11 maart 2012  Zakelijk en regelmatige overwinning voor Blauw Geel

Geplaatst op 11 maart 2012 • 21:14 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Zondag 11 Maart, heerlijk voorjaarsweer valt Nederland ten deel en Blauw Geel ontvangt in eigen huis de rode lantaarndrager uit Kaatsheuvel, D.E.S.K.. De Geel/Blauwen hopen na het gelijke spel van vorige week in eigen huis tegen Deurne op de ommekeer waardoor (rechtstreekse) handhaving in de Hoofdklasse B nog gehaald kan worden. Blauw Geel wil na de vierde uitnederlaag, 0-2 bij EHC, op een rij de vierde thuisoverwinning op een rij bij schrijven…

Trainer Francois Gesthuizen begon het duel met op papier een 4-4-3 opstelling. In praktijk was het meer een 3-5-2 opstelling want achter in speelde naast Stephan Dekkers en Jeroen Minneboo nog Guus Peters en schoven Mehmet Dingil en Sten v Vessem meer door naar het middenveld. In de 9e minuut was de eerste goede doelpoging te zien. Alexander Mols legde een balletje goed breed op de mee opgekomen Sten v Vessem en hij zag zijn inzet maar rakelings langs de paal gaan, en slechts een corner restte. In de 15e minuut gaf Mustafa Guler een mooie pass op Enis Genc die daardoor alleen voor de doelman kon opduiken maar helaas de bal niet goed onder controle kon krijgen en daarmee een scoringskans verzuimde. In de 18e minuut het eerste, en na later zou blijken eigenlijk het enigste wapenfeit van de Dessers. Guus Peters verdedigde slecht uit waardoor een DESK speler een goede schiet kans kreeg. De bal ging prima naar de hoek maar de redding van Sander Maas was evenzo prima en hij tikte de bal tot corner. In de 26e minuut een bevrijdende treffer voor Blauw Geel. Enis Genc had vanaf de rechterflank een goede voorzet in huis die door Alexander Mols in een keer werd verlangd en wel tot doelpunt bij de verre paal: 1-0. Twee minuten later blijft DESK met hangen en wurgen op de been als een inzet van Roy v Lokven door de DESK doelman niet klemvast kan worden gepakt en Alexander Mols de bal in de rebound vanuit een moeilijke positie net niet in het doel kan werken. Voor de rust gebeurd en verder niet heel veel meer. DESK is absoluut niet bij machte aanvallend iets uit te richten en Blauw Geel heeft met nog twee goede afstandspogingen helaas ook geen succes. Een magere 1-0 voorsprong is dus met het rustsignaal de stand.

Trainer Ad v Seeters brengt bij aanvang van de tweede helft twee nieuwe krachten in de hoop dat zijn ploeg de bakens nog kan verzetten. Veel verschil met het voetbal van voor de rust levert het echter niet op. Blauw Geel bepaalt het spelgebeuren zonder echt grote mogelijkheden te krijgen. Het krijgt wel wat kansjes, kopkansjes van Alexander Mols in de 53e en 61e minuut, beide uit een corner. In de 65e minuut krijgt het goede mogelijkheden maar door een aanvallend foutenfestival blijft DESK een tweede tegengoal bespaart. Ook nog twee kansjes in de 66e en 69e minuut zijn nog niet aan Blauw Geel besteed. In de 71e minuut besluit Francois Gesthuizen de eerste wissel toe te passen. Hij vervangt Roy v Lokven voor Emiel vd Sanden. Al vrij snel heeft dit resultaat. DESK krijgt in de 74e minuut een corner die Blauw Geel afslaat en het komt er razend snel uit. In drie tikken is men weg. Mehmet Dingil bezorgt de bal op de rechterflank bij Emiel vd Sanden, die al had gezien dat op de linker flank Alexander Mols geheel vrij stond, en hij tikt die bal dus meteen door. Alexander Mols kan ongehinderd op het doel af en rond dan ook koelbloedig af: 2-0. De buit is binnen voor Blauw Geel en Francois Gesthuizen vervangt Alexander Mols in de 75e minuut door Nick vd Berk, Alexander die meteen verzorging krijgt en dus (licht) geblesseerd het veld lijkt te hebben verlaten. In het restant gebeurd weinig opzienbarends meer of het moet zijn het verdedigende werk van Sander Maas in blessuretijd als hij ver buiten het strafschopgebeid mee verdedigd. Een spectaculaire actie die tegelijkertijd de onmacht van DESK nog eens aangaf.

Blauw Geel boekt dus zijn vierde thuisoverwinning op een rij en bezorgt tegelijkertijd de Kaatsheuvelse club de vierde uitnederlaag op een rij, erger voor DESK de eventueel aanwezige hoop op klasse behoud wordt ook weer kleiner cq nihil. Een zakelijke en regelmatige overwinning die alleen in gevaar kwam door het uitblijven van de tweede goal waardoor DESK kon blijven hopen op de gelijkmaker alhoewel er die eigenlijk nooit in zat maar doordat een balletje raar kan rollen, en het missen van Blauw Geel’s kansen ook zo weer had kunnen gebeuren.

Volgende week de streekderby tegen OJC in Rosmalen. Eerder dit seizoen werd het in Veghel 0-0. OJC speelde deze zondag in Deurne met 1-1 gelijk en staat inmiddels derde, al had het daarvoor al wel een duel meer gespeeld als de meeste opponenten. Aan Blauw Geel volgende week de schone taak om te voorkomen dat de vijfde op een volgende uit nederlaag de boeken in gaat…….

Mannen proficiat met de overwinning en natuurlijk veel Succes in Rosmalen tegen OJC.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz,  Mustafa Guler,  Enis Genc (78e min. Joost Janssen),  Guus Peters

Voorhoede:   Alexander Mols (75e min. Nick vd Berk) ,  Roy v Lokven (71e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. V. Barret

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. J. ten Broek en Dhr. N. Lenderink.