38 jaarvergadering op een druilerige maandagavond. 

Door: Peter Kuijpers.

Preses Frank Pulles opende de vergadering en heette iedereen welkom. Er bleken geen ingekomen stukken en om die reden kon secretaris Jan de Ruijter beginnen met het jaarverslag over het verenigingsjaar 2015-2016. Een opsomming van feiten en gebeurtenissen van het afgelopen seizoen. Blauw Geel’38 is de grootste sportvereniging in Veghel en telt momenteel maar liefst 85 teams. Het derde kunstgrasveld en moeizame start van het vaandelteam wat uiteindelijk toch nog een bevredigende zesde plaats opleverde. De vervanging van het platgetrapte hoofdveld dat na acht jaar al aan vervanging toe was, kwamen allemaal voorbij.

rob-ingris-en-will

Jubilarissen: Rob Beekmans, Ingrid Lunenburg en Wil van den Nieuwenhuijzen (Niels van de Snepscheut ontbreekt op de foto).

Bonnetje

De Ruijter stond in zijn notulen stil bij het overlijden van clubicoon en lid van verdienste Willem den Das waarvan op 30 mei het indrukwekkende afscheid plaats vond op het hoofdveld van het Prins Willem Alexander Sportpark. Tevens werden de overige overleden leden Clemens Timmermans, Toon Vlassak en Jo van den Brand herdacht met een minuut stilte. Het derde Prowoon toernooi waaraan acht clubs deelnamen en het deelname aan het KNVB bekertoernooi met de thuiswedstrijd tegen Topklasser Scheveningen die met 0-1 werd verloren. Het vijftigjarig bestaan van de veteranenafdeling van Blauw Geel’38, met een wedstrijd tegen oud-Feijenoord dat met veel vedetten van weleer naar Veghel was afgereisd. Het afscheid van trainer Erwin van Breugel en de start van het Fair Play Voetbal bij de F-pupillen. Het kwam allemaal voorbij voordat Pulles de pauze aankondigde met een rondje voor allen. “Doe maar op mijn bonnetje dan drukt het niet op het verhaal van de penningmeester straks”, grapte de Blauw Geel’38 preses. Een luid applaus viel hem ten deel.

Kanttekening

De aftredende en herintredende bestuursleden werd een punt dat behoorlijk wat tijd vroeg van de vergadering. Voorzitter Frank Pulles trad af, maar stelde zich weer beschikbaar. Omdat zich geen tegenkandidaten hadden gemeld werd zijn aanblijvend voorzitterschap met applaus beantwoord. De Blauw Geel’38 voorzitter plaatste echter wel een kanttekening bij zijn herverkiezing. Pulles: “Dit wordt mijn zesde jaar en ik blijf nog één jaar als voorzitter. De drukte in mijn werk geven me minder ruimte voor deze mooie club. Blauw Geel’38 is een veel te grote en omvangrijke vereniging om daar dan minder aandacht aan te schenken. Maar ik ga op zoek naar een vervanger, jullie horen nog van mij.”

steef-verhoeven-alv2016 joost-vlassak-alv2016

Businessclub

Verder werd bekend dat secretaris Jan de Ruijter en penningmeester/vicevoorzitter Erwin Kuis er ook mee gaan stoppen na dit seizoen. De Ruijter is volgend seizoen aftredend en Kuis pas in 2018, maar de penningmeester kan in verband met zijn werk geen ruimte meer vinden. Wel blijft hij sterk betrokken bij de club en wordt hij penningmeester van de Blauw Geel’38 businessclub. Wat overigens ook geldt voor De Ruijter. De vervangers zijn inmiddels ook gevonden. De taak van penningmeester wordt ingenomen door Steef Verhoeven (zoon van oud eerste elftalspeler Ad Verhoeven), accountant bij Witlox Van den Boomen in Rosmalen. Verhoeven moest stoppen met voetballen bij Blauw Geel’38 na een gescheurde kruisband. Joost Vlassak gaat het secretariaat overnemen van De Ruijter. Vlassak is geen onbekende en vulde al jaren diverse bestuurlijke functies in bij Blauw Geel’38. Beiden lopen dit seizoen al mee om de instroom volgend seizoen te vergemakkelijken. De bloemen voor Manuela en Liesbeth en de rondvraag besloten de vergadering.

manuela-en-liesbeth

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO