9 september 2012  Blauw Geel 2 wacht nog op eerste punten

Geplaatst op 9 september 2012 • 19:50 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 is na twee competitiewedstrijden nog puntloos. Afgelopen zondag bleek Udi’ 19 een maatje te groot. Het krachtsverschil werd in de tweede helft omgezet in doelpunten. Uiteindelijk wonnen de buren uit Uden, terecht, met 0-2.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Het zonnetje scheen en het kunstgrasveld lag er prachtig bij. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal leken aanwezig. Een goede wedstrijd werd het echter niet. Beide ploegen speelden angstig en slordig. Udi won uiteindelijk door twee treffers in de tweede helft. Een nieuwe domper voor de mannen van Lodewijk van Helvoirt.

Blijdschap

In de eerste helft was het vooral aftasten. Zowel Blauw Geel als Udi speelde in een veel te laag tempo. Daarnaast ontbrak het beide elftallen aan creativiteit. Uitgespeelde kansen deden zich voor de rust dan ook niet voor. De grootste ‘kans’ was voor aanvoerder Geert van Dooren. Met een slimme loopactie kreeg hij de mogelijkheid om te schieten, maar zijn schot mistte de benodigde power. Na de rust, met Erik v Loon voor de niet geheel fitte Cristian vd Broek, leken beide ploegen genoegen te nemen met één punt. Het tempo was wederom veel te laag en grote kansen bleven lang uit. Uiteindelijk brak Udi de ban. Jeroen Janssen bracht in eerste instantie nog prima redding op een Udense inzet, maar de rebound werd onberispelijk binnengeschoten.

De Veghelse defensie keek toe en Jeroen was volstrekt kansloos. Alle reden voor een Veghels slotoffensief zou je zeggen, maar dat kwam er niet. Blauw Geel speelde machteloos en was rijp voor de sloop. Met een prachtige lob verschalkte de rechtsbuiten van Udi de kansloze Jeroen. Reden voor uitbundige blijdschap bij de bezoekers. Vlak daarna floot de uitstekende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Blauw Geel bleef, net als vorige week, met lege handen achter.

Mentaliteit

In de tweede helft speelde Udi niet veel beter, maar de wil om te winnen straalde er bij de Udenaren vanaf. Er werd positief gecoacht en spelers gingen voor elkaar door het vuur. Vandaar dat Udi uiteindelijk terecht met de drie punten ging lopen. Aan Veghelse zijde was namelijk precies het tegenovergestelde gaande. Tegen Venray gebeurde overigens precies hetzelfde. De kracht van Blauw Geel 2 was voorgaande jaren het samenspel en de positiviteit binnen de spelersgroep. Daar was afgelopen zondag weinig van te merken. Udi was feller, attenter en speelde met de juiste mentaliteit. Blauw Geel was bezig met allerlei zaken die weinig met voetbal te maken hadden.

Onderaan

Na twee speelrondes staan Blauw Geel stijf onderaan. De kampioen van vorig jaar is als enige ploeg nog puntloos en wist tevens pas eenmaal het vijandige doel te vinden. Die goal, vorige week tegen Venray, was nota bene van eerste elftalspeler Mounir Biyadat. Eeuwige concurrent Udi staat daarentegen fier aan kop met 6 punten uit 2 wedstrijden. Voor Blauw Geel is het zaak om niet te lang achterom te kijken. Volgende week wacht O.S.S.’20 wat zondag verrassend gelijkspeelde tegen Venray. Voor Blauw Geel 2 telt dan maar één ding en dat zijn de broodnodige drie punten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO