15 november 2013  Blauw Geel E11 clinic bij TOP Oss

Geplaatst op 15 november 2013 • 13:27 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Op woensdag 13 november a.s. zijn de spelertjes van FC BrabantZorg uitgenodigd voor een echte voetbalclinic georganiseerd door FC Oss. FC BrabantZorg is een initiatief van BrabantZorg en bestaat uit een verzameling van 15 jeugdvoetbalteams (E’tjes, F’jes en een G team) uit het werkgebied van BrabantZorg.

Bij aankomst in het spelershome van het stadion van fc Oss was er een ontvangst waarbij zowel Brabantzorg als top oss een inleiding vertelde voor alle spelertjes. Hierna werd ieder team gekoppeld aan een speler of coach. Blauw geel werd gekoppeld aan de assistent trainer van oss Klaas Wels die ook hoofdtrainer is voor het niet onbekende Deurne. Er waren op het hoofdveld in het stadion verschillende circuits uitgezet waar de spelers met vol enthousiasme aan meededen. Dribbeloefeningen, latje schieten, vakschieten in de goal, dribbelen en de bal van een hoedje schieten, 5 tegen 5 partijspel en de bal over de lijn stilleggen, penalty schieten tegen de tweede keeper van fc oss, 5 tegen 5 partijspel met goals en keepertjes en als laatste een technische oefening voor kappen, draaien en ‘dansen’ met de bal. Bij ieder circuitonderdeel stond een speler van fc Oss de oefening uit te leggen en te begeleiden. En aan het einde van iedere oefening natuurlijk een handje voor alle spelertjes voor ze verder mochten naar de volgende oefening.

Nadat alle circuits uitgevoerd waren mochten alle spelertjes van alle teams op de doellijn gaan staan en de spelers en trainers van FC Oss aan de andere kant voor een partijtje op het hoofdveld. In het midden werd de bal omhoog geschoten waarmee het startschijn gegeven was. De spelertjes waren natuurlijk eerder bij de bal dan die langzame spelers van fc Oss. Maar in de drukte was het overzicht op de bal snel kwijt en liep het spel heen en weer. Uiteindelijk opende de profs van fc Oss met een hoge voorzet en een kopbal de voorsprong. Maar na een lange rush en goed samenspel was de gelijkmaker snel gemaakt. Einduitslag 1-1. Na afloop kregen alle spelertjes op de middenstip een vaantje en een sporttasje met het fc oss clubblad en ze hadden al eerder een aanvoerders bandje gekregen. We gingen met een voldaan gevoel naar huis en konden thuis nog eens de namen van de inmiddels idolen in het clubblad opzoeken. Nu flink je best doen allemaal en wie weet speel je ooit bij fc Oss en denk je nog eens aan deze grootse dag. Tenslotte is de huidige keeper van Ajax ook net van fc Oss gekomen.

http://www.fcoss.nl/nieuws/schik-bij-clinic-fc-brabantzorg-en-op-het-cruyff-court

Mvg, philip

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO