6 oktober 2013  Bloedeloos gelijkspel in Heerlen

Geplaatst op 6 oktober 2013 • 20:50 • ClubnieuwsSenioren

Bekkerveld – Blauw Geel’ 38/JUMBO  0-0

Blauw Geel toog zondag 6 Oktober naar Zuid-Limburg. Heerlen was het reisdoel, RKSV Bekkerveld de gastheer op sportpark Aarveld. De gastheer had slechts twee punten verzameld uit vier duels waarvan afgelopen zondag 1 in de thuiswedstrijd tegen De Valk: 1-1. Blauw Geel was nog zonder puntverlies na drie duels en had afgelopen zaterdagavond gewonnen van sv Deurne met 5-0. Trainer Erwin v Breugel startte met het zelfde elftal als tegen Deurne. Doelman Martijn va Strien was nog geblesseerd, Rinse Wiekema en Sten v Vessem zaten gewoon op de bank. Danny Verbakel stond dus in de basis omdat zijn bezwaar tegen de schorsing nog niet was behandeld.

Door Antoine van der Cammen

Het duel begon later omdat scheidsrechter Verbakel het tenue van Blauw Geel, zij spelen in uitwedstrijden in blauwe shirts met gele broeken en sokken, niet goedkeurde omdat de thuisclub altijd in blauwe shirts speelt. Blauw Geel had blijkbaar de eigen thuistenues, de gele shirts voor op de blauwe broeken, niet bij en zodoende moest Blauw Geel aantreden in de gele (uit)shirts van Bekkerveld. Ongetwijfeld naar tevredenheid van de hoofdsponsor van de Heerlense club. Toen het duel begonnen was wilde het maar niet los komen. Bekkerveld leunde terug en loerde op snelle uitvallen, Blauw Geel speelde in een te laag tempo en de voorhoede lag aan de ketting bij de gastheren. Toch waren er wel kansjes. In de 14e minuut stuurt Gerke vd Akker een bal de diepte in die door Enis Genc wordt door gekopt. Emiel vd Sanden kan alleen op de doelman af maar is te onrustig. Hij besluit te snel tot een schot wat dan ook nog eens te slap is en ver naast gaat. Hier had veel meer in gezeten. Twee minuten later verstuurt Guus Peters een prima bal naar Danny Verbakel. Hij neemt de bal goed mee, snijd naar binnen, maar zijn inzet buitenkant voet wordt door de Bekkerveld doelman goed gepakt. Daarna volgen twee dreigende momenten van Emiel vd Sanden namens Blauw Geel. In de 24e miuut kan hij echter net niet bij de bal en in de 33e minuut kopt hij een voorzet van Giovanni Henskens recht in de handen van de doelman. Vijf minuten later test Danny Verbakel de doelman als hij vanuit een scherpe hoek uit haalt. De doelman kan weliswaar niet klemmen maar voorkomt een rebound van Enis Genc omdat hij de bal in tweede instantie kan pakken. In de 39e minuut wordt doelman Sander Maas voor het eerst getest maar hij red bekwaam. Op slag van rust onrust in het Veghelse strafschopgebied waarbij Bekkerveld smeekt om een penalty. Scheidsrechter Verbakel is echter gedecideerd en laat door spelen. Rust voor beide teams met een blanco stand: 0-0.

Na rust twee ongewijzigde teams. Trainer Dominik Vergoossen zal zijn manschappen ongetwijfeld hebben toegesproken want Bekkerveld werd gaande weg de tweede helft brutaler. Erwin van Breugel had blijkbaar ook in de gaten dat er iets moest gebeuren en er vandaag weinig stootkracht in de voorhoede zat. Hij wisselde in de 59e minuut middenvelder Murat Korkmaz, die toch wel hinder ondervond van een paar forsere overtredingen op hem, voor aanvaller Rinse Wiekema. Een minuut je later moest de Blauw Geel defensie alle zeilen bij zetten om met vereende krachten de dreiging van Bekkerveld onschadelijk te maken. Nog in dezelfde minuut zag het publiek dat een inzet van Guus Peters door de Bekkerveld doelman uit de benedenhoek kon worden gestompt. Dan volgen kansen voor de gastheren. In de 63e minuut na een gevaarlijke uitbraak maar de bal leek over de achterlijn te zijn geweest voordat de voorzet een vrijstaande aanvaller kon bereiken en in de 66 minuut mist de ploeg een grote kans en gaat de inzet over de lat bij Sander Maas. Blauw Geel krijgt ook nog kansjes. In de 74e minuut na een corner mist in eerste instantie Rinse Wiekema de bal en vervolgens kopt Emiel vd Sanden in behoorlijk vrije positie naast het doel. Een minuut je later stoomt de rechtsback, Sander van Weert die weer een hele goede partij voetbalde, op. Hij heeft ook nog eens een goede voorzet in huis voor Emiel vd Sanden maar helaas voor hem en Blauw Geel staat zijn vizier niet scherp vandaag en de bal gaat over de lat. In de 80e minuut komt de snelle Brain Peters nog in het veld voor Enis Genc maar helaas mag dat niet meer baten. Het duel eindigt zoals het begon: 0-0.

Na drie overwinningen op een rij incasseert Blauw Geel zijn eerste punten verlies. Het blijft met het gelijke spel ongeslagen maar toch zal de puntendeling niet voelen als een punt gewin maar als een verlies van twee. Hier had vandaag meer in moeten zitten. Pluspunt is natuurlijk dat men in defensief opzicht voor de derde keer achter elkaar achterin de 0 heeft weten te houden. Jammer echter dat men voorin vandaag niet genoeg stootkracht wist te creëren. Het was wat dat betreft erg povertjes.

Volgend weekend ontvangt Blauw Geel thuis het Geel/Blauwe vv Dongen. Deze ploeg heeft erg wisselende resultaten. Vandaag won de ploeg echter in eigen huis met 3-0 van sv Deurne. Voor Blauw Geel is Dongen echter een soort van angstgegner want  de resultaten op het Veghelse sportpark waren vaak in het nadeel, en fors ook.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Murat Korkmaz (59e min. Rinse Wiekema),  Enis Genc (80e min. Brian Peters),
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. S. Verbakel uit Erp

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Ruinard en Dhr. P. Hendriks

Kaarten:  Geel:

RKSV Bekkerveld:  89e min. Luuk Dacier (nr 13)