3 mei 2015  Blauw Geel 2 pakt middels remise tweede plek in eindrangschikking!

Geplaatst op 3 mei 2015 • 21:04 • ClubnieuwsSenioren

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen moesten we spelen in het verre Hoensbroek. En wel bij de gastheren van EHC. De thuisploeg was nog in een felle strijd om het laatste periode kampioenschap verwikkeld. Na een zwakke start in de competitie beleefden zij daarna een geweldige comeback. Het zou een prachtig duel worden op deze zondagochtend. We gingen direct goed van start zonder daarbij kansen af te dwingen. EHC wist uit haar eerste kans ook direct doel te treffen in de 23e minuut. Een vrije trap leidde in de rebound tot de 1-0. Of het door deze tegengoal kwam weten we niet maar we waren even van slag en de gastheren misten een enorme kans op de 2-0. We herpakten ons echter prima. De thuisploeg werd verder terug gedrukt. Enkele minuten voor rust leidde dat tot de verdiende gelijkmaker. Na goed uitgespeelde combinaties wist Ahmed van dichtbij het doel te treffen 1-1. In de allerlaatste seconden voor de rust wist diezelfde Ahmed met een prachtig schot de bal niet wederom in het doel te laten belanden. Via zowel de lat als ook de paal ging de bal er op miraculeuze wijze niet in! Na de pauze ontspon zich een prachtig duel met heel veel strijd. Ook de neutrale toeschouwer kwam volledig aan zijn trekken. Het moet gezegd dat de thuisploeg ons wel wist terug te drukken. Maar dankzij hecht team werk leidde dat aanvankelijk nauwelijks tot kansen. Twee individuele fouten zorgden voor een plotse verandering. Maar gelukkig voor ons hadden de spitsen het vizier niet op scherp staan. Dat hadden wij even later na een prachtige aanval helaas ook niet. In de laatste fase van het duel wisten wij dat we bij een remise de tweede plaats veilig zouden stellen. We vochten werkelijk als leeuwen en bereikten ons doel! Een tweede plaats in de eindrangschikking was voor ons het hoogst haalbare dit seizoen.

Graag wil ik als scheidend trainer de staf en de spelers enorm bedanken voor een mooi seizoen! Ik heb er tot de allerlaatste minuut van mogen genieten.