28 oktober 2012  Blauw Geel 2 onderuit tegen Bekkerveld 2

Geplaatst op 28 oktober 2012 • 17:22 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 trof vandaag in Bekkerveld een geduchte tegenstander. Waar de Limburgers in het verleden nog wel eens dreven op routine en de verdedigende stellingen nauwelijks verlieten, stond er vandaag een fris voetballende jeugdige ploeg. Bovendien staat Bekkerveld op plaats drie van de ranglijst, een plaats hoger dan Blauw Geel.

Door: Ad van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Gelijkwaardig

Op het zonnige Prins Willem-Alexandersportpark begon Blauw Geel 2 weer in een gewijzigde opstelling, mede veroorzaakt door enkele blessures. Wel was het vertrouwde gezicht van Nick Scheepers terug in de spits. Het duel begon gelijk opgaand zonder kansen voor beide doelen. Het spel voltrok zich voornamelijk op het middenveld waar de ploegen elkaar volledig in evenwicht hielden. Tot in de 19e minuut het eerste doelgevaar zich voor doet en het is meteen raak ook. Na een vloeiende combinatie op rechts zet Jeroen van Lanen met een bekeken balletje Nick Scheepers vrij voor de Bekkerveld doelman. De lange spits aarzelt geen moment, ziet de bal in het doel verdwijnen en tekent hiermee de1-0 aan. Een minuut later een dwarrelschot van Bob Verhagen dat maar net over de lat verdwijnt. Na een goed half uur komt Bekkerveld voor het eerst voor het Blauw Geel doel en een venijnige schuiver gaar maar net voorlangs. Toch is het Blauw Geel dat nog een levensgrote kans krijgt als Jeroen van Lanen ontsnapt aan de Bekkerveld verdediging. In eerste instantie redt de doelman en in tweede instantie schuift hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Behoudens een vrije trap die hoog over geschoten wordt is er van Bekkerveld in deze fase van de strijd geen gevaar te duchten. Voetballend ziet het er aardig uit maar de posities bij Blauw Geel zijn goed bezet en er is controle over de wedstrijd. 1-0 is op dat moment een verdiende ruststand.

Ander gezicht

De tweede helft zou heel anders verlopen. De toeschouwers waren nog maar net terug uit de kantine of de bal lag al achter doelman Johnny de Laat. De linksbuiten van Bekkerveld krijgt vrije doorgang van de Blauw Geel verdediging, zijn schot wordt nog half gered door Johnny, maar de bal kan simpel binnengetikt worden. 1-1, gezien de eerste helft een verrassende stand. De wedstrijd is nu open en Bryan van Deursen krijgt een kans om Blauw Geel weer op voorsprong te zetten, hij stuit echter op de doelman. Toch is Blauw Geel duidelijk van slag na de gelijkmaker, waar Bekkerveld bijkans vleugels krijgt wordt Blauw Geel steeds onzekerder. In de 49e minuut valt de 1-2 na een vergelijkbare situatie op links. Het schot op doel is te lastig voor Johnny de Laat, die de ingeschoten bal niet kan vasthouden en in de rebound kansloos is. Blauw Geel wisselt de moegestreden Bob Verhagen voor Alex Lemstra, ook om meer aanvalskracht te krijgen. Het zal echter niet baten, gesteund door de voorsprong wordt Bekkerveld steeds dreigender. Blauw Geel geeft noodgedwongen veel ruimte weg waardoor Bekkerveld nog een aantal keer kan profiteren. Door snel uitgevoerde aanvallen weten ze nog drie keer het net te vinden, waardoor er uiteindelijk een eindstand van 1-5 op het bord staat.

Someren

De grote thuisnederlaag is toch verrassend na het zien van de eerste helft. Bekkerveld is echter een goed voetballende ploeg die terecht hoog op de ranglijst staat. Na het incasseren van deze teleurstelling staat volgende week gewoon weer de uitwedstrijd naar Someren op het programma. Traditioneel een lastige tegenstander voor Blauw Geel, met toch ook weer nieuwe kansen op herstel.