11 maart 2012  Blauw Geel 2 pakt koppositie na moeizame zege

Geplaatst op 11 maart 2012 • 20:54 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 heeft afgelopen zondag bijzonder goede zaken gedaan in de race om het kampioenschap. De Veghelaren wonnen, zwaarbevochten en met ontzettend veel teamspirit, met 3-1 van Gemert. Concurrenten Venray, Udi en Nulandia lieten zeer verrassend punten liggen. Door deze moeizame zege is Blauw Geel in ieder geval voor één week de koploper.

Door: Ties van Dooren

Blauw Geel begon net als in de uitwedstrijd weergaloos aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond de thuisploeg al met 2-0 voor. De eerste treffer kwam op naam van de sterk spelende Erik van Loon. De krachtige verdediger knikte een goede vrije trap van Camiel van Doorn achter de jonge Gemertse doelman. Vlak daarna reageerde Nick Scheepers een stuk attenter op een lastige bal. De boomlange spits liet zien waarom hij bijzonder waardevol is voor Blauw Geel 2. De centrumspits liep alleen op de doelman af en speelde de bal collegiaal naar Cetin Alpdogu die de bal simpel in het lege doel schoof. De resterende 35 minuten leverden geen grote kansen op. Blauw Geel 2 controleerde en gaf verdedigend niets weg. De thuisploeg leek op 3-0 te komen toen de linksback van Gemert de bal totaal verkeerd raakte en zijn eigen doelman verschalkte. Gelukkig voor de Gemertse verdediger belandde de bal in het zijnet. Vlak voor rust kreeg Cetin nog een gele kaart voor het vasthouden van zijn tegenstander. Iets wat later in de wedstrijd nog nare gevolgen kreeg voor de Blauw Geelaanvaller.

Rood

Na rust was de opdracht duidelijk, maar niet eenvoudig. De nul handhaven en hopen op een doeltreffende counter. Dat plan werd vlak na rust ruw verstoord toen Cetin zijn tweede geel incasseerde. De maker van de 2-0 ging met rood van het veld en Gemert voerde de druk onmiddellijk op. Zo moest Jeroen Janssen ingrijpen na een van richting veranderde vrije trap. De goalie reageerde bijzonder attent en keerde het schot. Daarna leek A-speler Stef Adank de wedstrijd te beslissen. Zijn perfect genomen vrije trap spatte echter uiteen op de kruising. De jonge Stef speelde alsof hij al jaren seniorenvoetbal speelt. Aan de zijde van Geert van Dooren was hij afgelopen zondag een onmisbare kracht. Zijn kompaan op het middenveld Geert speelde, wéér, een foutloze wedstrijd. Ook aanvoerder Mark Swinkels speelde weer een sterke wedstrijd. Sinds zijn terugkeer krijgt Blauw Geel opvallend weinig doelpunten tegen. Toch wist Blauw Geel de heilige nul niet te consolideren. Het Gemertse doelpunt viel uit de kluts, maar daar was de uitploeg niet rouwig om. De aansluitingstreffer leidde tot een heus slotoffensief. De tien Blauw Gelers lieten zich ver terugdringen, maar Jeroen hoefde maar een paar keer in te grijpen. In plaats van de 2-2 werd het zelfs 3-1. Bryan van Deursen gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot. Op een lange en vooral hoge bal van Erik reageerde de buitenspeler alert. Met een slim wippertje verraste hij zijn directe tegenstander om vervolgens de bal met zijn chocoladebeen fantastisch in de bovenhoek te deponeren. Een beauty. De ontlading die volgde was aangrijpend en liet zien waarom Blauw Geel zo’n goed seizoen doormaakt. De jonge Bryan trok een lange sprint naar de bank om het bevrijdende doelpunt met zijn teamgenoten te vieren. De teamspirit is al weken buitengewoon goed en iedereen gaat voor elkaar door het vuur. De werklust was ook afgelopen zondag weer prima in orde en tot aan de rode kaart werd er bovendien vrij aardig gevoetbald.

Koploper

Door de winst op Gemert en het gelijke spel van Venray is Blauw Geel de nieuwe koploper. Toch is het zeven wedstrijden voor het einde nog razend spannend. Titelfavoriet Udi is nog lang niet afgeschreven en ook Venray heeft nog alle kans om kampioen te worden. Voor Blauw Geel is het zaak om deze spelbeleving en teamspirit vast te houden. Maar zoals Pieter Verbruggen al terecht opmerkte is het moeilijk om de koppositie te veroveren, maar misschien nog wel moeilijker om koploper te blijven. De tijd zal het leren.

Selectie Blauw Geel 2: Jeroen Janssen. Marnix v Erp, Mark Swinkels, Erik v Loon. Coen v Beljouw, Geert v Dooren, Stef Adank, Camiel v Doorn (Barrie Klopstra). Sander Driessen (Bryan v Deursen), Nick Scheepers (Pieter Verbruggen), Cetin Alpdogu.