1 november 2012  Voorzitter Frank Pulles neemt “zwerfboek” in ontvangst

Geplaatst op 1 november 2012 • 21:55 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Vrijdag 26 oktober jl. was ook Frank Pulles aanwezig bij de uitreiking van de ‘zwerfboeken‘ van Amnesty International. Deze boeken zijn uitgegeven in het kader van het 30-jarig bestaan van de Veghelse afdeling van deze wereldorganisatie. Ook burgemeester Ina Adema was hierbij en nog een zestal andere plaatselijke organisaties. Burgemeester Adema maakte nog eens duidelijk dat het helaas nog steeds nodig is om hieraan optimaal aandacht te geven. Zelf schreef zij met haar zusje ook vroeger al eens voor Amnesty.

Het boek wat nu in omloop is, heet een zgn. ‘Zwerfboek‘ en het is de bedoeling dat zoveel mogelijk verschillende mensen hierin in gerelateerd stukje willen schrijven. Nu dus ook bij en via ons eigen Blauw Geel.

Veghels’ voorzitter, Rina van Heck, van Amnesty memoreerde nog eens dat er in 30 jaar feitelijk niet veel anders is geworden mbt het doel. Eerst brieven en later de diverse digitale media maar steeds met het zelfde doel.

Bij Blauw Geel’38/Jumbo zal het boek in de breedte van de club worden uitgezet maar natuurlijk kun je er ook zelf even naar vragen en juist jouw eigen woordje in schrijven.

Het blijft nodig om regeringen te wijzen op de rechten van de mens en juist ook de diversiteit hiervan. Of dit nu ging om Nelson Mandela of  -actueler- de meiden van Pyssy Riot in het Rusland van Poetin….. voorbeelden zijn er te over.

Op 6 december gaat het “Zwerfboek” weer terug en tijdens een bijeenkomst in het museum op het CHV terrein, kan pas dan worden gezien of Veghel , en dus ook een goede afvaardiging van 1600 BlauwGelers, zich het lot van ook andere weet aan te trekken .

Op de foto is de ontvangst van het boek door Frank Pulles en de andere is de groepsfoto met burgemeester Adema, die uit handen van Rina van Heck dit boek mochten ontvangen

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies