27 februari 2014  Blauw Geel kan niet voor een verrassing zorgen

Geplaatst op 27 februari 2014 • 9:07 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – JVC Cuijk  0-3 (0-2)

Woensdagavond 26 februari stond voor Blauw Geel het bekertreffen in de achtste finale op het programma. In Veghel kwam TOP klasser JVC Cuijk op bezoek. De ploeg uit Cuijk staat op een tweede plaats in de TOP-klasse, Blauw Geel is op basis van een beter doelsaldo koploper in de Hoofdklasse. De laatste officiële ontmoeting tussen beide clubs dateert uit het seizoen 2010-2011 ook voor de districtsbeker. Toen ook een duel in de achtste finales alleen in Cuijk. Beide ploegen speelden toen ook al in hun huidige klasse en JVC won toen thuis met 2-0. Ruim 500 toeschouwers waren op het duel afgekomen toen om 20.00 uur scheidsrechter vd Elzen het duel liet beginnen.

Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op de met een blessure kampende Rinse Wiekema en de door zijn gele kaart van afgelopen zondag Emiel vd Sanden. In de spits positie koos hij nu dus noodgedwongen voor Nick Scheepers vanuit Blauw Geel-2. Blauw Geel mocht de eerste aftrap verrichten en kreeg na 4 minuten al een forse tegenslag te verwerken. Danny Verbakel leek een verkeerde beweging te maken en moest het veld verlaten. In de 7e minuut was Bryan v Deursen zijn invaller. JVC hanteerde vanaf de start een hoog tempo en zette snel druk op de bal. Blauw Geel had het daar erg moeilijk mee. In de 12e minuut kan doelman Sander Maas een bal uit de benedenhoek boksen. In de 18e minuut leid Bryan v Deursen een aanval in van JVC die fataal wordt. Bryan kopt een bal terug terwijl er Kevin v Veen tussen staat??!! Van Veen is snel weg en levert een prima voorzet af die door Mark Fennebeumer gemakkelijk kan worden binnen getikt: 0-1. In de 26e minuut laat JVC vanuit een vrije trap twee goede mogelijkheden onbenut en rond het dus niet doeltreffend af. Vijf minuten later doet men dat wel. Uit een corner komt Kevin v Veen goed naar de eerste paal gelopen en kopt daar de bal onhoudbaar en relatief vrij binnen: 0-2. In de 32e minuut komt Veghelaar Mehmet Dingil bij JVC in de ploeg en hij vervangt Stevie Hattu. In de 36e minuut is er dreiging van Blauw Geel. Giovanni Henskens heeft een goede voorzet in huis maar de kopbal van Murat Korkmaz is bij de eerste paal een prooi voor de JVC goalie. In de 38e minuut lijkt kevin v Veen vanuit buitenspel positie door te mogen, krijgt de bal op de hand of arm, en mag toch door. De aanvaller schiet vervolgens de bal huizenhoog langs en over. In de 43e minuut zowaar nog een kansje voor Blauw Geel als de bal vanuit een vrije trap uiteindelijk voor de voeten komt van Bryan v Deursen maar zijn inzet had meer verdiend dan over de lat te gaan. JVC gaat rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong.

Na de thee komt Guus Peters niet meer terug op het veld. Zijn vervanger is Mustafa Guler. Scheidsrechter vd Elzen blijkt niet altijd even consequent voor het fluiten van een overtreding en commentaar van Sten v Vessem levert Sten dan ook geel op. In de 62e minuut veert de Blauw Geel aanhang op want de ploeg scoort. Vanuit een vrije trap valt de bal bij de tweede paal binnen al dan niet nog aangeraakt door Nick Scheepers. Helaas gaat het feest niet door want de grensrechter steekt zijn vlag omhoog ten teken van een buitenspelconstatering??!! In de 70e minuut is Brian Peters op de rechterflank Mehmet Dingil te snel af en had hij misschien beter nog een paar metertjes kunnen door lopen alvorens op doel te schieten. Nu immers ging zijn inzet in het zijnet terwijl hij nog ruimte leek te hebben om dichter bij het doel te komen. In de 83e minuut levert Brian Peters een prima voorzet af. Nick Scheepers kan ook die bal nog koppen maar doet dat recht in de handen van de JVC doelman. Een minuut later moet doelman Sander Maas redding brengen op een inzet van Fatih Ben Ahmeden tikt hij de bal prima uit de benedenhoek. Blauw Geel is niet meer bij machte om JVC nog pijn te doen en in blessuretijd is het JVC dat via een prima aanval de score nog naar 0-3 tilt. Kevin v Veen kopt de bal goed tegendraads binnen: 0-3.

Blauw Geel kwam vanavond vooral voor de rust duidelijk te kort. De trainer begon voor zover mogelijk wel duidelijk met de sterkst mogelijke opstelling en dat hebben we in het verleden wel eens anders gezien. Aanvallend was het al gehandicapt en zag het dus ook nog eens een andere gevaarlijke aanvaller uitvallen. Hopelijk valt de blessure mee en kan Danny op 9 maart gewoon opgesteld worden. JVC speelde in een hoog tempo, zette vroeg druk en de spelers wisten elkaar gemakkelijk te vinden. Na de rust een beter Blauw Geel maar met het niet toekennen van de aansluitingstreffer ging ook de hoop verloren op een beter resultaat. Jammer maar JVC was vanavond een maatje te groot en won dan ook verdiend. In Cuijk en Veghel kan het carnaval nu gaan losbarsten en dus hebben de spelers een weekend rust. Voor de blessures misschien en hopelijk net genoeg want op 9 maart moet men weer volop aan de bak….

Iedereen fijne carnavalsdagen voor die die gaan feesten, voor alle andere een fijne vakantie.

Doel:  Sander Maas

Achterhoede:  Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik v Loon,   Sander v Weert,

Middenveld:  Sten v Vessem,  Guus Peters (46e min Mustafa Guler),  Murat Korkmaz (45e min. Brian Peters),

Voorhoede:  Danny Verbakel (4e min. Bryan van Deursen wissel 67e min Rolf vd Boogaart),  Nick Scheepers,  Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. F. van de Elzen
Ass. Scheidsrechters:  Dhr. W. van den Oetelaar en Dhr. J. Geurts