25 augustus 2014  Blauw Geel uiteindelijk ruim langs Weertenaren

Geplaatst op 25 augustus 2014 • 13:15 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – Wilhelmina’08 1    (0-0)  4-0 Op zaterdagavond 23 augustus speelde Blauw Geel de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op het eigen sportpark ontving het voor de districtsbeker het Weertse Wilhelmina’ 08. Na wat oefenwedstrijden was dit een eerste echte test. Wilhelmina’08 was afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse. Er waren zo’n 150 toeschouwers op het duel afgekomen en toen om 18.00 uur liet scheidsrechter vd Elzen het duel beginnen. Trainer van Wilhelmina’08 is Ricardo Wassenberg. Hij was vorig seizoen nog trainer van SVC 2000 uit Roermond en met die ploeg succesvol tegen Blauw Geel in de groepsfase van hetzelfde bekertoernooi. Het werd toen 4-2 voor de Roermondenaren in eigen huis.

Foto’s: Peter Kuijpers

Voor de rust viel er niet veel te beleven. Pas in de 27e minuut was er gevaar voor een doel. Emiel vd Sanden was goed aangespeeld maar zag zijn inzet via de doelman voorlangs tot corner gaan. Het had een doelpunt kunnen, eigenlijk moeten zijn. In de 30e minuut is het Mustafa Guler die dicht bij een doelpunt komt. Zijn corner draait bijna in een keer in het doel maar een verdediger kan er nog een corner van maken. In de 34e minuut komt een bal via de kluts bij Rinse Wiekema terecht. Zijn inzet gaat helaas via de buitenkant van de paal terug het veld in. In de 41e minuut dan het eerste en enigste dreiging van de 1e klasser uit Weert. Uit een corner wordt een kopbal voorlangs gekopt. Een 0-0 stand prijkt op het scorebord met de rust. Na de rust wordt het al snel anders. Rinse Wiekema opent de score in de 46e minuut. Een voorzet van de linkerflank van Danny Verbakel komt bij de tweede paal in de voeten van Emiel vd Sanden. Hij legt de bal prima terug in de voeten van Rinse en zijn zachte maar geplaatste schot beland in de beneden hoek: 1-0. Die score blijft lang staan. In de 53e minuut verzuimt Emiel vd Sanden zijn tweede grote kans te benutten, alleen voor de doelman schiet hij de bal op diens voeten. In de 69e minuut krijgt hij zijn derde grote kans van de wedstrijd. Maar oog in oog met de doelman schiet hij de bal rakelings voorlangs. In de 76e minuut schiet Mark Dobbelsteen een afgeslagen bal op doel maar zijn inzet gaat via een verdediger slechts over de achterlijn tot corner. In de 80e minuut wordt het overwicht beter tot uitdrukking gebracht. Murat Korkmaz heeft een uitstekende pass in huis op de snelle Bryan v Deursen. Hij komt op snelheid vanaf de linkerflank alleen voor de doelman en rond doeltreffend en beheerst af: 2-0. Drie minuten later mag Mark Dobbelsteen zijn eerst doelpunt voor Blauw Geel noteren. Bryan v Deursen had de bal goed terug gelegd waardoor het voor Mark goed afronden was: 3-0. In blessuretijd wordt het nog 4-0. Dit keer is het Gerke vd Akker die een prima bal verstuurt op Bryan v Deursen die met een fraaie boogbal de ver voor zijn doel staande keeper het nakijken laat.

Een prima opsteker en overwinning dus voor Blauw Geel dat met allemaal eerste klassers in de poule dan ook aan zijn stand verplicht is om de volgende ronde te halen. Dinsdag gaat het verder en wel in Eindhoven tegen de ambitieuze 1e klasser  vv Gestel. Zij wonnen hun eerste duel in Rothem met 0-3 van RVU.

Doel:  Jeffrey Vendrig
Achterhoede:  Sten v Vessem,  Gerke vd Akker, Desley Schilders,   Sander v Weert,
Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Guus Peters,  Mustafa Guler (82e min. Sofian El Kaddouri),
Voorhoede:  Danny Verbakel (72e min. Murat Korkmaz),  Rinse Wiekema (65e min. Bryan v Deursen),  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. F. van de Elzen
Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. van Vlokhoven en Dhr. J. Weigergangs