19 november 2016  Vierde ronde districtsbeker bereikt

Geplaatst op 19 november 2016 • 0:06 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – M.U.L.O.   (1-0)  5-0. Na in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi te hebben gewonnen van derdeklasser Nulandia was Blauw Geel in de derde ronde gekoppeld aan vierdeklasser MULO uit Helmond. Voor Blauw Geel een thuiswedstrijd die op donderdagavond 17 november was vastgesteld. De Helmondse ploeg wist vorig seizoen, toen nog een vijfdeklasser, UDI’19 in eigenhuis het vuur aan de schenen te leggen en verloor destijds met slechts 2-1. Trainer Niels van Casteren begon met drie spelers die normaal reserve staan nu n de basis. Op doel Michiel Merks, in de achterhoede met Koen v Zutven en op het middenveld met Rolf vd Boogaart. Weinig publieke belangstelling, zo’n 125 man, op deze koude herfstavond.

Blauw Geel werd gelukkig gesterkt met een vroeg doelpunt, niet zo vroeg als in Nuland in de vorige ronde maar toch binnen het kwartier. Het was Rolf vd Boogaart die de 1-0 middels een frommelgoaltje liet aantekenen. Twee minuten later een afstandspoging van Alexander Mols maar het schot ging over. Dan is het wachten tot de 23e minuut als Joey Hellstern goed voorzet Sten v Vessem mag aanleggen. Zijn inzet wordt gekeerd en de rebound tot corner gewerkt. Twee minuten later een riskante terugspeelbal van Martijn v Loon maar doelman Michiel Merks voetbalt uitstekend mee en voorkomt daarmee erger. In de 30e minuut nog een prima opgezette aanval van Blauw Geel en de inzet was ook niet verkeerd maar kon door de MULO doelman met de voeten worden gekeerd. Een weinig verwarmende eerste helft wordt met een 1-0 voorsprong afgesloten.

Niels v Casteren past in de rust twee wissels toe. Hij wisselt twee laat twee vaste waarden voor twee ander vaste waarden in de hoop verder afstand te kunnen nemen van de gasten. Het levert vooralsnog een paar kleinere mogelijkheden op die niet goed worden afgerond . In de 48e minuut een inzet van Danny Verbakel die tot corner wordt verwerkt en in de 56e minuut kan Rolf vd Boogaart de bal nog binnen houden bij de achterlijn maar i.p.v. de bal af te leggen schiet hij onbesuisd zelf op doel en treft het doel niet. In de 67e minuut een strakke pass van Sander Egmond op Danny Verbakel die vervolgens goed voorzet. Helaas treft Alexander Mols geen doel. In de 72e minuut de verlossende 2-0. Uit een corner mist iedereen de bal op Alexander Mols na die geen moeite heeft om de bal rustig binnen te tikken. Dan gaat het toch nog even hard want zeven minuten later is het wederom Alexander Mols die een bal kan binnen tikken. Ditmaal uit een voorzet van Danny Verbakel. In de 85e minuut is het Joey Hellstern die het doel weet te treffen, 4-0, en even later is het nog Ymanuel Hurkmans die tekent voor het slotakkoord: 5-0. Blauw Geel haalt de vierde ronde waarin het is gekoppeld aan de winnaar van het duel, dat zondag 20 november wordt gespeeld, tussen Sparta’25 en Nooit Gedacht. Beide zijn derdeklasser en Blauw Geel heeft dan weer een thuiswedstrijd. Komend weekend is men dus vrij en het weekend daarna staat de Derby tussen Blauw Geel en Gemert op het programma in Veghel. Niet alleen een derby maar ook een topper in de hoofdklasse!!!

Doel: Michiel Merks

Achterhoede: Sten v Vesem, Desley Schilders, Martijn v Loon (45e min. Dander Egmond), Koen v Zutven,

Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (45e min. Ymanuel Hurkmans), Rolf vd Boogaart (70e min. Stefano Verburg)

Voorhoede: Danny Verbakel, Alexander Mols, Joey Hellstern,

Scheidsrechter: Dhr. M. Kok uit Maastricht

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Versteegh en Dhr. S. van den Eertwegh