28 oktober 2012  DRA-MA-TISCH

Geplaatst op 28 oktober 2012 • 21:34 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  vv Dongen     0-5       (0-1)

Zondag 28 oktober, het zonnetje schijnt en de temperatuur past bij de tijd van het jaar, kortom: prima voetbal weer in Nederland. Op het Prins Willem-Alexander sportpark ontvangt Blauw Geel het middenbrabantse vv Dongen. Blauw Geel speelde vorige week voor de districtsbeker, vv Dongen was vrij en oefende. Voor trainer Francois Gesthuizen was het weer puzzelen om op de juiste plaats invulling te geven want het is wel duidelijk dat van de zes geblesseerden hij er vandaag geen enkele kon laten starten en er zeker vier voor heel lange tijd uit de roulatie zijn. De club is echter groot genoeg zodat er toch elke week zeker 11 kunnen starten maar dan komt de vraag of ze mee kunnen op hoofdklasse niveau??

Door: Antoine van der Cammen

Foto’s: Gerard Beekmans 

Het duel wilde maar niet loskomen en dus kunne we over de eerste 25 minuten kort zijn: in de vijfde minuut moest een Dongen speler geblesseerd het veld verlaten en na de vrije trap was er een blessure voor Jeroen Minneboo, naar later zou blijken met gevolgen. Verder kreeg Blauw Geel zijn eerste corner in de 11e minuut en Dongen in de 25e minuut. In de 27e minuut wordt Dongen in het zadel geholpen. Kinderlijk en slordig verdedigen op de linkerflank brengt de gasten in balbezit halverwege de Blauw Geel helft. Desley Schilders wordt vervolgens door de benen gespeeld waardoor Roel Willemse alleen voor doelman Janssen komt en beheerst de bal binnen schuift: 0-1. Francois Gesthuizen grijpt kort daarna meteen in. Hij vervangt Sten v Vessem en Martijn v Loon en voor hen in de plaats komen Rik v Griensven en Mustafa Guler. Rik gaat daarna in het hart van de defensie spelen waardoor Jeroen Minneboo op de linksback positie komt te staan. In de 38e minuut krijgt Blauw Geel De kans om op gelijke hoogte te komen als Mounir Biyadat een te korte terugspeelbal kan oppikken. Hij kan op de linkerflank alleen op de doelman af. De doelman komt uit en kan de te zachte inzet genoeg toucheren waardoor hij voldoende van richting veranderd. Camiel v Doorn is vervolgens net een stap te laat zodat de Dongense defensie kan ruimen. In de 41e minuut is er nog een kopbal van Rik v Griensven uit een corner maar die gaat over de lat. Rust: 0-1.

In de rust moet Jeroen Minneboo geblesseerd achterblijven in het kleedlokaal en dus weer een enorme tegenslag voor Blauw Geel. Zijn vervanger is Dirk kroon. Guus Peters wordt nu de linksback en Dirk gaat op het middenveld spelen. Blauw Geel komt er niet meer aan te pas. In de 52e minuut komt Dongen op 0-2. De Dongense Doelman heeft een prima uittrap waarbij Dirk Kroon verkeerd timed en hij onder de bal door gaat. Robert Mutzers kan op Jeroen Janssen af, ook omdat Guus Peters slechts meeloopt, en hij schiet vanaf links de bal in de verre rechterbenedenhoek. Een minuut later had men al de mogelijkheid op 0-3. Men kreeg het op een presenteerblaadje maar men laat deze nog liggen. In de 57e minuut krijgt Dongen wederom een enorme vrijheid, zowel in het voorzetten als in het afwerken, want de voorzet van de linkerflank wordt bij de tweede paal tegendraads prima door Robert Mutzers in gekopt: 0-3. In de 62e minuut schiet Fatih Kamaci na een vrije trap en een mooie combinatie de bal op de lat maar in dezelfde minuut nog wil doelman Jeroen Janssen een kadootje uitdelen. Hij gooit de bal zomaar in de voeten van een tegenstander, een blunder van formaat, en zo kan Roel Willemse vervolgens gemakkelijk de 0-4 scoren. In de 68e minuut krijgt Rik v Griensven terecht de gele kaart gepresenteerd omdat hij zijn frustraties duidelijk niet de baas is en het nodig acht een gemene overtreding te moeten maken, Bij die stand??!!!. Overigens kan hij later ook niet zijn handen thuis houden en ontsnapt hij aan een tweede gele of direct rode kaart. Geheel onnodig en Oliedom en Blauw Geel onwaardig. In de laatst tien minuten krijgt Dongen nog menig kans om de score verder op te voeren: in de 81e minuut een inzet op de paal, in de 82e minuut een goede kopkans die net naast gaat en in de 86e minuut een inzet recht op doelman Jeroen Janssen. Pas in de 89e minuut komt de 0-5 op het scorebord: Remon Koenen mag het doelpunt maken.

Blauw Geel speelde een DRA-MA-TISCHE wedstrijd. Een ontluisterende nederlaag is het gevolg en de gifbeker moest tot op de bodem leeg. Het had nog wel uren kunnen spelen en zou never nooit niet hebben gescoord. Het verhaal in verdedigend opzicht is alom bekend en was ook vandaag weer zichtbaar. De ploeg lijkt in staat van ontbinding en er zal snel iets moeten gebeuren. Misschien moet er (tijdelijk)  tactisch iets veranderen maar zeker is wel dat er in verdedigend opzicht iets MOET gebeuren bijvoorbeeld door meer zekerheid, andere compactere verdedigendere speelstijl…!!??

Natuurlijk zijn er voor staf en spelers verzachtende omstandigheden maar de feiten liegen er niet om en het zal voor een ieder duidelijk zijn dat het roer waar mogelijk snel om moet. OOK Duidelijk: Zorgelijke tijden breken aan voor Blauw Geel!!!!

Volgende week zondag wacht de derby met Schijndel in Schijndel. De Geel/Blauwen zijn in een opwaartse beweging en wonnen vandaag met 2-4 in Deurne. Zij hebben duidelijk de wind in de rug maar misschien is het mogelijk om voor een verrassende uitslag te zorgen. Mannen er is natuurlijk nog niets verloren en dus houd moed en blijf werken en strijden dan kan de ommekeer sneller komen dan verwacht……

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Stephan Dekkers,  Desley Schilders,  Jeroen Minneboo (45e min. Dirk Kroon),  Sten v Vessem (34e min. Rik v Griensven),

Middenveld:  Murat Korkmaz,  Guus Peters,  Camiel v Doorn,  Martijn v Loon (34e min. Mustafa Guler),

Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Mounir Biyadat,

Scheidsrechter: Dhr. P. Schippers.

Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. Hak en Dhr. S. Weeda

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 68e min. Rik v Griensven

VV Dongen: geen

                  

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO