9 september 2012  Wanvertoning van Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 9 september 2012 • 20:02 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo-sv Someren 1-3 (0-2)

Zondag 9 september, de temperaturen lopen nog eens hoog op in Nederland. Blauw Geel ontvangt vandaag sv Someren op het Prins Willem-Alexander Sportpark. Een traditioneel zware tegenstander en dus mag men verwachten dat de ploeg weet wat men moet geven….. Someren begon de competitie vorige week zaterdag met een huisduel tegen sv Deurne en verloor met 0-1. Doelstelling is vier ploegen onder zich te houden en dat zal men o.a. met hard werken, want dat doet de ploeg als jaren, willen gaan bewerkstelligen. Blauw Geel kende een slechte start van de wedstrijd in Breda maar herstelde zich en boog een achterstand om tot winst: 2-4. Trainer Francois Gesthuizen kon geen beroep doen op de geblesseerde Enis Genc.

De hitte speelde de ploegen duidelijk parten want veel te beleven viel er niet in het eerste kwartier. Bij Blauw Geel was ook al snel duidelijk dat het niet lekker liep. Someren toonde de eerste dreiging en dat was na 17 minuten, Blauw Geel was vier minuten later dreigend. Een vrije trap van Mustafa Guler kon door Stephan Dekkers niet goed genoeg woerden geraakt zodat de doelman met zijn voeten kon redden. In de 25e minuut een drinkpauze. Het spel werd niet beter en het was saaiheid troef. Someren wilde niet en misschien nog wel erger Blauw Geel Kon niet. De gasten slaan in de 33e minuut toe. Blauw Geel stapelt fout op fout, is slap en ondoortastend waarna Salim Zeroual een mislukt schot op doel alsnog geheel vrij kan intikken: 0-1. Nog voor de aftrap wordt Rik v Griensven gewisseld en is Dirk Kroon zijn vervanger. Vanaf diezelfde aftrap moet de uitstekende Someren doelman redding brengen en kan hij een balletje via de lat overtikken. In de 36e minuut wordt de 0-2 aangetekend. De Blauw Geel defensie wordt wel heel erg simpel uitgetikt en zo kan Ravid Kochavi simpel scoren.

Na de rust lijkt het er even op dat Blauw Geel nog iets kan en wil. Trainer Francois Gesthuizen heeft middenvelder Camiel v Doorn in de kleedkamers gelaten en aanvaller Emiel vd Sanden komt in zijn plaats. Deze krijgt in de 51e minuut een niet te missen kans .De Someren doelman kan een inzet van Wesley Meeuwsen stoppen maar de bal komt bij de tweede paal voor de voeten van de geheel vrijstaande Emiel. Appeltje Eitje denkt vriend en vijand maar helaas leunt Emiel zo ver achterover dat hij de bal huizen hoog over schiet, wat moeilijker was als erin. In de 57e minuut valt Alexander Mols uit en hij grijpt naar zijn hamstring. Martijn v Loon moet hem gaan vervangen maar hij is nog niet warm. In ondertal komt Blauw Geel terug in de wedstrijd want het is Wesley Meeuwsen die na een fraaie individuele actie de bal voorbij de doelman schiet: 1-2. Nog voor de aftrap komt Martijn erbij en zou het dan net als vorige week toch nog mogelijk zijn het duel volledig te kantelen….. Helaas niet want in de 62e minuut boort Someren de hoop de grond in. Wederom wordt de Blauw Geel defensie te kijk gezet, te gemakkelijk alsof er pupillen staan. Salim Zeroual scoort heel mooi zijn tweede en brengt daarmee de marge weer snel op twee. Het duel is gespeeld. Someren hoefde nu zeker niet meer, Blauw Geel kon niet en moest daarbij ook nog eens alert blijven op counters. In de 90e minuut nog een kansje voor Blauw Geel maar de inzet van Wesley Meeuwsen kan tot corner worden getikt. Even voor het einde viel Sander Maas nog uit toen hij een bal naar voren had gepompt waarbij zijn knie het probleem leek te zijn. Stephan Dekkers moest nog even als doelman fungeren.

Someren won vandaag zeer verdiend van Blauw Geel en schrijft historie met de eerste drie punten in de Hoofdklasse. Bij Blauw Geel zal het anders moeten want met deze vertoning moet men zich schamen. Zorgen dus voor Trainer Francois Gesthuizen want ook hij zal niet alleen een hopeloze, dramatische, wedstrijd hebben gezien die dus een enorme zeperd oplevert: geen beleving, geen felheid, geen nauwkeurigheid, geen tempo……Hij zag ook nog de spelers , Alexander Mols en doelman Sander Maas, geblesseerd uitvallen. Genoeg werk dus aan de winkel voor de technische staf. Laten we echter uitgaan van het positieve want een slechtere wedstrijd als deze kan eigenlijk niet….toch?? en dus kan het alleen nog maar weer beter worden.

Zondag reist men af naar Nuenen en dan zal uit een HEEL ander vaatje getapt moeten worden anders komt men op een koude kermis thuis. Nuenen verloor deze competitie ronde in Deurne met 4-2 en heeft nog geen enkel punt. Zij zullen voor eigen publiek kosten wat kost de punten in eigen huis willen houden…

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Rik v Griensven (33e min. Dirk Kroon)Stephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Camiel v Doorn (46e min. Emiel vd Sanden),  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz,  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols (59e min. Martijn v Loon),  Wesley Meeuwsen

Scheidsrechter: Dhr. M. Ritmeester

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. T. Burlet en Dhr. C. vd Velden

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 66e min. Guus Peters, 73e min. Stephan Dekkers