4 mei 2015  Gelijkspel maakt einde aan kansen op titel, maar…….

Geplaatst op 4 mei 2015 • 8:00 • Senioren

T.O.P. – Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-0) 1-1. De voorlaatste competitieronde stond op zondag 3 mei gepland en Blauw Geel moest op bezoek in Oss bij TOP. De Ossenaren hadden zich al veilig gespeeld en wonnen afgelopen weekend met 5-0 van het reeds gedegradeerde AWC. Blauw Geel zat nog op het vinkentouw bij de koplopers na de 4-1 winst in eigen huis op Baronie. Het was een onrustige week voor Blauw Geel waar een stroom aan informatie m.b.t. vertrekkende spelers naar buiten kwam. De voorbereiding ging uiteraard door voor dit weekend en de opstelling van trainer Erwin v Breugel bevatte eigenlijk geen verassing.

Al in de eerste aanval maakte Sofian El Kaddouri een overtreding, een overtreding met gevolgen. Rob van Sonsbeek nam plaats achter de bal en liet die bal over de muur in het doel verdwijnen: 1-0. Een mokerslag zo in de eerste minuut. Vijf minuten later had TOP geluk dat de inzet van Mustafa Guler niet hard genoeg daalde. Mustafa had de TOP doelman veel te ver voor zijn doel zien staan en was net de middenlijn overgestoken toen hij de bal op doel los liet. Helaas voor hem belandde de bal net achter de lat op het dak van het doel. In de 9e minuut kreeg TOP een vrije kopkans na een voorzet vanaf de flank. En katachtige reflex van doelman Jeffrey Vendrig voorkwam een grotere achterstand. In de 12e minuut had Danny Verbakel een pass op maat in huis op Emiel vd Sanden. Emiel kreeg de bal met moeite voorbij de doelman, die de bal net genoeg kon toucheren, zodat hij voor Blauw Geel aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdween. Het spel golft op en neer met een iets fellere gastheer. In de 27e minuut is het Murat Korkmaz die buitenspel opheft waardoor TOP op Blauw Geel’s linkerflank door kan. TOP weet voor open doel de bal niet in het doel te krijgen want hier had eigenlijk een doelpunt uit moeten komen. Een correcte sliding van Gerke vd Akker in duel met Stijn Rambach levert beide spelers toch een gele kaart op omdat men ogenschijnlijk “vervelend” tegen elkaar bezig was. In de 43e minuut nog een prima aanval van Blauw Geel waarbij Danny Verbakel de bal goed voorzet naar de tweede paal maar Emiel vd Sanden net iets te kort komt om de bal tegen het net te werken.

Na de thee blijft Danny Verbakel in het kleedlokaal achter en is zijn vervanger Nicky Scheepers. In de 58e minuut gaat een vrije trap van Blauw Geel, genomen door Mustafa Guler, snoeihard rakelings over de lat. Een minuut je later de kans op de gelijkmaker als Nicky Scheepers Emiel vd Sanden  op de flank aanspeelt. Emiel stond vogelvrij en leek de bal voor het inschieten te hebben. Hij leek uit te glijden want zijn inzet was zacht en recht op de doelman van TOP. De grootste kans op de gelijkmaker na de rust wordt dus niet benut. Toch komt die gelijkmaker er wel. In de 67e minuut heeft Sander v Weert een prima voorzet in huis die door Nicky Scheepers voorbij de Osse doelman wordt gekopt: 1-1. Daarna volgen nog kansen voor de gastheren. In de 70e minuut mist Gerke vd Akker een bal waarna twee TOP spelers richting Jeffrey Vendrig kunnen. Stijn Rambach weet de bal gelukkig niet voorbij de veghelse doelman te krijgen. Drie minuten later gaat een inzet maar net over de lat bij de Blauw Geel doelman en in de 74e minuut wordt een doelpunt van Rob van Sonsbeek niet toegekend omdat hij in buitenspel positie zou hebben gestaan. Blauw Geel dringt nog aan maar weet ook niet meer te scoren. Het duel eindigt in een 1-1 gelijkspel.

Door het gelijk spel is Blauw Geel “klaar” met de competitie. De kansen op een prijs, een kampioenschap, is definitief voorbij maar of een prijsje, een periodetitel (overnemen), nog haalbaar is, hangt van niet alleen het eigen resultaat a.s. zondag tegen TEC op ons eigen veld maar ook of Gemert wel langs het al gedegradeerde De Valk weet te komen. Dan zou een overname van de Gemertse periodetitel een feit zijn. Wat nu eerst rest is nog een thuiswedstrijd tegen koploper TEC uit Tiel. De ploeg uit de Betuwe heeft een punt voorsprong op Gemert en twee op Dongen. Winst lijkt gezien het programma van de nummers twee en drie een noodzaak om het kampioenschap binnen te halen. Blauw Geel heeft echter nog een appeltje met TEC te schillen want eerder in het seizoen verloor men in Tiel met 2-0 nadat de thuisploeg wel erg veel hulp kreeg van de leidsman. TEC won vandaag in eigen huis met liefst 5-0 van DOSKO. Verliest Blauw Geel echter dan wordt de kans voor volgens seizoen op een derby met Gemert wel weer groter. Blauw Geel zal de sportieve plicht vervullen die verwacht en nodig is. Daarna kan men zich gaan richten op volgend seizoen en het is te hopen dat de achterban z.s.m. mag vernemen hoe de selectie er voor volgend seizoen zal komen uit te zien.

We zijn tenslotte zeer benieuwd! Bij het pakken 1 of 3 punten en Gemert wint van De Valk, alsnog de 2e periode titel krijgen.

Zondag tegen TEC op eigen veld….. we kijken er graag naar uit.

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Gerke vd Akker,  Desley Schilder,  Sander v Weert,

Middenveld:  Rolf vd Boogaart (60e min. Mark Dobbelsteen), Sofian El Kaddouri, Mustafa Guler,

Voorhoede:  Murat Korkmaz (85e min. Rinse Wiekema),  Emiel vd Sanden ( 76e min. Rinse Wiekema),  Danny Verbakel (46e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. A.Wiemers