11 maart 2012  Koploper OJC A1 troeft Blauw Geel A1 in eigen huis af

Geplaatst op 11 maart 2012 • 12:19 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Door: Peter Bijvelds

Als je een forse nederlaag lijdt kan je wijzen naar de tekortkomingen van jezelf of je kan de loftrompet steken voor de tegenstander. We gaan voor het laatste en complimenteren koploper OJC met haar staaltje effectiviteit en volwassenheid. Waren wij dan zoveel minder? Nee, dat waren we niet tussen de beide 16 metergebieden in. Daar waren we bij vlagen zelfs wat beter dan onze opponenten. Maar in de zone van de waarheid, de beide doelgebieden, waren we fors de mindere! In de eerste helft speelden we prima en waren we de bovenliggende partij. Een onoplettendheid in een duel op het middenveld leidde helaas de makkelijke 1-0 voor OJC in. Toch zate de thuis ploeg niet in de wedstrijd en onze gelijkmaker was volkomen verdiend. De in de eerste helft uitblinkende Stef nalde gedecideerd binnen. Zonder te overdrijven kregen wij daarna, mede door toedoen van onze tegenstander, vier 100% procent mogelijkheden. We waren echter dermate slordig (rare no look pasjes in plaats van effectief zuiver spelen) of laconiek dat de keeper niet eens handelend hoefde op te treden. Enkele minuten voor de pauze scoorde OJC een wonderschone treffer die he spelverloop op zijn kop zette 2-1.

In de pauze dachten we zeker nog kans te maken als we maar in de wedstrijd zouden blijven en niet van slag zouden raken of forceren. Dat bleek onwaar. OJC startte gretiger en feller en werd door een knullig foutje van ons direct geholpen 3-1. Nu waren we het spoor bijster en liet OJC ons alle hoeken van het veld zien. Echter, in de 10 minuten die volgden was OJC juist niet wat ze verder wel waren: effectief. Zo kregen wij na een kwartier wederom (wij nu ook vanuit het niets) een 100% kans. Helaas misten wij opnieuw. Daarna lieten de OJC spitsen ons helaas zien hoe het wel moet. Twee prachtige, koele doelpunten. OJC was koel en berekend voor beide doelen en deed niet aan hopen maar doen. Wij bleven hopen… Toch biedt deze verloren wedstrijd aanknopinsgpunten als we ze willen zien en pakken. We zijn in een half seizoen enorm gegroeid maar missen tegen de top uit onze klasse een belangrijk facet. De kracht en de wil om daadwerkelijk te winnen als de verschillen niet groot zijn. Dat beheerste OJC aanzienlijk beter en zo kon een wedstrijd waarin we lange tijd meer dan meespeelden uitlopen in een teleurstellende 5-1 score. Volgende week uit naar de nummer twee Excelsior Maassluis. Wederom aanpoten!