3 mei 2015  Emiel van der Sanden vertrekt naar Nicaragua

Geplaatst op 3 mei 2015 • 8:09 • SeniorenJuniorenPupillenDames

Vertrekken naar zo’n land en zo ver weg, het is nog al iets. Uiteindelijk is het, zeker menselijk gezien, vlakbij. Onze spits van het vaandelteam gaat er toch heen ….. en met een fantastische missie. Nee verlaten doet hij Blauw Geel niet……. Sterker nog, hij gaat daar een fantastisch maatschappelijk project ondersteunen en zal in de zomer ter plaatse gaan om mee te helpen met van alles wat daar maar nodig is. Samen, met zijn Mieke, gaat hij ter plekke ondersteunen wat ooit door ‘zijn nicht’ Yet (van Os) in het kleine plaatsje Bilwi is begonnen. Een kleinschalig hulpproject mbt zorg, onderwijs en hygiëne. Yet leerde daar haar man kennen en woont daar sinds 2001, samen met hun twee kinderen. Met de start van de projecten begon moeder Marijn hier met diverse vormen van ondersteuning wat ten goede kwam aan het project van haar dochter. Na het overlijden van moeder Marijn hier, werd het project door veel voortgezet.

Emiel1

Met name binnen en vanuit de eigen familiekring ….. en die familie is, de familie Van der Sanden, met Emiel, Pim, Tiny, Femke, Lesley en al die andere.W e kennen ze allemaal en hoe mooi is het dan om ondersteuning te kunnen bieden vanuit de eigen Blauw Geel-familie. Ook de penningmeester is geen onbekende, zijnde Marcel van Rijbroek en samen met ook Jolanda van der Sanden, maakt hij deel uit van de Stichting Marijn http://www.stichtingmarijn.nl/nl/, een naam die uit eerbetoon aan de moeder van Yet, is meegegeven.

Emiel2Samen met de Fundación Marijn in Nicaragua wordt er keihard gewerkt om kinderen een kans te bieden. Zowel lezen en schrijven als ook weerbaarheid van vooral de jonge meisjes (11-18) die anders ‘ten prooi’ vallen aan geweld en erger, worden vanuit de stichtingmarijn.nl verder geholpen. Natuurlijk dient er ook tijd voor ontspanning en sport te zijn. Daarom gaat Emiel  in ieder geval ook zelf sportkleding meenemen vanuit de Blauw Geel jeugdteams.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO